Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Sportolási lehetőségek
A BGE Sport Iroda többek között azzal a céllal jött létre, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód jelentőségére.


Az aktuális trendek és a hallgatói igények alapján évről évre egyre több mozgásformát próbálhatnak ki hallgatóink a testnevelés kurzusok keretein belül. A testnevelés órák mellett nagy hangsúlyt helyezünk a tanórákon kívüli mozgásos tevékenységekre is. Egyetemünk hallgatói rendszeresen részt vesznek országos és nemzetközi bajnokságokon, ahol rendszerint kiváló eredményeket érnek el.

Felkészülésüket mindhárom karunkon testnevelő tanárok és edzők segítik. Külön odafigyelünk egyetemünkön tanuló sportolóinkra, akiknek mentorrendszert alakítottunk ki. Ezzel is segítjük őket a mindennapi sport és tanulmányaik összeegyeztetésében.

Hiszünk a mozgás összehozó és összetartó erejében, ezért rendszeren szervezünk kari, valamint egész egyetemet érintő rendezvényeket. A házi bajnokságok mellett egyetemi sportnapot, sportköröket, túrákat és előadásokat is szervezünk, hogy minél többen megismerhessék testük működését és megszerethessék a mozgást. A folyamatosan növekvő hallgatói és dolgozói aktivitásnak köszönhetően a paletta egyre színesebb és változatosabb.

A fizikai egészség mellett a mentális egészségre is odafigyelünk. Fogadóórákat és tanácsadást is tartunk több területen a mentális egészség megőrzése érdekében. Fontosnak tartjuk, hogy a sport mindenkihez eljusson, ezért egyetemünk karain több nyelven, többek között angolul is oktatjuk a testnevelést. A kötelező testnevelés kurzust már elvégzett hallgatóink előszeretettel járnak vissza óráinkra.

A Sport Iroda által nyújtott lehetőségről rendszeresen tájékoztatjuk hallgatóinkat és munkatársainkat.

Facebook csoportunkban szintén hasznos információk találhatók:


Az iroda elérhetősége:

sportoljunkegyutt@uni-bge.hu


A kari lehetőségekről az alábbi linkeken tájékozódhat: