Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Könyvtár
A Budapesti Gazdasági Egyetem kiemelt célja a publikációs tevékenység fejlesztése, mind a (magas minőségű) tudományos kutatás, mind az alkalmazott kutatás, mind a minőségi oktatás és tehetséggondozás területén. A publikációs tevékenység támogatásában kiemelt szerepe van a BGE Központi Könyvtárának és könyvtári hálózatának, valamint az erre a célra kialakított online adatbázisnak, a Publikációtárnak.  

A BGE könyvtári hálózatról 

A BGE könyvtári hálózata az egyetem egyik legnagyobb szolgáltató egysége. Tevékenységükkel támogatják az egyetemi közösség minden tagját, mely igény szerint lehet az elmélyült egyéni tanulás tere éppúgy, mint a közösség találkozó helye. A BGE könyvtári hálózata 2000-ben jött létre, jelenlegi tagjai az egyetem három kari könyvtára és az Idegenforgalmi Szakkönyvtár. A tagkönyvtárak küldetése a BGE széleskörű oktató, kutató, tanulmányi munkájának, valamint a tudomány és a gazdaság szakembereinek szolgálata. A tagkönyvtárak minden tevékenysége szorosan kapcsolódik az oktatáshoz és a kutatáshoz, oktatóink és kutatóink pedig nagyban támaszkodnak mindarra a támogatásra és szolgáltatásra, melyeket a könyvtári hálózat nyújt számukra.

A tudományos tevékenységeket a könyvtárak többféleképpen is segítik:  
  • korszerű, egységes, multifunkcionális könyvtári és információs ellátórendszer kialakításával támogatják az Egyetemen folyó oktató, kutató és tanulmányi munkát, illetve a szakirodalmi információellátást az egyetemen oktatott diszciplínák területén; 
  • biztosítják az egyetemi szintű elektronikus információtartalmak (többek között adatbázisok, e-bookok, e-folyóiratok) hozzáférhetőségét; 
  • tudománymetriai elemzéseket végeznek az Egyetem, a Kutató és Szolgáltatóközpont és a BGE-s oktatók-kutatók részére; 
  • támogatják a publikációs tevékenységet, a publikációk azonosítását (DOI, ISBN) és a plágium kiszűrését; 
  • támogatják a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) használatát, személyes szakmai konzultációval segítik az oktatók-kutatók munkáját az MTMT kapcsán.  

Az Egyetem Központi Könyvtára és könyvtári hálózata gyűjteményeivel, szolgáltatásaival, információs rendszerével, szakmailag jól felkészült munkatársaival az Egyetem alapvető fontosságú szervezeti egységei. 

Cím: 1149 Budapest, Bagolyvár u. 6-10.

Tagkönyvtárak

KVIK Könyvtár

katt IDE.

KVIK Idegenforgalmi Szakkönyvtár

katt IDE.

KKK Könyvtár

katt IDE.

PSZK Könyvtár

katt IDE.

BGE Publikációtár

Egyetemünk kiemelt célja a publikációs tevékenység fejlesztése, mind a magas minőségű tudományos kutatás, mind az alkalmazott kutatás, mind a minőségi oktatás és tehetséggondozás kapcsán területén. A publikációs tevékenység támogatásában kiemelt szerepe van a BGE Központi Könyvtárának és könyvtári hálózatának, valamint az erre a célra kialakított online adatbázisnak, a Publikációtárnak.  

A Publikációtár az Egyetemünkön és jogelőd intézményeiben folyó tudományos tevékenység eredményeképpen született művek (többek között tanulmányok, cikkek) teljes szövegű adatbázisa. A Publikációtár létrehozásával célunk a BGE tudományos tevékenységének reprezentálása és a tudományos közlemények hosszú távú megőrzésének biztosítása. A BGE 2011-ben csatlakozott az MTMT-hez (Magyar Tudományos Művek Tára). Ez az országos elektronikus adatbázis az oktatói, kutatói tudományos és művészeti tevékenység hiteles igazolásának eszköze, forrása. Az MTMT-ben rögzített bibliográfiai adatok hitelessége azzal válik teljessé, ha az ott rögzített adatokkal leírt közlemények a BGE Publikációtárban elérhetővé válnak. A Publikációtárba az Egyetem oktatói, kutatói töltik fel a megjelent és az MTMT-ben már rögzített műveiket, ehhez pedig a tagkönyvtárak munkatársai nyújtanak segítséget. A Publikációtárban megtalálható többek között a BGE tudományos kiadványa, a PROSPERITAS folyóiratban megjelent összes közlemény is. Az adatbázisban számos szempont szerint (pl.: szerző neve, kar, tudományterület) kereshetnek az érdeklődők. A Publikációtár ITT érhető el. 

Központi könyvtár

könyvtárvezető

Mappa, dokumentum neve
Utolsó módosítás

Tájékoztató tananyagellátásról 2020-2021-I

pdf (178.75 KB)
Frissítve:
2021. január 04.

Tananyagjegyzék 2020.szeptember

xlsx (100.29 KB)
Frissítve:
2021. január 04.