Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Hallgatói szervezetek

A KVIK hallgatói szervezetei

Ahogy minden felsőoktatási intézményben, karunkon is működik Hallgatói Önkormányzat (HÖK), amelynek tagjai a kar hallgatói közül kerülnek ki.


Feladatunk nagyon sokrétű, mégis a legkiemelkedőbb része a BGE KVIK-re járó hallgatók érdekeinek képviselete, kérdéseik megválaszolása, információ nyújtása az egyetemmel és a felsőoktatással kapcsolatban. Célunk, hogy megkönnyítsük a hétköznapokat és összekötő kapcsot képezzünk a hallgatók és az egyetem oktatói, illetve vezetése között.

Különböző tájékoztatókat és fogadóórákat szervezünk annak érdekében, hogy személyesen is fel tudjátok tenni kérdéseiteket nekünk az ösztöndíjakkal vagy a tanulmányaitokkal kapcsolatban. Ezenfelül minden kérdésben a segítségetekre vagyunk az egyetemi élet összes területén, végigkísérjük az itt töltött éveiteket.

Mindezek mellett pedig az egyetemi mindennapokat igyekszünk színesebbé, izgalmasabbá tenni számtalan programmal és rendezvénnyel. Ilyen a mindenki által közkedvelt Gólyatábor, majd a Gólyabál, tavasszal a KVIKNIK, sok izgalmas előadás és a további kihagyhatatlan közösségépítő rendezvényeink. A lehető legtöbb lehetőséget szeretnénk számotokra biztosítani ahhoz, hogy megtaláljátok az igazi egyetemi közösségeteket és akár életre szóló barátságokat kössetek.

Jelenleg a Hallgatói Önkormányzat több mint 60 tagot számlál, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy mindez megvalósulhasson. A szervezeten belül szekciókban dolgozunk, amit az adott szekcióért felelős elnöki megbízott vagy koordinátor irányít. Folyamatosan bővítjük és fejlesztjük mind magunkat, mind a szervezetet, hogy a lehető legjobban tudjuk a hallgatói érdekeket képviselni.

A HÖK-nek van egy döntéshozó szerve, amit Küldöttgyűlésnek hívnak. Ez jelenleg 23 főből áll és a mandátumuk egy évre szól. Ti, vagyis a kar hallgatói választottátok meg pályázatuk alapján a jelenlegi képviselőket, amit ezúton is köszönünk nektek!

Szervezetünkhöz szorosan kapcsolódik további két kari bizottság, akik szintén minden nap a hallgatói érdekek maximális védelméért tevékenykednek. Ők a Kollégiumi Bizottság (KOB) és a Diákjóléti Bizottság (DJB), róluk részletes információkat lejjebb olvashattok.


Ha bármilyen kérdésed lenne, fordulj hozzánk bátran!


Elérhetőségeink:

Irodánk az Alkotmány utcai épületben, a 108/A-ban található.

Telefon: +361 374-6221 vagy +361 374-6245 vagy +361 374-6246


További részletek a kari HÖK-oldalon, valamint Facebook- és Instagram-felületeinken!


A kar Diákjóléti Bizottsága (DJB) jelenleg 5 főből áll. A Diákjóléti Bizottság munkája komplex, hiszen hozzánk tartozik a megpályázható ösztöndíjak közel 80%-a. Rendkívül szoros együttműködésben állunk az egyetem vezetőségével, továbbá a Hallgatói Önkormányzattal.


A feladataink közé tartoznak a következők:

 • teljesítményalapú ösztöndíjak bírálata, sorrendjének meghatározása
 • szociális alapú ösztöndíjak bírálata, véleményezése


Ezen feladatok mellett foglalkozunk továbbá:

 • pályázatok kiírásával
 • fogadóórák, előadások tartásával
 • fellebbezési ügyek véleményezésével
 • hallgatói probléma és észrevétel kezelésével
 • az ösztöndíjakhoz tartozó pályázási feltételek ismertetésével


Minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk, hiszen nincsen rossz kérdés! Igyekszünk minden felmerülő kérdéses szituációra választ adni!


Elérhetőségeink:

E-mail: kvik.djb@gmail.com

Személyesen: Alkotmány u. 9-11. 108/a (HÖK-iroda)


További részletek a kari DJB-oldalon!


A Kollégiumi Bizottság 7 főből álló testület. A 7 fő hallgatói tagot a kollégiumi közgyűlés választja közvetlenül a kollégisták közül, a tagok kinevezése 2 évre szól.


A kollégiumot tehát a közgyűlés által választott testület, azaz a Kollégiumi Bizottság irányítja, amely a közgyűlésnek tartozik felelősséggel.

A bizottság hatáskörébe tartozik minden, a kollégistákat érintő ügy véleményezése, illetve a részvétel az ilyen ügyekre vonatkozó döntések meghozatalában.


A Kollégiumi Bizottság feladatai:

 • A Kollégiumi Bizottság előkészíti és a Közgyűlés elé terjeszti a Kollégium Házirendjét, éves munka- és rendezvénytervét. Ezekre, valamint az önkormányzati szervek felépítésére, a kollégiumi követelményekre javaslatot tehet.
 • A bizottság felügyel a Kollégium Működési Szabályzatának és Házirendjének betartására.
 • A Kollégiumi Felvételi Bizottság (KFB) tagjaként dönt a hallgatók kollégiumi felvételéről.
 • Rendelkezik a Hallgatói Önkormányzattól és egyéb jogi személyektől kapott támogatások felhasználásáról, és javaslatot tesz egyéb hasznosításból származó maradvány felhasználására.
 • Feladata továbbá kulturális, sport- és szakmai rendezvények szervezése a kollégisták számára.
 • A Kollégiumi Bizottság rendezvényeit pályázatok útján szponzorok, valamint az egyetem költségvetéséből kapott támogatásokból biztosítja.


További részletek a kari KOB-oldalon!

A Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium célja, hogy tagjai az órákon elsajátított tudás mellett olyan mélyebb ismeretekre is szert tegyenek, melyeket későbbi pályafutásuk során is hasznosítani tudnak.


Belföldi és külföldi versenyeken mérettetik meg tudásuk, de szerves része a mindennapjaiknak a csapatépítők és szakmai programok szervezése is.

Ha úgy érzed, hogy több van benned, szeretnéd a lehető legtöbbet kihozni egyetemi éveidből, csatlakozz hozzánk!


Elérhetőségeink: 

Iroda: Alkotmány utcai épület, fszt. 34.

E-mail

Facebook

Instagram


További részletek a kari Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium oldalon!


Az AIESEC egy nemzetközi, fiataloknak szóló szervezet, ami a világ több, mint 120 országában nyújt lehetőséget a hallgatóknak. Segítünk, hogy felfedezd és fejleszd a benned rejlő képességeket, készségeket és olyan projektekben vehetsz részt, amelyek pozitív hatással lehetnek a gazdaságra és a társadalomra. Mindeközben célunk, hogy az így megszerzett tudás és élmények segítségével a hallgatók a jövő felelős vezetőivé válhassanak. Egy inspiráló közösség részese szeretnél lenni? Az önéletrajzodat szeretnéd színesebbé tenni vagy szakmai gyakorlatot szeretnél végezni külföldön? Ezekben mind segít Neked az AIESEC csapata! 


Elérhetőségeink: 

Alkotmány utcai épület, 123-as terem 

Facebook 

Instagram


További részletek a kari AIESEC oldalon!


Az Agy-A-Lap a BGE KVIK hallgatóinak folyóirata már 1990 óta. A lap általában havonta jelenik meg  online formában.


Elérhetőségeink:

Alkotmány utcai épület, fszt. 34. szoba

agyalap@gmail.com

Facebook

Instagram


További részletek a kari Agy-A-Lap-oldalon!


First class seat on your career flight!

A név kötelez. Hogy miért is?

A Tourism Club of BGE egy olyan diákszervezet, mely vállalatszerű felépítésével és kiemelkedő szakmai partnereivel segít tagjainak az előttük álló munkahelyi kihívásokra való felkészülésben, és olyan gyakorlati, kézzelfogható tudás birtokába juttatja őket, melynek segítségével kitűnhetnek a munkaerőpiacon.

Továbbá célunk megmutatni, hogy milyen lehetőségeket rejt magában a turizmus szektora, illetve hogy az egyetemi éveitek alatt körvonalazódjon bennetek, milyen területek is érdekelnek titeket igazán a meglehetősen tág és szerteágazó elhelyezkedési lehetőségek közül.

Csatlakozz hozzánk és hozd ki a legtöbbet egyetemi tanulmányaidból!


Elérhetőségeink:

Iroda:
Markó utcai épület, földszint 11.

E-mail: hello@tourismclub-bge.hu

Facebook

Instagram

Linkedin

YBG


További részletek a kari Tourism Club of BGE oldalon!


A PSZK hallgatói szervezetei

A Hallgatói Önkormányzat a Hallgatók érdekvédelmi testülete. Ebből adódóan az elsődleges feladatuk a hallgatói érdekek védelme, illetve a Hallgatók segítése az egyetemi éveik alatt.  

