BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Fókuszban
      • Fókuszban
      • Portfólió áttekintés
      • Gazdasági & társadalmi hatás
      • Díjak & elismerések
      • Rendezvények & tudásmegosztás
  • Portfólió
      • Kutatási portfólió
      • Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola
      • BGE Tudástérkép
      • Kiválósági Központok
      • Prosperitas
      • Tématerületi Kiválóság Projekt
  • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • TDK
      • Szakkollégiumok
      • Kutatási Iroda
      • Könyvtár
  • Kiválósági Központok
      • Kiválósági Központok
      • Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ
      • Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ
      • Jövő Értékláncai Kiválósági Központ
      • A Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ
      • Látogatógazdaság Kiválósági Központ
Nyitólap >
Development of a qPCR method for classification of botrytized grape berries originated from Tokaj wine region
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Development of a qPCR method for classification of botrytized grape berries originated from Tokaj wine region
2024. július 1.
Development of a qPCR method for classification of botrytized grape berries originated from Tokaj wine region
# Tudomány
# Kutatás

Development of a qPCR method for classification of botrytized grape berries originated from Tokaj wine region címmel jelent meg Belák Ágnes, Kovács Mónika, Ittzés András és Pomázi Andrea írása a FOOD MICROBIOLOGY című folyóiratban.

Absztrakt:

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem munkatársaival közös publikáció az aszúborok előállításához szükséges botritiszes szőlőszemek vizsgálatával foglalkozik. Kidolgozásra került egy DNS-izolálásra épülő ígéretes módszer a szőlőbogyók B. cinerea általi fertőzöttségét kifejező ún. kolonizációs arány meghatározására, ami alkalmas lehet a szőlőbogyók négy minőségi csoportba való besorolására. A statisztikai elemzések eredményei alapján a módszer hasznos kiegészítője - vagy a későbbiekben helyettesítője - lehet a jelenlegi, szakértők által végzett szubjektív értékelésnek. Ily módon homogénebb összetételű aszúbogyó-tételeket használhatnak majd fel a borkészítéshez, illetve megalapozottabbak lehetnek a tételek átvételénél mutatkozó jelentős eltérések, amelyek a különböző minőségi csoportok árai között vannak.

A szerzőknek gratulálunk!

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette