BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Fókuszban
      • Fókuszban
      • Portfólió áttekintés
      • Gazdasági & társadalmi hatás
      • Díjak & elismerések
      • Rendezvények & tudásmegosztás
  • Portfólió
      • Kutatási portfólió
      • Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola
      • BGE Tudástérkép
      • Kiválósági Központok
      • Prosperitas
      • Tématerületi Kiválóság Projekt
  • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • TDK
      • Szakkollégiumok
      • Kutatási Iroda
      • Könyvtár
  • Kiválósági Központok
      • Kiválósági Központok
      • Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ
      • Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ
      • Jövő Értékláncai Kiválósági Központ
      • A Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ
      • Látogatógazdaság Kiválósági Központ
Nyitólap >
A vendéglátás világának dekarbonizációja
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
A vendéglátás világának dekarbonizációja
2025. július 11.
A vendéglátás világának dekarbonizációja

Az idei fórum egyik kiemelkedő előadása Szabó Zsuzsanna nevéhez fűződik, aki Lovasné Dr. Avató Judit közreműködésével tartott előadást „A vendéglátás világának dekarbonizációja: A fenntartható vendéglátás adaptációs ütközőpontjai” címmel. Az előadás fókuszában a vendéglátóipar környezeti terhelésének csökkentése állt, különös tekintettel a fenntartható csomagolások alkalmazására. 

Szabó Zsuzsanna részletesen bemutatta a fenntartható csomagolások gyakorlati előnyeit, mint például a hulladékcsökkentést, az újrahasznosíthatóságot és a környezetbarát anyagok használatát, amelyek mind hozzájárulnak a vendéglátás karbonlábnyomának mérsékléséhez. Emellett kitért azokra a nehézségekre, amelyek a fenntartható csomagolások bevezetésével járnak: az anyagköltségek növekedése, a beszállítói lánc átalakítása, valamint a fogyasztói szokások megváltoztatásának nehézségei is szóba kerültek.

Az előadás különösen értékes volt abban, hogy a fenntarthatóság elméleti megközelítése mellett gyakorlati példákon keresztül mutatta be, hogyan lehet a vendéglátóiparban hatékonyan alkalmazni ezeket az innovációkat. Szabó Zsuzsanna és Lovasné Dr. Avató Judit közös munkája rávilágított arra, hogy a fenntartható csomagolások nem csupán környezetvédelmi szempontból fontosak, hanem versenyképességi tényezőként is megjelennek a piacon.

Összességében az előadás jelentős mértékben hozzájárult a fenntartható csomagolások témájának szélesebb körű megértéséhez és elfogadásához a szakmai közönség körében, ösztönözve a további kutatásokat és a gyakorlati bevezetést a vendéglátás területén. 

Időpont és helyszín: 2025. június 5., Keszthely

Az eseményről további információ ITT érhető el.

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette