HU - Magyar
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdasági Egyetem
2020. december 15.
Egy csésze tudomány- 2020. december

Magyar Tudomány Ünnepe a BGE-n


Egyetemünk a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozathoz hagyományosan csatlakozva, idén mégis rendhagyó online konferenciát rendezett, amely több mint 300 érdeklődőt vonzott.

Prof. Dr. Heidrich Balázs rektor úr megnyitóját követően a konferencia délelőtti plenáris előadásai a fenntarthatóság üzleti vonatkozásait és a fenntarthatósághoz kapcsolódó innovációkat kutatói, szakértői szemmel és a vállalati szakember nézőpontjából járták körül.

Online prezentációt tartott Dr. Mollie Painter, Dr. Marko Torkelli, Dr. habil. Elisabeth Fröhlich, Dr. Fiona Robertson és Széll-Lengyel Krisztina, majd élő online kerekasztalbeszélgetésükben nem csak a fenntarthatóság kérdéséről, hanem a COVID-19 erre a területre gyakorolt hatásait is mérlegelték a szakértők. 

A rendezvény fénypontja a BGE Tudományos Díj 2020 pályázat nyerteseinek bemutatása és a díjátadás volt. Idén négy kategóriában tizenkét pályázatnak ítéltek díjat a bírálóbizottságok. A nyertes pályaműveket bemutató videó IDE kattintva érhető el.

„Tudományos szakkönyv” kategória díjazottjai:

Király Gábor, Czinege Monika, Domonkos Endre és Remenyik Bulcsú

„Tudományos szakcikk - oktató” kategória díjazottjai:

Bajomi-Lázár Péter, Krajcsák Zoltán és Titkos Tamás 

„Tudományos szakcikk - kutató” kategória díjazottjai:

Géring Zsuzsanna és Király Gábor, Fehér Katalin, Juhász Tímea, valamint Csillag Sára, Csizmadia Péter, Hidegh Anna Laura és Szászvári Karina Ágnes 

„Tudományos szakcikk – PhD hallgató” kategória díjazottja:

Szennay Áron 

A győztes pályaművekért járó oklevelet Dr. habil. Szegedi Krisztina tudományos rektorhelyettes asszony adta át a szerzőknek. A Díjátadóról készült videó IDE kattintva érhető el.

Kiemelkedő teljesítményükhöz ezúton is gratulálunk!

Online került megrendezésre a Kutatók Éjszája 2020-ban


Egyetemünk is csatlakozott az idén rendhagyó időben és formában megrendezett Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz.

Nyolc eseményünk között voltak kutatási különlegességek, a táplálkozást tudományos és játékos módon megközelítők, és sportos témájúak is. Több mint 185 érdeklődőt vonzottak a BGE programjai.

A szervező kollégának ezúton is köszönjük szépen a közreműködést!

Novemberi TDK Konferencia a Külkereskedelmi Kar Szervezésében


Az idei évben a Külkereskedelmi Kar rendezte 2020. november 26-án egyetemünk Tudományos Diákköri Konferenciáját. Szakítva a hagyományainkkal, az esemény, a járványhelyzetre való tekintettel online formában, illetve a Kutató Szakkollégisták és Diákok Konferenciájával egybekötve került megrendezés.re

Az eseményt Dr. habil. Szegedi Krisztina tudományos rektorhelyettes és Dr. Csekő Katalin a KKK dékánja nyitotta meg. Az ünnepélyes megnyitó után, Pőcze Balázs a Mito kreatívigazgató és alapítója tartott izgalmas és látványos előadást „Jól elkapták a vírust- márkák, amelyek hitelesen és leleményesen kezelik a járványt” címmel. Ezt követően Dr. Titkos Tamás Wasserstein terek beágyazásai tartott előadást címmel.

Az idei TDK konferenciára a három karról összesen 103 TDK dolgozat érkezett be. A rendezvényen 16 szekcióban mutatták be a hallgatók, 1 szekcióban a Kutató hallgatók (KUSZA) számoltak be eredményeikről. A Külkereskedelmi Kar hallgatói az idén 13 szekcióban indultak, és összesen 47 dolgozatot mutattak be. 

Az eredmények ITT elérhetők.


Szeretettel gratulálunk a helyezetteknek és köszönjük konzulenseik, a bírálók és a zsűri és a szervezők munkáját!