Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Hallgatói szervezetek

A KVIK hallgatói szervezetei


HÖK 

Ahogy minden felsőoktatási intézményben, karunkon is működik Hallgatói Önkormányzat (HÖK), amelynek tagjai a kar hallgatói közül kerülnek ki. 

Feladatunk a BGE KVIK-re járó hallgatók érdekeinek képviselete, kérdéseik megválaszolása, információ nyújtása az egyetemmel és a felsőoktatással kapcsolatban. Célunk, hogy megkönnyítsük a hallgatók mindennapjait, egy összekötő kapcsot képezzünk a hallgatótársaink és az Egyetem vezetése között. 

Tájékoztatókat és fogadóórákat szervezünk annak érdekében, hogy személyesen is fel tudjátok tenni kérdéseiteket nekünk az ösztöndíjakkal vagy a tanulmányaitokkal kapcsolatban. Ezenfelül bármikor várjuk kérdéseiteket a fentiekről, vagy bármilyen más, az Egyetemet érintő témáról. 

Mindemellett pedig az egyetemi mindennapokat igyekszünk színesebbé, izgalmasabbá tenni számtalan programmal és rendezvénnyel. Ilyen a Gólyatábor, Gólyabál, KVIKnik, sok izgalmas előadás, és a hamisíthatatlan egyetemi bulik! 

A Hallgatói Önkormányzat több mint 80 tagot számlál, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy mindez megvalósulhasson. A szervezeten belül szekciókban dolgozunk, amit az adott szekcióért felelős elnöki megbízott irányít. 

A HÖK döntéshozó szerve a Küldöttgyűlés, amely jelenleg 21 főből áll. Ti, vagyis a Kar hallgatói választottátok meg pályázatuk alapján a jelenlegi képviselőket, amit ezúton is köszönünk Nektek! Mandátumuk egy évre szól.  

Ehhez a szervezethez kapcsolódik a Diákjóléti Bizottság (DJB), hiszen az elnök és a tagok is a mandátumos képviselők közül kerülnek ki. Hozzájuk tartozik a megpályázható ösztöndíjak közel 80%-a. Feladatuk ezen ösztöndíj pályázatok kiírása, a beérkezett pályázatok elbírálása, az ezekkel kapcsolatos tájékoztatás és kérdések megválaszolása. 

Ezen felül része még a KOB, azaz a Kollégiumi Bizottság, amelynek tagjai a kollégisták közül választott képviselők, a szakkollégium elnöke és a kollégium igazgatója. Hatáskörük kiterjed minden, a kollégistákat érintő ügy véleményezésére, illetve részt vehetnek az ilyen ügyekre vonatkozó döntések meghozatalában. 

A Kollégiumi Felvételi Bizottság tagjai döntenek a hallgatók kollégiumi felvételéről. Feladatuk továbbá kulturális, sport és szakmai rendezvények szervezése a kollégisták számára. 

Ha bármilyen kérdésed lenne, fordulj hozzánk bátran! 


Elérhetőségeink: 

Irodánk: az Alkotmány utcai épületben a 108/A-ban található. 

Telefon: +36 374-6221 vagy +36 374-6245 vagy +36 374-6246 

E-mailen: hello@kvikhok.hu 

 

Diákjóléti Bizottság 

Jelenleg 9 főből áll a kari Diákjóléti Bizottságunk. Ennek megoszlása 4 mandátumos képviselő, 4 képviselő, illetve az oktatói oldalról egy fő, aki jelenleg Dr. Erdélyi Éva tanárnő. A Diákjóléti Bizottság munkája komplex és szoros együttműködésben folyik az Egyetem vezetőségével.

A feladataink közé tartoznak a következők:  

 • Teljesítmény alapú ösztöndíjak bírálata, sorrendjének meghatározása. 
 • Szociális alapú ösztöndíjak bírálata, véleményezése. 

Ezen feladatok mellett foglalkozunk továbbá:  

 • Pályázatok kiírásával.
 • Fogadóórák, Előadások tartásával. 
 • Fellebbezési ügyek véleményezésével. 
 • Hallgatói probléma és észrevétel kezelésével .
 • Az ösztöndíjakhoz tartozó pályázási feltételek ismertetésével 


Minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk, hiszen nincsen rossz kérdés! Igyekszünk minden felmerülő kérdéses szituációra választ adni!  

Az alábbi elérhetőségen tudtok velünk kapcsolatba lépni: 

E-mail: kvik.djb@gmail.com 

Személyesen: Alkotmány u. 9-11. 108/a (HÖK iroda) 


Tagjaink:

 • Tóth Júlia (elnök) 
 • Tóth Borbála 
 • Bodor Csenge 
 • Marxreiter Viktória 
 • Galgóczi Anna 
 • Lehőcz Roland 
 • Presír Boróka 


Kollégiumi Bizottság (KOB) 

A Kollégiumi Bizottság 7+1 főből álló testület, akik közül a +1 fő a kollégium igazgatója. A hallgatói tagokat a kollégiumi közgyűlés választja, közvetlenül a kollégisták közül, tehát mindenki választhat és mindenki választható. A KOB tagjait 2 évre választják. 

Két Közgyűlés között tehát a Kollégiumot a választott önkormányzat, azaz a Kollégiumi Bizottság irányítja, amely a Közgyűlésnek tartozik felelősséggel. 

A bizottság hatáskörébe tartozik minden, a kollégistákat érintő ügy véleményezése, illetve a részvétel az ilyen ügyekre vonatkozó döntések meghozatalában. 

A Kollégiumi Bizottság feladatai: 

 • A Kollégiumi Bizottság előkészíti és a Közgyűlés elé terjeszti a Kollégium Házirendjét, éves munka és rendezvénytervét. Ezekre, valamint az önkormányzati szervek felépítésére, a kollégiumi követelményekre javaslatot tehet. 
 • A Bizottság felügyel a Kollégium Működési Szabályzatának és Házirendjének betartására. 
 • A Kollégiumi Felvételi Bizottság (KFB) tagjaként dönt a hallgatók kollégiumi felvételéről. 
 • Rendelkezik a Hallgatói Önkormányzattól és egyéb jogi személyektől kapott támogatások felhasználásáról, és javaslatot tesz egyéb hasznosításból származó maradvány felhasználására. 
 • Feladata továbbá kulturális, sport és szakmai rendezvények szervezése a kollégisták számára. 
 • A Kollégiumi Bizottság rendezvényeit, pályázatok útján, szponzorok valamint az egyetem költségvetéséből kapott támogatásokból biztosítja. 

Elnök: Kupsza Tamás 

Alelnök: Pethő János 


Budapest Business Club (BBC)

A Budapest Business Club egy üzleti tevékenységekkel foglalkozó, legfiatalabb és leginkább dinamikusan növekvő diákszervezet karunkon. A Youth Business Group nevű ernyőszervezet alá tartozunk, amely a főváros legnívósabb egyetemein fogja össze azokat a szervezeteket, akik azzal a céllal alakultak, hogy a hallgatókat egyetemi éveik alatt tanulmányaiknak megfelelő gyakorlati tudás megszerzésében is segítsék. 

Rendszerünket a nagyvállalati struktúrák mintájára építettük fel.

Tagjaink három szekcióban tevékenykednek: 

 • Event Management, 
 • HR, és 
 • Sales. 

A vezetőség felépítését szintén magas szintű hierarchia jellemzi. Az egyes szekciókban tevékenykedő tagok munkáját koordinátorok segítik, akiket pedig az adott szekció vezetője – aki egyben a szervezet alelnöke is – lát el instrukciókkal és ellenőriz. Ebből kifolyólag rendkívül hamar kipróbálhatod magad vezetői szerepben, sőt, egyes projektjeinket a koordinátorokon kívül, az első kihívások után már Stage 2-es tagjaink is vezethetik. 

