BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Fókuszban
      • Fókuszban
      • Portfólió áttekintés
      • Gazdasági & társadalmi hatás
      • Díjak & elismerések
      • Rendezvények & tudásmegosztás
  • Portfólió
      • Kutatási portfólió
      • Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola
      • BGE Tudástérkép
      • Kiválósági Központok
      • Prosperitas
      • Tématerületi Kiválóság Projekt
  • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • TDK
      • Szakkollégiumok
      • Kutatási Iroda
      • Könyvtár
  • Kiválósági Központok
      • Kiválósági Központok
      • Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ
      • Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ
      • Jövő Értékláncai Kiválósági Központ
      • A Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ
      • Látogatógazdaság Kiválósági Központ
Nyitólap >
Effect of crystallinity on the migration of plastic additives from polylactic acid-based food contact plastics
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Effect of crystallinity on the migration of plastic additives from polylactic acid-based food contact plastics
2023. március 29.
Effect of crystallinity on the migration of plastic additives from polylactic acid-based food contact plastics
# Tudomány
# Kutatás

Effect of crystallinity on the migration of plastic additives from polylactic acid-based food contact plastics címmel jelent meg Petrovics Noémi, Kirchkeszner Csaba, Patkó Antónia, Tábi Tamás, Magyar Norbert, Kovácsné Székely Ilona, Szabó Bálint Sámuel, Nyiri Zoltán és Eke Zsuzsanna írása, a  Food Packaging and Shelf Life lapban.

Absztrakt:

Jelen kutatás az élelmiszerekkel érintkező, politejsav (PLA) alapú műanyagok duzzadásának és a hozzáadott adalékanyagok kioldódásának kristályosságtól való függését vizsgálja különböző hőmérsékleteken, lágyított és nem lágyított próbatestekkel adatelemző módszerek (variogram-, klaszter- és varianciaanalízis) bevonásával. Az eredmények alapján elmondható, hogy a duzzadást és a migrációt egyaránt gátolja a polimer kristályok jelenléte. Az adalékanyagok beoldódásának csökkentése érdekében a kristályos PLA és a nagy molekulatömegű adalékok alkalmazása előnyös az élelmiszerek csomagolására.

Gratulálunk a szerzőknek!

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette