Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Hallgatói szervezetek

A KVIK hallgatói szervezetei

Ahogy minden felsőoktatási intézményben, karunkon is működik Hallgatói Önkormányzat (HÖK), amelynek tagjai a kar hallgatói közül kerülnek ki. 

Feladatunk a BGE KVIK-re járó hallgatók érdekeinek képviselete, kérdéseik megválaszolása, információ nyújtása az egyetemmel és a felsőoktatással kapcsolatban. Célunk, hogy megkönnyítsük a hallgatók mindennapjait, egy összekötő kapcsot képezzünk a hallgatótársaink és az Egyetem vezetése között. 

Tájékoztatókat és fogadóórákat szervezünk annak érdekében, hogy személyesen is fel tudjátok tenni kérdéseiteket nekünk az ösztöndíjakkal vagy a tanulmányaitokkal kapcsolatban. Ezenfelül bármikor várjuk kérdéseiteket a fentiekről, vagy bármilyen más, az Egyetemet érintő témáról. 

Mindemellett pedig az egyetemi mindennapokat igyekszünk színesebbé, izgalmasabbá tenni számtalan programmal és rendezvénnyel. Ilyen a Gólyatábor, Gólyabál, KVIKnik, sok izgalmas előadás, és a hamisíthatatlan egyetemi bulik! 

A Hallgatói Önkormányzat több, mint 80 tagot számlál, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy mindez megvalósulhasson. A szervezeten belül szekciókban dolgozunk, amit az adott szekcióért felelős elnöki megbízott irányít. 

A HÖK döntéshozó szerve a Küldöttgyűlés, amely jelenleg 21 főből áll. Ti, vagyis a Kar hallgatói választottátok meg pályázatuk alapján a jelenlegi képviselőket, amit ezúton is köszönünk Nektek! Mandátumuk egy évre szól.  

Ehhez a szervezethez kapcsolódik a Diákjóléti Bizottság (DJB), hiszen az elnök és a tagok is a mandátumos képviselők közül kerülnek ki. Hozzájuk tartozik a megpályázható ösztöndíjak közel 80%-a. Feladatuk ezen ösztöndíj pályázatok kiírása, a beérkezett pályázatok elbírálása, az ezekkel kapcsolatos tájékoztatás és kérdések megválaszolása. 

Ezenfelül része még a KOB, azaz a Kollégiumi Bizottság, amelynek tagjai a kollégisták közül választott képviselők, a szakkollégium elnöke és a kollégium igazgatója. Hatáskörük kiterjed minden, a kollégistákat érintő ügy véleményezésére, illetve részt vehetnek az ilyen ügyekre vonatkozó döntések meghozatalában. 

A Kollégiumi Felvételi Bizottság tagjai döntenek a hallgatók kollégiumi felvételéről. Feladatuk továbbá kulturális, sport és szakmai rendezvények szervezése a kollégisták számára. 

Ha bármilyen kérdésed lenne, fordulj hozzánk bátran! 


Elérhetőségeink: 

Irodánk: az Alkotmány utcai épületben a 108/A-ban található. 

Telefon: +36 374-6221 vagy +36 374-6245 vagy +36 374-6246 

E-mailen: hello@kvikhok.hu 


További részletek a kari HÖK oldalon!

A kar Diákjóléti Bizottsága (DJB) jelenleg 12 főből áll. Ennek megoszlása 5 mandátumos képviselő és 7 tag. A Diákjóléti Bizottság munkája komplex és szoros együttműködésben van az egyetem vezetőségével.


A feladataink közé tartoznak a következők:  

 • teljesítmény alapú ösztöndíjak bírálata, sorrendjének meghatározása
 • szociális alapú ösztöndíjak bírálata, véleményezése 


Ezen feladatok mellett foglalkozunk továbbá:  

 • pályázatok kiírásával
 • fogadóórák, előadások tartásával
 • fellebbezési ügyek véleményezésével
 • hallgatói probléma és észrevétel kezelésével
 • az ösztöndíjakhoz tartozó pályázási feltételek ismertetésével 


Minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk, hiszen nincsen rossz kérdés! Igyekszünk minden felmerülő kérdéses szituációra választ adni! 


Elérhetőségeink: 

E-mail: kvik.djb@gmail.com 

Személyesen: Alkotmány u. 9-11. 108/a (HÖK iroda) 


További részletek a kari DJB oldalon!