Belsős szakmai és közösségi tevékenységünk mellett színvonalas szakmai előadások, workshopok és karrierrendezvények lebonyolítása áll mögöttünk. 

Legfőbb célunk, hogy hallgatótársaink az egyetemi tanulmányaik mellé olyan szakmai tapasztalatot szerezhessenek, amellyel később a vállalati versenyszférában előnyre tehetnek szert. 4 féléves karrier programunk lehetőséget ad arra, hogy betekintést nyerjenek partnervállalataink működésébe és különböző projektek keretein belül megtanulhassák, hogyan zajlik a munka egy magas létszámú szervezetben. 

A tehetséggondozás mellett óriási figyelmet fordítunk a közösségépítésre, hiszen diákszervezetként ezt az igényt is szeretnénk maximálisan kielégíteni. Pontosan ugyanannyira törekszünk a szakmai készségek fejlesztésére, mint egy aktív közösség, nagy baráti társaság kiépítésére. 

Hisszük, hogy a fejlődés mindennapjaink legfontosabb tényezője, és ha keményen dolgozunk érte, nincsen számunkra lehetetlen. 

BE PROFESSIONAL, BE CREATIVE, BE INSPIRED. BE PART OF BBC!

Legyél több mint a versenytársaid! 

Elérhetőségeink: 

Email: hello@bbc-kvik.hu 
Facebook: www.facebook.com/bbckvik 
Instagram: www.instagram.com/bbckvik  
Linkedin:  www.linkedin.com/company/bbckvik 

Budapest Tourism Club (BTC) 

A Budapest Tourism Club, avagy BTC egy olyan diákszervezet, amely vállalatszerű felépítésével segít tagjainak az előttük álló munkahelyi kihívásokra való felkészülésben, és olyan gyakorlati- és kézzelfogható tudás birtokába juttatja őket, mely segítségével kitűnhetnek a munkaerőpiac soraiból. 

Továbbá célunk, hogy megmutassuk tagjainknak, hogy milyen lehetőségeket rejt magában egy turizmusos diploma, és hogy már egyetemi éveik alatt körvonalazódjon előttük, milyen területek is érdeklik őket igazán a meglehetősen tág és szerteágazó elhelyezkedési lehetőségek közül. 

Persze aki vállalkozni szeretne és a turizmus vagy a vendéglátás területén tervezi megvalósítani ötleteit, az is megtalálja nálunk a számára építő témákat, kurzusokat, kapcsolatokat. 

Milyen előnyökkel jár a hozzánk való csatlakozás? 

A szervezetbe bármely szemeszterben felvételt nyert hallgatók a szakmai fejlődés és a hasznos gyakorlati tudás mellett egy motivált hallgatókból álló, inspiráló közösséggel gazdagodnak. 

Lehetőséget nyújtunk, hogy a hallgatók egyéni fejlődésükön keresztül kihozzák magukból és egyetemi éveikből a legtöbbet, hasznosítsák az órákon tanultakat a gyakorlatban is, illetve újabb és újabb soft skilleket sajátítsanak el. Mindezt a szervezet valamely Termináljának (Marketing, HR és Event Management) tagjaként. 

A szervezet tagjai számára belsős kurzusokat, céglátogatásokat, tréningeket szervezünk a turisztika, a vendéglátás, a hotelmenedzsment, a gasztronómia vagy épp a térségfejlesztés területén. Nyílt előadásaink megszervezése például a rendezvényszervezés iránt érdeklődő hallgatóknak nyújt lehetőséget az egyéni szakmai fejlődésre. 

Szervezeti képzésünk, a Talent Program egy 4 féléves gyakorlatorientált képzési rendszer, ami az egyetemi tanulmányokkal párhuzamosan végezhető. Ennek segítségével megtalálhatod a Neked leginkább tetsző karrierutat a borászattól a rendezvényszervezésen át egészen a légitársaságok világáig. Így amit megtanulsz órán, azt egyből kipróbálhatod a gyakorlatban. De nem akárhogy! Partnercégeinkkel, például a magyarországi Four Seasonsszel együttműködve félévről félévre izgalmas projekteken dolgozhatsz.  


Programjaink egy egyetemi félév során:

Minden félév elején az irántunk érdeklődők ellátogathatnak infóestjeinkre, melyeken közelebbről is megismerkedhetnek szervezetünkkel. Ezután – már az újonnan felvett tagjainkkal – egy Bevonó táborban veszünk részt, ami segíti a közösség összekovácsolását. Félévenként több nyíltajtós (minden érdeklődő számára meghirdetett) előadást rendezünk, szintén turizmushoz és vendéglátáshoz kapcsolódó témáknál maradva, melyekre minden érdeklődőt (nem csak egyetemünk hallgatóit) szeretettel várunk. 

Emellett tagságunknak különböző turizmussal és vendéglátással kapcsolatos tréningeket, céglátogatásokat, workshopokat és jobbnál jobb közösségi programokat szervezünk.  

A BTC a Youth Business Group tagszervezete, vagyis az ország legnagyobb egyetemista tehetségközösségének részese. Ezért tagjaink több, egyetemeken és szakterületeken átívelő projektben is részt vehetnek. 


Kiknek a jelentkezését várjuk? 

Egyetemtől és szaktól függetlenül minden első- és másodéves, nappali tagozatos hallgatóét, akit érdekel a turizmus, a vendéglátás vagy a rendezvényszervezés bármely területe, aki fejleszteni szeretné magát, aki már egyetemi évei alatt szeretne nagyobb erőkkel tenni valamit a jövőjéért, és aki szeretne egy szuper közösség tagja lenni. 

Elérhetőségeink: 

hello@btc-kvik.hu 

https://www.facebook.com/btckvik/ 

https://www.instagram.com/btc_kvik/?hl=hu 

https://www.ybg.hu/ 

A PSZK hallgatói szervezetei

Kollégiumi Bizottság (KOB)

„Nem csak megéled, alakítod is.” Ezekkel a szavakkal tökéletesen meg lehet fogalmazni, mit is jelent a Kollégiumi Bizottságba tartozni. 

Ez az a diákszervezet, amely a kollégisták sorsát megkönnyíti, segíti, és támogatja, emellett pedig számos kollégiumi rendezvényt is szervez. 

Ők is a kollégiumban élnek, így tudják, mikor mire lehet szüksége egy ott lakó hallgatónak. A szervezet elég családias, és mindent megtesznek, hogy otthont varázsoljanak a kollégiumból. 

Ha szeretnél hozzájuk tartozni, nem kell mást tenned, mint kollégistának lenned és megvárni, hogy a KOB tagfelvételt szervezzen. Ezután írnod kell egy motivációs levelet és a kollégistákon múlik, hogy bekerülsz-e. Megéri belevágni! 

Budapest Business Club (BBC)

A név kötelez, a Budapest Business Club tagjai pedig ezzel mind tisztába is vannak. 

Nem véletlen tehát, hogy ha az egyetemen business-el kapcsolatos dolgot találunk, ezt a három betűs diákszervezetet tudhatjuk mögötte. 

Ha az egyetemi tanulmányaidon belül szereted a marketinget, kipróbálnád magad HR vagy sales munkakörben, esetleg rendezvényt szeretnél szervezni (event management) és mindezt egy remek társaságban tennéd, ne keress tovább, megtaláltad a legjobbat. Legfontosabb tevékenységük: Talent Program koordinálása, aminek keretein belül támogató partnercégek közreműködésével koncentrálnak a tagok fejlesztésére. 

Légy kreatív, töltsd ki a jelentkezési tesztet, csatold az önéletrajzod és készülj egy derűs, de komoly elbeszélgetésre, és lehet, hogy te leszel az új tag a fergeteges hangulatú BBC bevonó táborban. 

AISEC 

„A világ legnagyobb fiatalok által létrehozott hallgatói szervezete.” Ugye, milyen jól hangzik? Ha globális problémákkal kapcsolatos önkéntes feladatokról van szó, ez a szervezet világszerte fogad jelentkezőket. Ha szakmai gyakorlatodat külföldön végeznéd, az ő segítségükre biztosan számíthatsz.  

„Jobbá tenni a világot és másokon segíteni.” Érdekelnek a világ problémái, részt vennél a megoldásaikban? Ha fejlesztenéd problémamegoldási képességeidet, idegen nyelveket gyakorolnál, hasznosítanád ezen tudásod a nagyvilágban, tapasztalataiddal másokat segítenél, megéri jelentkezni. Kiváló külföldi kapcsolatok építéséért, egy befogadó, jó társaság szeretetéért nem kell mást tenned, mint jelentkezni a tagfelvételi időszakokban.  

Lámfalussy Sándor Szakkollégium 

A Lámfalussy Sándor Szakkollégium minden olyan lehetőséget biztosít egy PSZK-s hallgató számára, amellyel az egyetemen eltöltött évei alatt egy nagyon jó közösségben tudja gyarapítani tudását, szakmai fejlődését. Diákszervezetünk kurzusok, workshopok, hazai és nemzetközi esetversenyek lehetőségével támogatja az Egyetem azon törekvéseit, hogy tagjaink valóban gyakorlati, és aktív tudást szerezhessenek az Egyetemen. Öt bizottságunkban pedig megtapasztalhatod, hogy milyen szakmai előadásokat, csapatépítőket, nívós hazai esettanulmányi versenyeket szervezni. Ha pedig jól kommunikálsz és remek tárgyalókészséged van, akkor kamatoztathatod azt a vállalatokkal való megbeszélések és tárgyalások közepette. Természetesen a tudás és fejlődés mellett egy közösség tagja lehetsz, aki csapatépítőkben, bevonó táborokban és tanulmányi kirándulásokon tud kapcsolati tőkét kiépíteni. Ha felkeltettük érdeklődésed, ne habozz, keress fel minket és legyél "Szakkolis"!  

Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Szervezete (MKT)

Célkitűzésük, hogy az időszerű és közismert témák feldolgozásával olyan előadásokat és szakmai programokat nyújtsanak a hallgatóknak, amelyek segítik őket, hogy tanulmányaikat átültethessék a gyakorlatba. Az MKT PSZK tevékenységével segít tagjainak áthidalni a hallgatói lét és a szakemberré válás közötti megpróbáltatásokat. Szervezetükben mindenki a saját területét megtalálva nyújthat kiemelkedő teljesítményt. Itt lehetőséged akad többek között a projektmenedzsment, rendezvényszervezés, szervezeti kommunikáció, marketingstratégia, humánerőforrás-menedzsment, CSR, valamint a PR részleteibe is betekintést nyerni. És ez még semmi! Olyan vállalatokkal is személyes kapcsolatba kerülhetsz, mint például a Coca-Cola, a Red-Bull, a Sziget Kft., és még sokan mások. Az MKT PSZK megadja Neked a lehetőséget, hogy többet hozz ki az egyetemi éveidből!  

 Hallgatói Önkormányzat (HÖK)

A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók érdekvédelmi testülete. Ebből adódóan az elsődleges feladatuk a hallgatói érdekek védelme. Ezen kívül közülük kerülnek ki a Diákjóléti Bizottság (DJB) tagjai is, akik a pályázatok elbírálásával, illetve az ösztöndíjakkal foglalkoznak. Munkájuk azonban nem csak ennyiből áll. Egyrészt személyesen foglalkoznak az őket megkereső hallgatókkal, másrészt az egész diákságot érintő problémákat, kérdéseket közvetítik az Egyetem vezetősége felé. A híres PSZK gólyatábort is ők szervezik és vezénylik le. Valamint az évközi bulik, kocsmatúrák és egyéb nagyon szórakoztató programokat is az ő nevükhöz lehet kötni. Ha ide akarsz tartozni garantált a fejlődés, és a jókedv. 


A KKK hallgatói szervezetei

A Külker országszerte egyedülálló a Karon működő hallgatói szervezetek magas száma és sokrétű tevékenysége alapján. Összesen 11 hallgatói szervezetben több százan dolgozunk azért, hogy érdekes és izgalmas programokat szervezzünk és segítsünk hallgatótársainknak a tanulmányaik során. A „diákszervi” munkában értékes tapasztalatot szerzünk a tudományos kutatás, az újságírás, a nemzetközi kereskedelem és kapcsolatok terén, és felkészülünk arra is, hogy magyar vagy nemzetközi cégeknél tölthessük szakmai gyakorlatunkat. Minden külkeres hallgatót várunk a soraink közé!

AIESEC

Az AIESEC a világ legnagyobb diákszervezete és a harmadik legnagyobb nonprofit szervezet. A második világháború után alakult meg először 7 országban, ma pedig már 128 országban jelen vagyunk! Az alapítás célja az volt, hogy a fiatalok is közelről megismerjék a céges világot, így szerezve tapasztalatot tanulmányaik mellett. A tevékenységeink közé tartozik különböző promóciók kidolgozása, konferenciák szervezése és lebonyolítása, valamint a partnereinkkel való kapcsolattartás. Az AIESEC tagjaként kommunikációs készségeidet és a csapatmunkát is gyakorolhatod, fejlesztheted! Számos konferenciánk, rendezvényünk angol nyelven zajlik, így kitűnő lehetőséged nyílik az idegen nyelv gyakorlására is. Tagjaink akár külföldön is kipróbálhatják magukat az önkéntes gyakornoki program keretein belül.

Irodánkat a D. F. 08-ban találod, de Instan is ott vagyunk: https://www.instagram.com/aiesec.coolker/?hl=hu


Hallgatói Önkormányzat (HÖK)

Hallgatói Önkormányzat (azaz a HÖK) a problémák megoldásának és érdekeid képviseletének alfája és omegája! Legyen szó tanulmányi, adminisztratív, diákjóléti vagy éppen rendezvényekkel kapcsolatos kérdésről, mi azért vagyunk, hogy segítsünk választ találni! Részletesebben olvashatsz tevékenységünkről a Hallgatói érdekképviselet menüpontban!

Irodánkat a D.F. 06-ban találod, és a hok.kkk@unibge.hu e-mail címen is elérhetsz minket.

https://facebook.com/kulkerhok

https://www.instagram.com/kulkerhok/


Kanyar

A Kanyar a Külkereskedelmi kar 1994-ben alapított hallgatói lapja. Célunk a széles látókörű, nyitott gondolkodásmód közvetítése, ezért a nyomdai munkálatokon kívül teljes egészében, mi hallgatók készítjük. Szerkesztőségünk cikkírókból, lektorokból, grafikusokból, hirdetésszervezőkből és fotósokból áll, nálunk mindenki garantáltan megtalálhatja a hozzá leginkább illő feladatkört. A csapat részeként lehetőségünk nyílik a kreativitásunkat és az egyéniségünket szabadon engedni, és így egy igazán sokszínű újságot létrehozni. Az aktuális kiadvány a Kanyar iroda elől mindig ingyenesen elvihető!

