Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Duális képzési partnereink
Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy minél szélesebb körű információkkal szolgálhassunk azokról a partnereinkről, akik részt vesznek a duális képzési rendszerben. 

A duális képzés a felsőoktatásban megjelenő olyan speciális képzési forma, amelyben a teljes képzési időszakra vonatkozóan, a képzés módszereire, a megszerzett tudás értékelésére egyedi rendelkezéseket tartalmazó rendszerben folyik az oktatás. A duális képzés nagy lehetőség egy hallgató számára, ám nagyobb felelősséggel is jár. A duális képzésben résztvevők amellett ugyanis, hogy nappali tagozatos hallgatóként végzik tanulmányaikat, egyúttal „hallgató-munkavállalóként” rendszeres szakmai gyakorlatot is teljesítenek egy vállalatnál. Ennek köszönhetően a képzésük végére már jelentős mértékű munkatapasztalattal is rendelkeznek.

A Budapesti Gazdasági Egyetem 2014 óta vesz részt a duális képzésben, és azóta folyamatosan növekszik mind a képzésben résztvevő gazdálkodó szervezetek, mind a hallgatók száma. A kezdetben egy karon induló képzés mára már mindegyik karon elérhető. Jelenleg az Egyetem öt alapképzési szakon folytat duális képzést 40 vállalati partnerrel együttműködésben. A képzés a képzési időszakra, a képzés módszereire, a tanórákra, a megszerzett tudás értékelésére egyedi rendelkezéseket tartalmazó tanterve szerint a gyakorlati képzés a Duális Képzési Tanács által meghatározott keretek között, minősített szervezetnél folyik.

Célunk, hogy segítsünk titeket a kapcsolatfelvételtől egészen a szerződéskötésig, majd támogassuk köztetek az információáramlást. A felkereshető vállalatok listáját alább találjátok. 

Duális partnereink a 2022/2023-es tanévre - információinkat folyamatosan frissítjük!