BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Fókuszban
      • Fókuszban
      • Portfólió áttekintés
      • Gazdasági & társadalmi hatás
      • Díjak & elismerések
      • Rendezvények & tudásmegosztás
  • Portfólió
      • Kutatási portfólió
      • Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola
      • BGE Tudástérkép
      • Kiválósági Központok
      • Prosperitas
      • Tématerületi Kiválóság Projekt
  • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • TDK
      • Szakkollégiumok
      • Kutatási Iroda
      • Könyvtár
  • Kiválósági Központok
      • Kiválósági Központok
      • Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ
      • Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ
      • Jövő Értékláncai Kiválósági Központ
      • A Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ
      • Látogatógazdaság Kiválósági Központ
Nyitólap >
A fenntarthatóság értelmezése és gyakorlata „Zöld szálloda” minősítéssel rendelkező és nem rendelkező szállodák esetében
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
A fenntarthatóság értelmezése és gyakorlata „Zöld szálloda” minősítéssel rendelkező és nem rendelkező szállodák esetében
2023. június 1.
A fenntarthatóság értelmezése és gyakorlata „Zöld szálloda” minősítéssel rendelkező és nem rendelkező szállodák esetében
# Tudomány
# Kutatás

„A hozzáállás fontosabb, mint egy plecsni a falon” - A fenntarthatóság értelmezése és gyakorlata „Zöld szálloda” minősítéssel rendelkező és nem rendelkező szállodák esetében címmel jelent meg Hegedüs Sára; Kiss Kornélia; Boros Kitti és Pál Adrienn Liliána cikke a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar kiadásában.

Absztrakt:

A közlekedés után a szállodaipar a turizmus iparág második legnagyobb károsanyag-kibocsátója. Az utóbbi években egyre több szálloda ismerte fel felelősségét és lehetséges szerepét a szektor fenntarthatóbbá tételében. Kutatásunkban arra kerestük a választ, hogy milyen értelmezéseket társítanak a fenntarthatósági minősítéssel rendelkező és azzal nem rendelkező szállodák vezetői a fenntarthatósághoz, és milyen fenntartható gyakorlatokat valósítanak meg a szálloda üzemeltetése során. Kérdéseink megválaszolásához kvalitatív módszert alkalmaztunk, három-, négy- és ötcsillagos szállodákban dolgozó szakemberekkel készítettünk mélyinterjúkat. Kutatási eredményeink azt mutatják, hogy míg a fenntarthatóság értelmezésével kapcsolatban nem tárhatók fel jelentős különbségek a két csoport között, addig a gyakorlatok bevezetésével kapcsolatos elkötelezettségben jelentős különbségek mutatkoznak. Habár számos fenntarthatósági gyakorlat megvalósul a nem minősített szállodákban is, az alkalmazott gyakorlatok köre változatosabb a minősített szállodákban. A kutatás eredményei hasznos implikációval szolgálhatnak a turisztikai szervezetek és vállalkozások számára is.

Gratulálunk a szerzőknek!

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette