Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Tourism Club of BGE

A Tourism Club of BGE (TC of BGE) egy olyan hallgatói szervezet, amely vállalatszerű felépítésével segít tagjainak az előttük álló munkahelyi kihívásokra való felkészülésben és olyan gyakorlati, kézzelfogható tudás birtokába juttatja őket, mely segítségével kitűnhetnek a munkaerőpiac soraiból.

A Tourism Club of BGE, avagy TC of BGE egy olyan diákszervezet, amely vállalatszerű felépítésével segít tagjainak az előttük álló munkahelyi kihívásokra való felkészülésben és olyan gyakorlati, kézzelfogható tudás birtokába juttatja őket, mely segítségével kitűnhetnek a munkaerőpiac soraiból.

Továbbá célunk megmutatni, hogy milyen lehetőségeket rejt magában egy turizmusos diploma, és hogy már az egyetemi éveitek alatt körvonalazódjon előttetek, milyen területek is érdekelnek titeket igazán a meglehetősen tág és szerteágazó elhelyezkedési lehetőségek közül.

Persze aki vállalkozni szeretne és a turizmus vagy a vendéglátás területén tervezi megvalósítani ötleteit, az is megtalálja nálunk a számára megfelelő témákat, kurzusokat, kapcsolatokat.

Ha bármelyik félévben felvételt nyersz szervezetünkbe, a szakmai fejlődés és a hasznos gyakorlati tudás mellett, egy motivált hallgatókból álló, inspiráló közösséghez tartozás élményével is gazdagodhatsz!

Lehetőséget nyújtunk, hogy egyéni fejlődéseden keresztül kihozd magadból és egyetemi éveidből a legtöbbet, hasznosítsd az órákon tanultakat a gyakorlatban is, illetve újabb és újabb soft skilleket sajátíts el. Mindezt a szervezet valamely Termináljának (Marketing, HR, Talent Development és Event Management) tagjaként.

A szervezet tagjai számára magyar nyelvű belsős kurzusokat, céglátogatásokat, tréningeket szervezünk a turisztika, a vendéglátás, a hotelmenedzsment, a gasztronómia vagy épp a térségfejlesztés területén. Nyilvános előadásainkat szintén magyar nyelven tartjuk meg, ezeknek megszervezése például a rendezvényszervezés iránt érdeklődő hallgatóknak nyújt lehetőséget az egyéni szakmai fejlődésre.

Szervezeti képzésünk, a Talent Program egy 4 féléves gyakorlatorientált képzési rendszer, ami az egyetemi tanulmányokkal párhuzamosan végezhető. Ennek segítségével megtalálhatod a neked leginkább tetsző karrierutat a borászattól a rendezvényszervezésen át egészen a légitársaságok világáig. Így amit megtanulsz órán, azt egyből kipróbálhatod a gyakorlatban. De nem akárhogy! Partnercégeinkkel, például a magyarországi Four Seasonsszel együttműködve félévről félévre izgalmas projekteken dolgozhatsz.

Minden félév elején az irántunk érdeklődők ellátogathatnak infóestjeinkre, melyeken közelebbről is megismerkedhetnek szervezetünkkel. Ezután – már az újonnan felvett tagjainkkal – egy ún. bevonó táborban veszünk részt, ami segíti a közösség összekovácsolását. Félévenként több nyilvános (minden érdeklődő számára meghirdetett) előadást rendezünk, szintén turizmushoz és vendéglátáshoz kapcsolódó témáknál maradva, melyekre minden érdeklődőt (nem csak egyetemünk hallgatóit) szeretettel várunk.

Emellett, ha csatlakozol szervezetünkhöz, tagként különböző turizmussal és vendéglátással kapcsolatos tréningekben, céglátogatásokon, workshopokon és jobbnál jobb közösségi programokon vehetsz részt.

A TC of BGE a Youth Business Group tagszervezete, vagyis az ország legnagyobb egyetemista tehetségközösségének részese. Ezért tagként több, egyetemeken és szakterületeken átívelő projekthez is csatlakozhatsz.

Egyetemtől és szaktól függetlenül minden első- és másodéves, nappali tagozatos hallgatóét, akit érdekel a turizmus, a vendéglátás vagy a rendezvényszervezés bármely területe, aki fejleszteni szeretné magát, aki már egyetemi évei alatt szeretne nagyobb erőkkel tenni valamit a jövőjéért, és aki szeretne egy szuper közösség tagja lenni.