A Kollégiumi Bizottság 7+1 főből álló testület. A 7 fő hallgatói tagot a kollégiumi közgyűlés választja közvetlenül a kollégisták közül, a tagok kinevezése 2 évre szól. A nyolcadik fő a kollégium igazgatója. 

A kollégiumot tehát a közgyűlés által választott testület, azaz a Kollégiumi Bizottság irányítja, amely a közgyűlésnek tartozik felelősséggel. 

A bizottság hatáskörébe tartozik minden, a kollégistákat érintő ügy véleményezése, illetve a részvétel az ilyen ügyekre vonatkozó döntések meghozatalában. 


A Kollégiumi Bizottság feladatai: 

 • A Kollégiumi Bizottság előkészíti és a Közgyűlés elé terjeszti a Kollégium Házirendjét, éves munka és rendezvénytervét. Ezekre, valamint az önkormányzati szervek felépítésére, a kollégiumi követelményekre javaslatot tehet. 
 • A Bizottság felügyel a Kollégium Működési Szabályzatának és Házirendjének betartására. 
 • A Kollégiumi Felvételi Bizottság (KFB) tagjaként dönt a hallgatók kollégiumi felvételéről. 
 • Rendelkezik a Hallgatói Önkormányzattól és egyéb jogi személyektől kapott támogatások felhasználásáról, és javaslatot tesz egyéb hasznosításból származó maradvány felhasználására. 
 • Feladata továbbá kulturális, sport és szakmai rendezvények szervezése a kollégisták számára. 
 • A Kollégiumi Bizottság rendezvényeit, pályázatok útján, szponzorok valamint az egyetem költségvetéséből kapott támogatásokból biztosítja. 

Elnök: Kupsza Tamás 

Alelnök: Pethő János 


További részletek a kari KOB oldalon!


A Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium célja, hogy tagjai az órákon elsajátított tudás mellett olyan mélyebb ismeretekre is szert tegyenek, melyeket későbbi pályafutásuk során is hasznosítani tudnak. Különös figyelmet fordítunk a tagok látókörének bővítésére, valamint a tehetséggondozásra.

Ha úgy érzed, hogy több van benned, szeretnéd a lehető legtöbbet kihozni egyetemi éveidből, csatlakozz hozzánk!


Elérhetőségeink: 

Iroda: Alkotmány utcai épület, Fsz. 34. 

E-mail

Facebook

Instagram


További részletek a kari Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium oldalon!

Az AIESEC egy nemzetközi, fiataloknak szóló szervezet, ami a világ több, mint 120 országában nyújt lehetőséget a hallgatóknak. Segítünk, hogy felfedezd és fejleszd a benned rejlő képességeket, készségeket és olyan projektekben vehetsz részt, amelyek pozitív hatással lehetnek a gazdaságra és a társadalomra. Mindeközben célunk, hogy az így megszerzett tudás és élmények segítségével a hallgatók a jövő felelős vezetőivé válhassanak. Egy inspiráló közösség részese szeretnél lenni? Az önéletrajzodat szeretnéd színesebbé tenni vagy szakmai gyakorlatot szeretnél végezni külföldön? Ezekben mind segít Neked az AIESEC csapata! 


Elérhetőségeink: 

Alkotmány utcai épület, 123-as terem 

Facebook 

Instagram


További részletek a kari AIESEC oldalon!

Az Agy-A-Lap a BGE KVIK hallgatóinak folyóirata már 1990 óta. A lap általában havonta jelenik meg, megtalálható online is, illetve ingyenesen elvihető az Alkotmány és Markó utcai épületünkből, valamint Lengyel Gyula Kollégiumunkból.

 

Elérhetőségeink:

Alkotmány utcai épület: fszt. 34. szoba 

agyalap@gmail.com

Facebook 

Instagram


Megjelent az augusztusi Agy-A-Lap gólyaszáma!

Első sorban ez a szám nektek, gólyáknak szól. Rengeteg hasznos információt gyűjtöttünk össze, hogy megkönnyítsük az első feladatokat, amelyek rátok hárulnak most, hogy egyetemisták lettetek. Legfrissebb számunk már elérhető online!


Egy kis ízelítő a tartalomból:

 • Akad egy kis szabadidőd? Ezeket a helyeket mindenképpen látogasd meg!
 • Így rendszerezd az életedet!
 • Két külön világ: gimi vs egyetem
 • KVIK könyvtára
 • Így számolj le a stresszel!További részletek a kari Agy-A-Lap oldalon!

A Tourism Club of BGE, avagy TC of BGE egy olyan diákszervezet, amely vállalatszerű felépítésével segít tagjainak az előttük álló munkahelyi kihívásokra való felkészülésben és olyan gyakorlati, kézzelfogható tudás birtokába juttatja őket, mely segítségével kitűnhetnek a munkaerőpiac soraiból.

Továbbá célunk megmutatni, hogy milyen lehetőségeket rejt magában egy turizmusos diploma, és hogy már az egyetemi éveitek alatt körvonalazódjon előttetek, milyen területek is érdekelnek titeket igazán a meglehetősen tág és szerteágazó elhelyezkedési lehetőségek közül.

Persze aki vállalkozni szeretne és a turizmus vagy a vendéglátás területén tervezi megvalósítani ötleteit, az is megtalálja nálunk a számára megfelelő témákat, kurzusokat, kapcsolatokat.

 

Csatlakozz hozzánk, várunk szeretettel!


Elérhetőségeink:

E-mail: hello@btc-kvik.hu 

Facebook 

Instagram 

Linkedin

YBG

 

További részletek a kari Tourism Club of BGE oldalon!

A PSZK hallgatói szervezetei

A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók érdekvédelmi testülete. Ebből adódóan az elsődleges feladatuk a hallgatói érdekek védelme.  

Ezen kívül közülük kerülnek ki a Diákjóléti Bizottság (DJB) tagjai is, akik a pályázatok elbírálásával, illetve az ösztöndíjakkal foglalkoznak.  

Munkájuk azonban nem csak ennyiből áll. Egyrészt személyesen foglalkoznak az őket megkereső hallgatókkal, másrészt az egész diákságot érintő problémákat, kérdéseket közvetítik az Egyetem vezetősége felé.  

A név kötelez, a Budapest Business Club tagjai pedig ezzel mind tisztában is vannak. 


Nem véletlen tehát, hogy ha az egyetemen business-el kapcsolatos dolgot találunk, ezt a három betűs diákszervezetet tudhatjuk mögötte. 

Ha az egyetemi tanulmányaidon belül szereted a marketinget, kipróbálnád magad HR vagy sales munkakörben, esetleg rendezvényt szeretnél szervezni (event management) és mindezt egy remek társaságban tennéd, ne keress tovább, megtaláltad a legjobbat. Legfontosabb tevékenységük: Talent Program koordinálása, aminek keretein belül támogató partnercégek közreműködésével koncentrálnak a tagok fejlesztésére. 

Légy kreatív, töltsd ki a jelentkezési tesztet, csatold az önéletrajzod és készülj egy derűs, de komoly elbeszélgetésre, és lehet, hogy te leszel az új tag a fergeteges hangulatú BBC bevonó táborban. 

Az AIESEC egy nemzetközi, fiataloknak szóló szervezet, ami a világ több, mint 120 országában nyújt lehetőséget a hallgatóknak. Segítünk, hogy felfedezd és fejleszd a benned rejlő képességeket, készségeket és olyan projektekben vehetsz részt, amelyek pozitív hatással lehetnek a gazdaságra és a társadalomra. Mindeközben célunk, hogy az így megszerzett tudás és élmények segítségével a hallgatók a jövő felelős vezetőivé válhassanak.  


Ha csatlakozol hozzánk, lehetőséged lesz: 

 • tapasztalatokat szerezni vezetői pozícióban, 
 • részt venni nemzetközi szakmai gyakorlaton, 
 • belföldi és külföldi kapcsolatokat építeni, 
 • az órákon tanult elméleti tudást gyakorlatban megtapasztalni, 
 • projektek kidolgozásában és megvalósításában tapasztalatot szerezni, 
 • gyakorolni a különböző tárgyalási technikákat, 
 • értékes kapcsolati hálót építeni. 

Az AIESEC számtalan hallgatóknak szóló rendezvényt is szervez a félévek során, melyek kiváló lehetőséget nyújtanak a tagoknak a rendezvényszervezés terén történő tapasztalatszerzésre. 

A Lámfalussy Sándor Szakkollégium minden olyan lehetőséget biztosít egy PSZK-s hallgató számára, amellyel az egyetemen eltöltött évei alatt egy nagyon jó közösségben tudja gyarapítani tudását, szakmai fejlődését.


Diákszervezetünk kurzusok, workshopok, hazai és nemzetközi esetversenyek lehetőségével támogatja az Egyetem azon törekvéseit, hogy tagjaink valóban gyakorlati, és aktív tudást szerezhessenek az Egyetemen. Öt bizottságunkban pedig megtapasztalhatod, hogy milyen szakmai előadásokat, csapatépítőket, nívós hazai esettanulmányi versenyeket szervezni. Ha pedig jól kommunikálsz és remek tárgyalókészséged van, akkor kamatoztathatod azt a vállalatokkal való megbeszélések és tárgyalások közepette. Természetesen a tudás és fejlődés mellett egy közösség tagja lehetsz, aki csapatépítőkben, bevonó táborokban és tanulmányi kirándulásokon tud kapcsolati tőkét kiépíteni. Ha felkeltettük érdeklődésed, ne habozz, keress fel minket és legyél "Szakkolis"! 

Célkitűzésük, hogy az időszerű és közismert témák feldolgozásával olyan előadásokat és szakmai programokat nyújtsanak a hallgatóknak, amelyek segítik őket, hogy tanulmányaikat átültethessék a gyakorlatba.


Az MKT PSZK tevékenységével segít tagjainak áthidalni a hallgatói lét és a szakemberré válás közötti megpróbáltatásokat. Szervezetükben mindenki a saját területét megtalálva nyújthat kiemelkedő teljesítményt. Itt lehetőséged akad többek között a projektmenedzsment, rendezvényszervezés, szervezeti kommunikáció, marketingstratégia, humánerőforrás-menedzsment, CSR, valamint a PR részleteibe is betekintést nyerni. És ez még semmi! Olyan vállalatokkal is személyes kapcsolatba kerülhetsz, mint például a Coca-Cola, a Red-Bull, a Sziget Kft., és még sokan mások. Az MKT PSZK megadja Neked a lehetőséget, hogy többet hozz ki az egyetemi éveidből! 

A Luca Pacioli Társaság BGE egy számvitelre, adózásra és controllingra szakosodott diákszervezet a Budapesti Gazdasági Egyetemen.  


Szervezetünk a Luca Pacioli Egyesület tagjaként működik, amely több egyetemi diákszervezetet fog össze ezen a területen. Az egyesület legfőbb küldetése, hogy az említett szakterületek iránt érdeklődő hallgatók számára olyan kurzusrendszert, az egyetemi oktatást kiegészítő gyakorlati képzést működtessen, amelynek keretei között a Társaság kinevelheti a jövő legkiválóbb szakembereit az akadémiai világ, illetve a vállalati szféra számára egyaránt. 

Diákszervezetünk e küldetésnek megfelelően olyan közösség létrehozásáért dolgozik, ahol a hallgatók nem csak baráti, de szakmai kapcsolathálót is képesek kialakítani egyetemi éveik alatt. 

A szervezeten belül a tagok több, funkcionálisan elkülönülő csoportot alkotnak. A csoportbeosztás meghatározza az adott hallgató tevékenységét a szervezet operatív szintű működtetése során, ezzel párhuzamosan lehetőséget biztosít arra, hogy a tagok a szakmai tevékenységen felül egyéb területeken is fejleszthessék képességeiket. 

A Luca Pacioli Társaság BGE az egyetemi képzést alapul véve dolgozta ki szakmai programját, amely egy kreditpont-alapú sémára épül fel. A szervezet számos kötelező és választható kurzus meghirdetésével támogatja tagjait annak érdekében, hogy a hallgatók megfelelően elmélyítsék szaktudásukat, ezzel pedig később minél nagyobb értéket képviseljenek a munkaerőpiacon. 

A szakmai fejlődés mellett diákszervezetünk kiemelkedő hangsúlyt fektet a közösségen belüli kohézió erősítésére, hiszen az egyetemi évek alatt felépített kapcsolati tőke fontos eleme lehet a hallgatók későbbi karrierútjának. A közösség erősítését a szervezet számos programmal támogatja az év során, amelyek csapatépítési lehetőségek széles palettáját kínálják a tagság részére. 

A Business IT Club egy informatikával foglalkozó diákszervezet, mely másodikként az országban a PSZK-n nyitja meg kapuit az IT iránt érdeklődők előtt.


Szervezetünk a Youth Business Group alá tartozik, amely az ország legnívósabb egyetemein van jelen, ezzel építve egy óriási tehetségközösséget. 

Csapatunk lelkes, fiatal gazdinfós hallgatókból áll, azonban ez a jelentkezésnek nem feltétele. Amennyiben érdekel az informatika, és azonosulni tudsz a szervezet értékeivel, jó helyen jársz. Cégszerűen működünk, ennek következtében négy szekcióban van lehetőséged nálunk dolgozni: 

 • Event Management 
 • HR 
 • Marketing 
 • Sales 

Képzési rendszerünk a Talent Program, ahol az általad választott karrierút – Üzleti Intelligencia, IT tanácsadás vagy Szoftverfejlesztés – során naprakész gyakorlati tudást szerezhetsz a világ vezető IT cégeitől. Emellett belső képzésekkel, workshopokkal, MeetUpok szervezésével is foglalkozunk: ezek témája meglehetősen széles, a mesterséges intelligenciától és a webfejlesztéstől kezdve egészen az Adobe termékek (Photoshop és Illustrator) oktatásáig vagy az adatbányászatig terjed a skála. Ez az egyetemi tanulmányok mellett egy erős szakmai tapasztalatot is ad, mely felbecsülhetetlen érték a munkaerőpiacon. 

Diákszervezetként nagy hangsúlyt fektetünk a közösség építésére is. Célunk, hogy tagjaink a szakmai fejlődés mellett maradandó élményekkel gazdagodjanak. Csapatépítéssel, rendszeres közösségi programokkal garantáljuk a családias hangulatot. 

Ha céljaid között szerepel a szakmai fejlődés és egy jó társasághoz szeretnél tartozni, akik egy új, feltörekvőt alkotnak az egyetemi éveik alatt, akkor a BIT-ben a helyed! 

“Every BIT Counts!”

„Nem csak megéled, alakítod is.” Ezekkel a szavakkal tökéletesen meg lehet fogalmazni, mit is jelent a Kollégiumi
 Bizottságba tartozni. 


Ez az a diákszervezet, amely a kollégisták sorsát megkönnyíti, segíti, és támogatja, emellett pedig számos kollégiumi rendezvényt is szervez. 

Ők is a kollégiumban élnek, így tudják, mikor mire lehet szüksége egy ott lakó hallgatónak. A szervezet elég családias, és mindent megtesznek, hogy otthont varázsoljanak a kollégiumból. 

Ha szeretnél hozzájuk tartozni, nem kell mást tenned, mint kollégistának lenned és megvárni, hogy a KOB tagfelvételt szervezzen. Ezután írnod kell egy motivációs levelet és a kollégistákon múlik, hogy bekerülsz-e. Megéri belevágni! 

A KKK hallgatói szervezetei

A Külker országszerte egyedülálló a Karon működő hallgatói szervezetek magas száma és sokrétű tevékenysége alapján. Összesen 11 hallgatói szervezetben több százan dolgozunk azért, hogy érdekes és izgalmas programokat szervezzünk és segítsünk hallgatótársainknak a tanulmányaik során. A „diákszervi” munkában értékes tapasztalatot szerzünk a tudományos kutatás, az újságírás, a nemzetközi kereskedelem és kapcsolatok terén, és felkészülünk arra is, hogy magyar vagy nemzetközi cégeknél tölthessük szakmai gyakorlatunkat. Minden külkeres hallgatót várunk a soraink közé!

Az AIESEC a világ legnagyobb diákszervezete és a harmadik legnagyobb nonprofit szervezet. A második világháború után alakult meg először 7 országban, ma pedig már 128 országban jelen vagyunk! Az alapítás célja az volt, hogy a fiatalok is közelről megismerjék a céges világot, így szerezve tapasztalatot tanulmányaik mellett. A tevékenységeink közé tartozik különböző promóciók kidolgozása, konferenciák szervezése és lebonyolítása, valamint a partnereinkkel való kapcsolattartás. Az AIESEC tagjaként kommunikációs készségeidet és a csapatmunkát is gyakorolhatod, fejlesztheted! Számos konferenciánk, rendezvényünk angol nyelven zajlik, így kitűnő lehetőséged nyílik az idegen nyelv gyakorlására is. Tagjaink akár külföldön is kipróbálhatják magukat az önkéntes gyakornoki program keretein belül.

Irodánkat a D. F. 08-ban találod, de Instan is ott vagyunk!

Hallgatói Önkormányzat (azaz a HÖK) a problémák megoldásának és érdekeid képviseletének alfája és omegája! Legyen szó tanulmányi, adminisztratív, diákjóléti vagy éppen rendezvényekkel kapcsolatos kérdésről, mi azért vagyunk, hogy segítsünk választ találni! Részletesebben olvashatsz tevékenységünkről a Hallgatói érdekképviselet menüpontban!

Irodánkat a D.F. 06-ban találod, és a hok.kkk@unibge.hu e-mail címen is elérhetsz minket.

Facebook

Instagram

A Kanyar a Külkereskedelmi kar 1994-ben alapított hallgatói lapja. Célunk a széles látókörű, nyitott gondolkodásmód közvetítése, ezért a nyomdai munkálatokon kívül teljes egészében, mi hallgatók készítjük. Szerkesztőségünk cikkírókból, lektorokból, grafikusokból, hirdetésszervezőkből és fotósokból áll, nálunk mindenki garantáltan megtalálhatja a hozzá leginkább illő feladatkört. A csapat részeként lehetőségünk nyílik a kreativitásunkat és az egyéniségünket szabadon engedni, és így egy igazán sokszínű újságot létrehozni. Az aktuális kiadvány a Kanyar iroda elől mindig ingyenesen elvihető!

Elérhetőségeink:

Irodánk: E. I. 30, e-mail címünk: szerk.kanyar@gmail.com

Blog

Facebook

Instagram

A Mátyásföldi Kollégiumi Bizottság segíti a kollégiumi élet zavartalan működését, a harmonikus közösségi élet alakulását, illetve az új kollégisták beilleszkedését. Ügyelünk a rend fenntartására, közreműködünk a kollégisták problémáinak megoldásában, képviseljük az érdekeiket. Fő feladataink közé tartozik a kollégiumi felvételi, valamint a be- és kiköltözés folyamatának koordinálása, a szobabeosztás, és a szobaellenőrzés is. Programokat szervezünk a kollégista élet színesebbé, változatosabbá tételéhez, hogy egy igazi, együttműködő közösség jöhessen létre a kollégiumban: legyen szó gólyaavatóról, ismerkedős esten át a házon belüli moziestekről, vagy őszi-téli kirándulásokról.

Irodánkat a Mátyásföldi Kollégium negyedik emeletén találjátok.

Facebook

Instagram

Karunk „sportos” diákszerve a szabadidős programokért felel, legyen az sport vagy akár kulturális program. Szórakoztató és csapatösszekovácsoló eseményeket szervezünk, amelyeken nemcsak tagjaink, hanem a Kar valamennyi hallgatója részt vehet. Focibajnokság, kosárbajnokság, airsoft, beerpong bajnokság, csak néhány példa, hogy miért érdemes figyelemmel kísérni minket, ugyanis célunk, hogy a sokszor stresszes hallgatói életet kicsit felpezsdítsük, és színes programjainkon új barátságok, kapcsolatok születhessenek.

Irodánk a D. F. 42-ben található.

E-mail címünk: kulkersportfun@gmail.com

Facebook

Instagram

A Káldor Miklós Szakkollégium 2011-ben alakult, azzal a céllal, hogy az érdeklődő hallgatók az egyetemi tanulmányaikon kívül mélyebb tudásra, ismeretekre tudjanak szert tenni. A legtehetségesebb szakkollégistáknak lehetőségük nyílik részt venni hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Nagy hangsúlyt fektetünk a Tudományos Diákköri Konferencián való szereplésre, melyhez minden félévben ilyen tematikájú workshopok is tartoznak. Ezenkívül rendszeresen szervezünk különböző konferenciákat, vitaesteket. A szakmaiságon felül persze nagy hangsúly van a közösségen és a társadalmi felelősségvállaláson is. Mint szakkollégiumi tagok, összetartó baráti csapatként működünk minden helyzetben!

Irodánk a D. F. 11-ben található, e-mail címünk: kmsz.bge@gmail.com

Facebook

Instagram

A Külker Online diákszerv a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának online magazinját szerkeszti évről évre. Számos információval szolgálunk a hallgatói életről, így ezen a felületen megtalálod mindazt, ami a sikerhez és túléléshez szükséges az egyetemi éveid alatt. Különböző témákban olvashattok érdekfeszítő tartalmakat cikkeinkben. A hallgatói életet videók és képek segítségével igyekszünk reálisan bemutatni. Mostani profilunkat a szerkesztőség 18 éves tapasztalata alapján alakítottuk ki, remélve, hogy mindamellett, hogy az egyetemi éveket emlékezetessé varázsoljuk, sok hasznos tudnivalót is közvetítünk hallgatótársaink felé.

Irodánk az E. I. 27-ben található.

Weboldal

Facebook

Instagram

A Mentorközpont azért jött létre, hogy segítséget nyújtson a Külkereskedelmi Karon tanuló hallgatóknak mind tanulmányi kérdésekben, mind pedig a mindennapokban. Szervezünk diploma- és specializáció tájékoztatókat, készségfejlesztő tréningeket és segítséget nyújtunk a „Külker Tükör” programsorozat keretében is. Tagjaink feladatkörébe tartozik a Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal itt tanuló külföldi diákok segítése, valamint a Karrier és a Diszpont irodával együttműködve a hátrányos helyzetű hallgatók segítése, támogatása.

Irodánk a D. F. 14-ben található, e-mail címünk: kulkermentorkozpont@gmail.com

Facebook

Instagram

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) BGE Külkereskedelmi Karán működő Ifjúsági Bizottsága 2000-ben alakult. Szervezetünk célja, hogy a szakmai életbe integráljuk azokat a fiatalokat, akik a közgazdasági témák iránt kiemelten érdeklődnek. Fontosnak tartjuk, hogy az érdeklődő hallgatók minden olyan tanórán kívüli információhoz hozzájuthassanak az általunk szervezett előadások, kerekasztalbeszélgetések, rendezvények során, amik segíthetik őket a szakmai ismereteik kibővítésében, és ezt a későbbiekben, a gyakorlati életben is hasznosítani tudják.

Irodánk az E. F. 56-ban található, e-mail címünk: mkt.kkfk@gmail.com

Facebook

Instagram

Hogy mi is az Xchange? Nem, nem az Egyetem pénzváltója! A mi diákszervünk a külföldről érkező hallgatóknak segít megoldani mind az egyetemi, mind a hétköznapi problémákat. Legfőbb célunk, hogy minél több különböző program segítségével szebbé és teljesebbé tegyük a külföldi hallgatók egyetemi életét. Ilyen programok például a Welcome party, a Goodbye dinner, kocsmatúrák, nemzetközi vacsoraestek, közös filmezések, Budapest bemutatása izgalmas játékokon keresztül, rövid kirándulások Magyarországon belül, és akár hosszabb utak külföldre. Amellett, hogy az idegen nyelveket napi szinten gyakorolhatod, rengeteg új nemzetközi barátságra tehetsz szert, lehetőséged nyílik belekóstolni az Erasmusos világba is, ami jól jöhet, ha te is szeretnél külföldön tanulni.

Irodánk a K. I. 07-ben található, e-mail címünk: erasmusinbbs@gmail.com

Facebook

Instagram

A Youth Enrichment Society (YES) az Egyetem külföldi és magyar hallgatóit egyszerre foglalkoztató diákszerve. Célunk, hogy olyan fiatal vezetőket képezzünk, akik képesek kritikusan, globálisan és a részletekbe menően gondolkodni az őket körülvevő környezetről és társadalomról. Diákszervünk hivatalos nyelve az angol, ezzel is igyekszünk minden tagunk nyelvtudását aktívan fejleszteni. Angol nyelvű rendezvényeinken a hallgatók gyakorolhatják a közönség előtti kommunikációs készségüket és rendezvényszervezési kompetenciára is szert tehetnek egy multikulturális közegben.

Irodánk a D. F. 05-ben található, e-mail címünk: yes.bge@gmail.com

Facebook

Instagram