Ezen kívül közülük kerülnek ki a Diákjóléti Bizottság (DJB) tagjai is, akik a pályázatok elbírálásával, illetve az ösztöndíjakkal foglalkoznak.  

Munkájuk azonban nem csak ennyiből áll. Egyrészt személyesen foglalkoznak az őket megkereső hallgatókkal, másrészt az egész diákságot érintő problémákat, kérdéseket közvetítik az Egyetem vezetősége felé.  

A híres PSZK-s gólyatábort is ők szervezik és vezénylik le. Valamint az évközi bulikat, kocsmatúrákat és egyéb nagyon szórakoztató programokat is az ő nevükhöz lehet kötni.  

Ha szeretnél egy családias diákszervezethez tartozni, ahol garantált a fejlődés és a jókedv, akkor itt a helyed. 

A név kötelez, a Budapest Business Club tagjai pedig ezzel mind tisztában is vannak. 


Nem véletlen tehát, hogy ha az egyetemen business-el kapcsolatos dolgot találunk, ezt a három betűs diákszervezetet tudhatjuk mögötte. 

Ha az egyetemi tanulmányaidon belül szereted a marketinget, kipróbálnád magad HR vagy sales munkakörben, esetleg rendezvényt szeretnél szervezni (event management) és mindezt egy remek társaságban tennéd, ne keress tovább, megtaláltad a legjobbat. Legfontosabb tevékenységük: Talent Program koordinálása, aminek keretein belül támogató partnercégek közreműködésével koncentrálnak a tagok fejlesztésére. 

Légy kreatív, töltsd ki a jelentkezési tesztet, csatold az önéletrajzod és készülj egy derűs, de komoly elbeszélgetésre, és lehet, hogy te leszel az új tag a fergeteges hangulatú BBC bevonó táborban. 

Az AIESEC egy nemzetközi, fiataloknak szóló szervezet, ami a világ több, mint 120 országában nyújt lehetőséget a hallgatóknak. Segítünk, hogy felfedezd és fejleszd a benned rejlő képességeket, készségeket és olyan projektekben vehetsz részt, amelyek pozitív hatással lehetnek a gazdaságra és a társadalomra. Mindeközben célunk, hogy az így megszerzett tudás és élmények segítségével a hallgatók a jövő felelős vezetőivé válhassanak.  

Ha csatlakozol hozzánk, lehetőséged lesz: 

 • tapasztalatokat szerezni vezetői pozícióban, 
 • részt venni nemzetközi szakmai gyakorlaton, 
 • belföldi és külföldi kapcsolatokat építeni, 
 • az órákon tanult elméleti tudást gyakorlatban megtapasztalni, 
 • projektek kidolgozásában és megvalósításában tapasztalatot szerezni, 
 • gyakorolni a különböző tárgyalási technikákat, 
 • értékes kapcsolati hálót építeni. 

Az AIESEC számtalan hallgatóknak szóló rendezvényt is szervez a félévek során, melyek kiváló lehetőséget nyújtanak a tagoknak a rendezvényszervezés terén történő tapasztalatszerzésre. 

A  Lámfalussy Sándor Szakkollégium minden olyan lehetőséget biztosít egy PSZK-s hallgató számára, amellyel az egyetemen eltöltött évei alatt egy nagyon jó közösségben tudja gyarapítani tudását, szakmai fejlődését.

Diákszervezetünk kurzusok, workshopok, hazai és nemzetközi esetversenyek lehetőségével támogatja az Egyetem azon törekvéseit, hogy tagjaink valóban gyakorlati, és aktív tudást szerezhessenek az Egyetemen. Öt bizottságunkban pedig megtapasztalhatod, hogy milyen szakmai előadásokat, csapatépítőket, nívós hazai esettanulmányi versenyeket szervezni. Ha pedig jól kommunikálsz és remek tárgyalókészséged van, akkor kamatoztathatod azt a vállalatokkal való megbeszélések és tárgyalások közepette. Természetesen a tudás és fejlődés mellett egy közösség tagja lehetsz, aki csapatépítőkben, bevonó táborokban és tanulmányi kirándulásokon tud kapcsolati tőkét kiépíteni. Ha felkeltettük érdeklődésed, ne habozz, keress fel minket és legyél "Szakkolis"!   

Célkitűzésük, hogy az időszerű és közismert témák feldolgozásával olyan előadásokat és szakmai programokat nyújtsanak a hallgatóknak, amelyek segítik őket, hogy tanulmányaikat átültethessék a gyakorlatba.

Az MKT PSZK tevékenységével segít tagjainak áthidalni a hallgatói lét és a szakemberré válás közötti megpróbáltatásokat. Szervezetükben mindenki a saját területét megtalálva nyújthat kiemelkedő teljesítményt. Itt lehetőséged akad többek között a projektmenedzsment, rendezvényszervezés, szervezeti kommunikáció, marketingstratégia, humánerőforrás-menedzsment, CSR, valamint a PR részleteibe is betekintést nyerni. És ez még semmi! Olyan vállalatokkal is személyes kapcsolatba kerülhetsz, mint például a Coca-Cola, a Red-Bull, a Sziget Kft., és még sokan mások. Az MKT PSZK megadja Neked a lehetőséget, hogy többet hozz ki az egyetemi éveidből!  

A Luca Pacioli Társaság BGE egy számvitelre, adózásra és controllingra szakosodott diákszervezet a Budapesti Gazdasági Egyetemen.  


Szervezetünk a Luca Pacioli Egyesület tagjaként működik, amely több egyetemi diákszervezetet fog össze ezen a területen. Az egyesület legfőbb küldetése, hogy az említett szakterületek iránt érdeklődő hallgatók számára olyan kurzusrendszert, az egyetemi oktatást kiegészítő gyakorlati képzést működtessen, amelynek keretei között a Társaság kinevelheti a jövő legkiválóbb szakembereit az akadémiai világ, illetve a vállalati szféra számára egyaránt. 

Diákszervezetünk e küldetésnek megfelelően olyan közösség létrehozásáért dolgozik, ahol a hallgatók nem csak baráti, de szakmai kapcsolathálót is képesek kialakítani egyetemi éveik alatt. 

A szervezeten belül a tagok több, funkcionálisan elkülönülő csoportot alkotnak. A csoportbeosztás meghatározza az adott hallgató tevékenységét a szervezet operatív szintű működtetése során, ezzel párhuzamosan lehetőséget biztosít arra, hogy a tagok a szakmai tevékenységen felül egyéb területeken is fejleszthessék képességeiket. 

A Luca Pacioli Társaság BGE az egyetemi képzést alapul véve dolgozta ki szakmai programját, amely egy kreditpont-alapú sémára épül fel. A szervezet számos kötelező és választható kurzus meghirdetésével támogatja tagjait annak érdekében, hogy a hallgatók megfelelően elmélyítsék szaktudásukat, ezzel pedig később minél nagyobb értéket képviseljenek a munkaerőpiacon. 

A szakmai fejlődés mellett diákszervezetünk kiemelkedő hangsúlyt fektet a közösségen belüli kohézió erősítésére, hiszen az egyetemi évek alatt felépített kapcsolati tőke fontos eleme lehet a hallgatók későbbi karrierútjának. A közösség erősítését a szervezet számos programmal támogatja az év során, amelyek csapatépítési lehetőségek széles palettáját kínálják a tagság részére. 

A Business IT Club egy informatikával foglalkozó diákszervezet, mely másodikként az országban a PSZK-n nyitja meg kapuit az IT iránt érdeklődők előtt.


Szervezetünk a Youth Business Group alá tartozik, amely az ország legnívósabb egyetemein van jelen, ezzel építve egy óriási tehetségközösséget. 

Csapatunk lelkes, fiatal gazdinfós hallgatókból áll, azonban ez a jelentkezésnek nem feltétele. Amennyiben érdekel az informatika, és azonosulni tudsz a szervezet értékeivel, jó helyen jársz. Cégszerűen működünk, ennek következtében négy szekcióban van lehetőséged nálunk dolgozni: 

 • Event Management 
 • HR 
 • Marketing 
 • Sales 

Képzési rendszerünk a Talent Program, ahol az általad választott karrierút – Üzleti Intelligencia, IT tanácsadás vagy Szoftverfejlesztés – során naprakész gyakorlati tudást szerezhetsz a világ vezető IT cégeitől. Emellett belső képzésekkel, workshopokkal, MeetUpok szervezésével is foglalkozunk: ezek témája meglehetősen széles, a mesterséges intelligenciától és a webfejlesztéstől kezdve egészen az Adobe termékek (Photoshop és Illustrator) oktatásáig vagy az adatbányászatig terjed a skála. Ez az egyetemi tanulmányok mellett egy erős szakmai tapasztalatot is ad, mely felbecsülhetetlen érték a munkaerőpiacon. 

Diákszervezetként nagy hangsúlyt fektetünk a közösség építésére is. Célunk, hogy tagjaink a szakmai fejlődés mellett maradandó élményekkel gazdagodjanak. Csapatépítéssel, rendszeres közösségi programokkal garantáljuk a családias hangulatot. 

Ha céljaid között szerepel a szakmai fejlődés és egy jó társasághoz szeretnél tartozni, akik egy új, feltörekvőt alkotnak az egyetemi éveik alatt, akkor a BIT-ben a helyed! 

“Every BIT Counts!”

„Nem csak megéled, alakítod is.” Ezekkel a szavakkal tökéletesen meg lehet fogalmazni, mit is jelent a Kollégiumi Bizottságba tartozni. 


Ez az a diákszervezet, amely a kollégisták sorsát megkönnyíti, segíti, és támogatja, emellett pedig számos kollégiumi rendezvényt is szervez. 

Ők is a kollégiumban élnek, így tudják, mikor mire lehet szüksége egy ott lakó hallgatónak. A szervezet elég családias, és mindent megtesznek, hogy otthont varázsoljanak a kollégiumból. 

Ha szeretnél hozzájuk tartozni, nem kell mást tenned, mint kollégistának lenned és megvárni, hogy a KOB tagfelvételt szervezzen. Ezután írnod kell egy motivációs levelet és a kollégistákon múlik, 
hogy bekerülsz-e. Megéri belevágni! 

A név kötelez, a University Business Club tagjai pedig ezzel mind tisztában is vannak.  

Nem véletlen tehát, hogy ha az egyetemen business-el kapcsolatos dolgot találunk, ezt a három betűs diákszervezetet tudhatjuk mögötte.  

Ha az egyetemi tanulmányaidon belül szereted a marketinget, kipróbálnád magad HR vagy sales munkakörben, esetleg rendezvényt szeretnél szervezni (event management) és mindezt egy remek társaságban tennéd, ne keress tovább, megtaláltad a legjobbat. Legfontosabb tevékenységük: Talent Program koordinálása, aminek keretein belül támogató partnercégek közreműködésével koncentrálnak a tagok fejlesztésére.  

Légy kreatív, töltsd ki a jelentkezési formot, csatold az önéletrajzod és készülj egy derűs, de komoly elbeszélgetésre, és lehet, hogy te leszel az egyik új tag a fergeteges hangulatú UBC bevonó táborban. 

A KKK hallgatói szervezetei

A Külker országszerte egyedülálló a Karon működő hallgatói szervezetek magas száma és sokrétű tevékenysége alapján. Összesen 11 hallgatói szervezetben több százan dolgozunk azért, hogy érdekes és izgalmas programokat szervezzünk és segítsünk hallgatótársainknak a tanulmányaik során. A „diákszervi” munkában értékes tapasztalatot szerzünk a tudományos kutatás, az újságírás, a nemzetközi kereskedelem és kapcsolatok terén, és felkészülünk arra is, hogy magyar vagy nemzetközi cégeknél tölthessük szakmai gyakorlatunkat. Minden külkeres hallgatót várunk a soraink közé!

Azt, hogy mivel is foglalkozik pontosan a Külker HÖK nem egyszerű megfogalmazni, hiszen nagyon sokszínű munkát végzünk, szinte mindenhol ott vagyunk. Igyekszünk egész évben a lehető legtöbbet megtenni a hallgatótábor segítése érdekében.

Legfőbb feladatunk a hallgatók érdekeinek képviselete, az egyetemi élet zökkenőmentessé tétele, a problémák megoldásának segítése és a bulik felejthetetlenné varázsolása.

Mi felelünk az olyan egyetemi rendezvényekért, mint például a Gólyatábor vagy a Gólyabál.

Ezek a események nem jöhetnének létre a rendezvényes szekció háttérmunkája és az együttműködő partnerek nélkül, melyek támogatását a külkapcsolati szekció tagjai segítségével tudjuk elnyerni.

A kommunikációs szekció felel azért, hogy a hallgatók mindig naprakész információval legyenek ellátva. Ezenkívül Külker HÖK social media felületein elsőként értesülhettek a közelgő eseményekről és a legfontosabb tudnivalókról.

A tanulmányi szekció egész évben azon munkálkodik, hogy segítsék a tanulmányaitokat a felvételitől egészen a záróvizsgáig. Így, ha ilyen téren akad problémád bátran fordulj hozzánk!

Az ösztöndíjak is a munkánk szerves részét alkotják, a számos pályázható ösztöndíj elbírálásán a Diákjóléti Bizottság dolgozik.

Educatio? Nyílt nap? Biztosan te is találkoztál már velünk ezen rendezvények valamelyikén. Az általános szekció ilyenkor is legjobb tudása szerint segít az érdeklődőknek.

