Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Külkereskedelmi Kar

KKK

Külkereskedelmi Kar
KKK
KKK
Sportélet

Órák előtt vagy után szeretnél sportolni, vagy egy érdekes kulturális programon részt venni? Szeretnél kipróbálni egy új sportágat a testnevelés órák keretében? Szívesen mennél évfolyamtársaiddal szervezett sítúrára? A Külkeren erre mind lehetőséged van! 

A mátyásföldi campuson egy 280 m2-es küzdőtérrel rendelkező tornacsarnok található, amelyet a Kar hallgatói és munkatársai használnak kosárlabda, röplabda, labdarúgás, asztalitenisz, aerobic tevékenységre. A Kar épületének alagsorában négy sportolásra kialakított terem van, ahol aerobic, fitnesz, asztalitenisz és harcművészeti edzés és oktatás folyik, cardio- és kondicionáló gépeken is. 

Hallgatóink kedvezményesen vehetik igénybe a Kar épületétől 100 méterre lévő Erzsébet-ligetben működő uszodát, teniszpályát, műfüves focipályát, valamint térítésmentesen használhatják a korszerű futópályát is. 

A Karon kiemelt figyelmet fordítunk a testi egészség megőrzésére és a különböző sportok, mozgásformák népszerűsítésére. A Sport Iroda kari munkatársai a szorgalmi időszakban sokféle kurzust kínálnak, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt., pl. atlétika, röplabda, kosárlabda, labdarúgás, úszás, kondicionálás, gerinctorna, kerékpár, síelés, snowboard, wakeboard, tenisz, aerobic és lovaglás. Hallgatóink a meghirdetett kurzusokon kívül szabadidejükben korlátlanul használhatják az iskola kondi-, pingpong- és aerobic termét, ezen kívül minden szemeszterben szervezünk labdarúgó, röplabda, streetball és pingpong házibajnokságot. Iskolánk képviseletében élsportolóink indulnak a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság (MEFOB) országos versenyein is, ahol rendszeresen dobogós helyezéseket érnek el. Szünidőben sem tétlenkedünk, különböző programokat, táborokat szervezünk, pl. sí-és snowboard tábor, vízitúra, kerékpártúra, wakeboard tábor és túrázás. A felmerülő igényeknek megfelelően igyekszünk kurzuskínálatunkat és programjainkat folyamatosan bővíteni, hogy minél több hallgató mindennapjai részévé váljon a rendszeres testmozgás. 

A Külker Sport Fun (KSF), a Külker „sportos” diákszerve rendszeresen szervez a hallgatók számára sport vagy kulturális programokat, így például focibajnokságot, kosárbajnokságot, airsoft, vagy beerpong bajnokságot.