Elérhetőségeink:

Irodánk: E. I. 30, e-mail címünk: szerk.kanyar@gmail.com

https://kanyarmagazin.blog.hu/?fbclid=IwAR3Bm1fIpNURnSOdpMGILFjqbAigJLEpL0_vst2bdVVATZ62l1txN-QgHrY

https://www.facebook.com/pg/kanyarmagazin/about/?ref=page_internal

https://www.instagram.com/kulkerkanyar/


Kollégiumi Bizottság (KOB)

A Mátyásföldi Kollégiumi Bizottság segíti a kollégiumi élet zavartalan működését, a harmonikus közösségi élet alakulását, illetve az új kollégisták beilleszkedését. Ügyelünk a rend fenntartására, közreműködünk a kollégisták problémáinak megoldásában, képviseljük az érdekeiket. Fő feladataink közé tartozik a kollégiumi felvételi, valamint a be- és kiköltözés folyamatának koordinálása, a szobabeosztás, és a szobaellenőrzés is. Programokat szervezünk a kollégista élet színesebbé, változatosabbá tételéhez, hogy egy igazi, együttműködő közösség jöhessen létre a kollégiumban: legyen szó gólyaavatóról, ismerkedős esten át a házon belüli moziestekről, vagy őszi-téli kirándulásokról.

Irodánkat a Mátyásföldi Kollégium negyedik emeletén találjátok.

https://www.facebook.com/KOB-Külker-103716574460215/

https://www.instagram.com/kob_kulker/


Külker Sport Fun (KSF)

Karunk „sportos” diákszerve a szabadidős programokért felel, legyen az sport vagy akár kulturális program. Szórakoztató és csapatösszekovácsoló eseményeket szervezünk, amelyeken nemcsak tagjaink, hanem a Kar valamennyi hallgatója részt vehet. Focibajnokság, kosárbajnokság, airsoft, beerpong bajnokság, csak néhány példa, hogy miért érdemes figyelemmel kísérni minket, ugyanis célunk, hogy a sokszor stresszes hallgatói életet kicsit felpezsdítsük, és színes programjainkon új barátságok, kapcsolatok születhessenek.

Irodánk a D. F. 42-ben található.

E-mail címünk: kulkersportfun@gmail.com

https://www.facebook.com/KSFkulker/

https://www.instagram.com/ksf_kulker/


Külker Szakkollégium – Káldor Miklós Szakkollégium

A Káldor Miklós Szakkollégium 2011-ben alakult, azzal a céllal, hogy az érdeklődő hallgatók az egyetemi tanulmányaikon kívül mélyebb tudásra, ismeretekre tudjanak szert tenni. A legtehetségesebb szakkollégistáknak lehetőségük nyílik részt venni hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Nagy hangsúlyt fektetünk a Tudományos Diákköri Konferencián való szereplésre, melyhez minden félévben ilyen tematikájú workshopok is tartoznak. Ezenkívül rendszeresen szervezünk különböző konferenciákat, vitaesteket. A szakmaiságon felül persze nagy hangsúly van a közösségen és a társadalmi felelősségvállaláson is. Mint szakkollégiumi tagok, összetartó baráti csapatként működünk minden helyzetben!

Irodánk a D. F. 11-ben található, e-mail címünk: kmsz.bge@gmail.com

https://www.facebook.com/kaldorszakkoli/

https://www.instagram.com/kaldorszakkoli/


Külker Online

A Külker Online diákszerv a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának online magazinját szerkeszti évről évre. Számos információval szolgálunk a hallgatói életről, így ezen a felületen megtalálod mindazt, ami a sikerhez és túléléshez szükséges az egyetemi éveid alatt. Különböző témákban olvashattok érdekfeszítő tartalmakat cikkeinkben. A hallgatói életet videók és képek segítségével igyekszünk reálisan bemutatni. Mostani profilunkat a szerkesztőség 18 éves tapasztalata alapján alakítottuk ki, remélve, hogy mindamellett, hogy az egyetemi éveket emlékezetessé varázsoljuk, sok hasznos tudnivalót is közvetítünk hallgatótársaink felé.