Ez a hat szekció alkot egy nagy csapatot, ahol egy a cél: felejthetetlenné tenni a Külkeren töltött éveiteket.

Irodánkat a D.F. 06-ban találod, és a hok.kkk@unibge.hu e-mail címen is elérhetsz minket.

Facebook

Instagram

Az AIESEC egy globális szervezet, amely 76 év alatt több, mint 120 országban teremtette meg a lehetőséget arra, hogy a fiatalok vezetői képessége fejlődhessen. Ezt különböző pozíciókban tehetik meg, ahol gyakorolhatnak, többek között, csapatmunkát és projektek lebonyolítását is. A szervezet nemzetközisége számos eseményünkön - táborok, konferenciák, külön események - teret ad arra, hogy tagjaink gyakorolják angol nyelvtudásukat. Legfőbb tevékenységeink közé tartoznak a nemzetközi tehetséggondozó gyakornoki programok és az olyan magyarországi események, amelyek a globális problémák megszűnéséért jöttek létre.

Az AIESEC a BGE mindhárom karán megadja az esélyt a hallgatóknak, hogy felfedezzék önmagukat professzionálisan és személyesen. Ezek sok dologban megegyeznek, mint a támogató közösség, azonban mindegyik egyedi kultúrával rendelkezik, amely magával ragadja azt, aki valami többre vágyik a tanulmányai során.

Nem utolsó sorban lehetőség nyílik külföldi szakmai gyakorlataink által a külföldön való tapasztalatszerzésre és a kapcsolatok kiterjesztésére határon belüli, illetve azon túli egyetemeken található bizottságok tagjaival.

Elérhetőségeink:

Irodánkat a D. F. 08-ban találod, Instagram oldalunkat pedig ezen a linken:

Kövess minket Instagramon is!


A Kanyar a Külkereskedelmi kar 1994-ben alapított hallgatói lapja. Célunk a széles látókörű, nyitott gondolkodásmód közvetítése, ezért a nyomdai munkálatokon kívül teljes egészében, mi hallgatók készítjük. Szerkesztőségünk cikkírókból, lektorokból, grafikusokból, hirdetésszervezőkből és fotósokból áll, nálunk mindenki garantáltan megtalálhatja a hozzá leginkább illő feladatkört. A csapat részeként lehetőségünk nyílik a kreativitásunkat és az egyéniségünket szabadon engedni, és így egy igazán sokszínű újságot létrehozni. Az aktuális kiadvány a Kanyar iroda elől mindig ingyenesen elvihető!

Elérhetőségeink:

Irodánk: E. I. 30, e-mail címünk: szerk.kanyar@gmail.com

Blog

Facebook

Instagram

A Mátyásföldi Kollégiumi Bizottság segíti a kollégiumi élet zavartalan működését, a harmonikus közösségi élet alakulását, illetve az új kollégisták beilleszkedését. Ügyelünk a rend fenntartására, közreműködünk a kollégisták problémáinak megoldásában, képviseljük az érdekeiket. Fő feladataink közé tartozik a kollégiumi felvételi, valamint a be- és kiköltözés folyamatának koordinálása, a szobabeosztás, és a szobaellenőrzés is. Programokat szervezünk a kollégista élet színesebbé, változatosabbá tételéhez, hogy egy igazi, együttműködő közösség jöhessen létre a kollégiumban: legyen szó gólyaavatóról, ismerkedős esten át a házon belüli moziestekről, vagy őszi-téli kirándulásokról.

Irodánkat a Mátyásföldi Kollégium negyedik emeletén találjátok.

Facebook

Instagram

Külker Sport Fun, röviden: KSF

2009-ben alakultunk meg, azóta is mi vagyunk a Külker számos diákszervének az egyike. Diákszervünk azért jött létre, hogy minél több szórakoztató és sportos programot szervezhessünk minden külkeres hallgató számára. Ha iskola, vagy akár összegyetemi szintű Foci, Röplabda, Kosárlabda vagy esetleg Beerpong bajnokságokról van szó, akkor a mi szívügyünk mindezek lebonyolítása. Igyekszünk minél változatosabb és innovatívabb programokat szervezni, hogy mindenki érdeklődését felkeltsük, és egy-egy jó eseménnyel, és élménnyel lehessen gazdagabb a hallgatói élet.

Kérdéseitekkel forduljatok hozzánk bizalommal!


