Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdasági Egyetem
2022. október 3.
Bemutatkozik az OBIC új vezetője

A Keleti Üzleti Akadémiai Központ új vezetője 2022. augusztus 14-től Dr. Koudela Pál, főiskolai tanár, a Nemzetközi Gazdaságtan tanszék oktatója. Fogadjátok szeretettel rövid bemutatkozását:                                 

Mióta tanítasz a felsőoktatásban, van kedvenc tárgyad/témád?

1998 óta tanítok a felsőoktatásban, kedvenc tárgyam a településszociológia, ez részben fedi a kedvenc témámat is, ami a településfejlesztés gazdasági és társadalmi összefüggései.

Mi ragadott meg legelőször Ázsiával kapcsolatban?

Elsőként gyerekkorom „karate őrülete” ragadott magával, ezért tanultam Kyokushin karatét 1983-tól, Somogyi Zsoltnál, és japán nyelvet Jamadzsi Maszanoritól 1985-ben. Sajnos mindkettőt túl korán abbahagytam… Koreához a lelkesedésen túl baráti kapcsolatok is kötnek, melynek végül tudományos együttműködések sora lett az eredménye Yoo Jinil-lel a Hankuk Egyetem professzorával.

Mi a legsikeresebb szakmai élményed?

Egyrészt az, hogy az OBIC vezetője lettem. Különösen, mert ez egy minden nappal előbbre jutó szakmai munka. Másrészt az, hogy Mette Thuno meghívott az Aarhus Egyetemen létrehozott CERPE hálózat tagjai közé, ami egy, a kínai-európai kapcsolatokat vizsgáló kutatóhálózat.

Milyen céljaid vannak az OBIC-nál?

Az OBIC remekül működik, sokszínű tevékenységgel és jól szervezett munkarenddel, amit mindenképpen szeretnék megtartani. Jelenleg a publikációink szélesítését és a tudományos közösségbe történő mélyebb integrációját látom a legfontosabb feladatnak.