Irodánk az E. I. 27-ben található.

http://www.külker.hu/?fbclid=IwAR2V653WL8S_qdhnHQhJYFgLzSrgJG9yZYCWepxSqGnCtUqj7wKxB9YKucw

https://www.facebook.com/kulkeronline/

https://www.instagram.com/kulkeronline/


Mentorközpont

A Mentorközpont azért jött létre, hogy segítséget nyújtson a Külkereskedelmi Karon tanuló hallgatóknak mind tanulmányi kérdésekben, mind pedig a mindennapokban. Szervezünk diploma- és specializáció tájékoztatókat, készségfejlesztő tréningeket és segítséget nyújtunk a „Külker Tükör” programsorozat keretében is. Tagjaink feladatkörébe tartozik a Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal itt tanuló külföldi diákok segítése, valamint a Karrier és a Diszpont irodával együttműködve a hátrányos helyzetű hallgatók segítése, támogatása.

Irodánk a D. F. 14-ben található, e-mail címünk: kulkermentorkozpont@gmail.com

https://www.facebook.com/Külker-MentorKözpont-149870148427827/

https://www.instagram.com/kulkermentorkozpont/


Magyar Közgazdasági Társaság (MKT)

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) BGE Külkereskedelmi Karán működő Ifjúsági Bizottsága 2000-ben alakult. Szervezetünk célja, hogy a szakmai életbe integráljuk azokat a fiatalokat, akik a közgazdasági témák iránt kiemelten érdeklődnek. Fontosnak tartjuk, hogy az érdeklődő hallgatók minden olyan tanórán kívüli információhoz hozzájuthassanak az általunk szervezett előadások, kerekasztalbeszélgetések, rendezvények során, amik segíthetik őket a szakmai ismereteik kibővítésében, és ezt a későbbiekben, a gyakorlati életben is hasznosítani tudják.

Irodánk az E. F. 56-ban található, e-mail címünk: mkt.kkfk@gmail.com

https://www.facebook.com/mktkulker.hu/

https://www.instagram.com/mktkulker/


XCHANGE

Hogy mi is az Xchange? Nem, nem az Egyetem pénzváltója! A mi diákszervünk a külföldről érkező hallgatóknak segít megoldani mind az egyetemi, mind a hétköznapi problémákat. Legfőbb célunk, hogy minél több különböző program segítségével szebbé és teljesebbé tegyük a külföldi hallgatók egyetemi életét. Ilyen programok például a Welcome party, a Goodbye dinner, kocsmatúrák, nemzetközi vacsoraestek, közös filmezések, Budapest bemutatása izgalmas játékokon keresztül, rövid kirándulások Magyarországon belül, és akár hosszabb utak külföldre. Amellett, hogy az idegen nyelveket napi szinten gyakorolhatod, rengeteg új nemzetközi barátságra tehetsz szert, lehetőséged nyílik belekóstolni az Erasmusos világba is, ami jól jöhet, ha te is szeretnél külföldön tanulni.

Irodánk a K. I. 07-ben található, e-mail címünk: erasmusinbbs@gmail.com

https://www.facebook.com/XchangeGroup/

https://www.instagram.com/xchange.group/


YES

A Youth Enrichment Society (YES) az Egyetem külföldi és magyar hallgatóit egyszerre foglalkoztató diákszerve. Célunk, hogy olyan fiatal vezetőket képezzünk, akik képesek kritikusan, globálisan és a részletekbe menően gondolkodni az őket körülvevő környezetről és társadalomról. Diákszervünk hivatalos nyelve az angol, ezzel is igyekszünk minden tagunk nyelvtudását aktívan fejleszteni. Angol nyelvű rendezvényeinken a hallgatók gyakorolhatják a közönség előtti kommunikációs készségüket és rendezvényszervezési kompetenciára is szert tehetnek egy multikulturális közegben.

Irodánk a D. F. 05-ben található, e-mail címünk: yes.bge@gmail.com

https://www.facebook.com/Yesbge/

https://www.instagram.com/yes.bge/