Elérhetőségeink:

Irodánk helye: E.I.42

Facebook

Instagram: @ksf_kulker

Telefon mellék: 322

E-mail címünk: kulkersportfun@gmail.com

Facebook

Instagram

A Káldor Miklós Szakkollégium a Budapesti Gazdasági Egyetem, Külkereskedelmi Karának szakkollégiuma 2011-es alapításával Budapest egyik legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő szakkollégiuma. A mindennapi tevékenységeink mellett folyamatosan keressük a lehetőségeket különböző együttműködésekre, mert tapasztaljuk, hogy együtt minden könnyebb.

Célunk, hogy hosszútávon tréningek, kurzusok segítségével támogassuk tagjaink fejlődését, hogy a szakterületükön kivállóan tudjnak teljesíteni, szakmai programjainkkal építjük a jövőjüket.

A látókörbővítés és a tehetséggondozás jegyében támogatjuk a szakmai versenyeken, esettanulmányi versenyeken való egyéni vagy csoportos részvételt is. Szakkollégiumunk tagjai az elmúlt években képviseltették magukat például a Diák Menedzsment Bajnokságon, az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen, az Országos Esettanulmányi Versenyen, valamint az NN InsuRace üzleti szimulációs versenyen, a K&H Diákkupán illetve a Negotiation Moot- on is. Továbbá számos hazai és nemzetközi megmérettetésen képviselik tagjaink a szakkollégiumunkat és az Egyetemet egyaránt.

A szakkollégisták emellett tudományos munkában is részt vesznek, egyrészt önálló kutatásokat végeznek, melyeket a kari, illetve az Országos Tudományos Diákköri Konferencia keretein belül publikálják, másrészt kisebb csoportokban, kutatószemináriumi kereteken belül közös kutatásokat is folytatunk. A BGE Kutatói Szolgáltatási Központtal való együttműködésünk eredményeként a szakkollégisták a Kutatóközpont projektjeibe is bekapcsolódhatnak.

A Kar szakmai-tudományos diákszerveként aktív szerepet vállalunk a karon megrendezésre kerülő szakmai rendezvények, konferenciák lebonyolításában, illetve a kari TDK tevékenység népszerűsítése érdekében évente TDK-workshopot szervezünk, valamint tájékoztató kiadványt készítünk.

A szakkollégiumi tagok a szakmai munkán túl kiemelt hangsúlyt fektetnek a közösségi felelősségvállalásra és a közösség fejlesztésére. Szervezetünk az Egyetemi oktatást kiegészítő programjai mellett igyekszik barátságos és kellemes légkörű közösség építeni.


Irodánk a D. F. 11-ben található, e-mail címünk: hello@kaldorszakkoli.hu

Facebook

Instagram

LinkedIn

A Külker Online diákszerv a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának online magazinját szerkeszti évről évre. Számos információval szolgálunk a hallgatói életről, így ezen a felületen megtalálod mindazt, ami a sikerhez és túléléshez szükséges az egyetemi éveid alatt. Különböző témákban olvashattok érdekfeszítő tartalmakat cikkeinkben. A hallgatói életet videók és képek segítségével igyekszünk reálisan bemutatni. Mostani profilunkat a szerkesztőség 18 éves tapasztalata alapján alakítottuk ki, remélve, hogy mindamellett, hogy az egyetemi éveket emlékezetessé varázsoljuk, sok hasznos tudnivalót is közvetítünk hallgatótársaink felé.

Irodánk az E. I. 27-ben található.

Weboldal

Facebook

Instagram

A szervezet 2010-ben jött létre, a kezdeti években pedig néhány aktív taggal működött, mára nagyjából átlagosan 20 taggal működünk. A Mentorközpont azért jött létre, hogy segítséget nyújtson a Külkereskedelmi Karon tanuló hallgatóknak mind tanulmányi kérdésekben, mind pedig a mindennapokban. Jelenleg is több ötleten dolgozunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne egyszerűbbé tenni mindenki számára az életet a Külkeren, és mi magunk hogyan működhetnénk még hatékonyabban.

Tevékenységeink közé tartozik a tanulmányi segítség nyújtás (korrepetitor keresés, szakemberhez irányítás, tájékoztatás kurzusokról), különböző programok szervezése (Szakirány tájékoztató, Diploma tájékoztató stb.) illetve az információ-áramoltatás segítése.

Mivel diákszervezet vagyunk, ezért az is fontos számunkra, hogy ne csak a hallgatói közösség életét tegyük könnyebbé, hanem a tagjaink is pozitív élményekkel gazdagodjanak a mentor-éveik alatt. Ezen felül nagy hangsúlyt fektetünk a csapat összekovácsolására is – így egy mentor nem pusztán kollégákkal van körülvéve, hanem jó barátokkal is; olyanokkal, akikre lehet számítani bármilyen helyzetben. A felelősségteljes munka mellett kijár a szórakozás is: csapatépítő programokra, közös karácsonyozásra, illetve a sikeres félévek megünneplésére mindig szakítunk időt – nem beszélve a minden év őszén tartott szervezetépítő tréningünkről.

Elérhetőségeink:

Irodánk a D.F. 14-ben található, email címünk: kulkermentorkozpont@gmail.com

Illetve megtaláltok minket Facebookon és instagramon is.
Kérdéseitekkel bátran keressetek minket!

Hogy melyik az a diákszerv, ahol a szakmaiság és a szórakozás találkozik? Ahol egy összetartó, családias közösség tagja lehetsz? Az MKT Külker keretein belül mindezt megtalálhatod!

Természetes, hogy felmerül benned a kérdés, hogy vajon mért éri meg egyáltalán diákszervesnek lenni. A Külker messze híres a diákszervezeteiről, melyek színt visznek a szürke mátyásföldi hétköznapokba. A diákszervek adják a külkeres lét szívét lelkét, amely egyedülálló hangulatot varázsol az egyetemen.

És, hogy mi különbözteti meg az MKT-t a többi diákszervtől? A Magyar Közgazdasági Társaság egy országos szervezet, mely az egyik legnagyobb hagyományú szakmai-tudományos egyesületként alapult 1894-ben. A szakmai közélet fejlesztését vállalta feladatául, és évente 80-100 konferenciát szervez.

Az MKT Külker tagjaként jelentős kapcsolati tőkét szerezhetsz, kedvezőbb gyakornoki pozíciót, és egyedivé teheted az önéletrajzod. Megtanít egy csapat tagjaként dolgozni, segítségével kiváló tapasztalatokra tehetsz szert.

Ha szeretnél konferenciákat, előadásokat, programokat szervezni, ha érzel magadban tehetséget a cikkíráshoz, ha kreatív vagy és érdekelnek a grafikai munkák, ha szeretnél tapasztalatot nyerni szponzoros és pénzügyi szekciónkban, akkor sok szeretettel várunk az EF. 56-os irodánkban!

Irodánk az E. F. 56-ban található.

Facebook: https://www.facebook.com/mktkulker.hu

E-mail: kulker.mkt@gmail.com

insta: https://www.instagram.com/mktkulker/

Diákszervünk a külföldről érkező (Erasmusos) diákokkal foglalkozik. Minden félév elején az ide érkező diákok bekerülnek egy, úgynevezett Buddy programba, melynek keretein belül mentorálás alá kerülnek.

Diákszervünk tagjai a mentorok, akik egyszerre akár több diák segítésében is részt vesznek. Általában az egyetemmel kapcsolatos dolgokban vannak kérdéseik, de ugyanúgy a város felfedezésében is segítünk nekik. Ezt a félév közben programokkal segítjük. Ilyen például a Scavenger Hunt, Kocsmatúra, vagy éppen a sörpong. Viszont ez nem jöhetne létre az Orientációs Nap nélkül, ahol először találkozhatnak egyetemünkkel és velünk, az Xchange Group-al. Részletes ismertetőt kapnak az egyetemi életről, majd egy Campus Tour-t is tartunk nekik, hogy kiismerjék magukat az épületben és ne legyen kérdés, hogy melyik a D vagy éppen az E szárny.

Azt gondoljuk, nagyon fontos kiemelni, hogy nem csak azért érdemes csatlakoznotok diákszervünkhöz, hogy diáktársaitokon segíthessetek. Hanem azért is, hogy egy szuper közösséghez tartozzatok.


Irodánk a K. I. 07-ben található, e-mail címünk: erasmusinbbs@gmail.com

Facebook

Instagram

A Youth Enrichment Society (YES) az Egyetem külföldi és magyar hallgatóit egyszerre foglalkoztató diákszerve. Célunk, hogy olyan fiatal vezetőket képezzünk, akik képesek kritikusan, globálisan és a részletekbe menően gondolkodni az őket körülvevő környezetről és társadalomról. Diákszervünk hivatalos nyelve az angol, ezzel is igyekszünk minden tagunk nyelvtudását aktívan fejleszteni. Angol nyelvű rendezvényeinken a hallgatók gyakorolhatják a közönség előtti kommunikációs készségüket és rendezvényszervezési kompetenciára is szert tehetnek egy multikulturális közegben.

Irodánk a D. F. 05-ben található, e-mail címünk: yes.bge@gmail.com

Facebook

Instagram