Egyetemisták táplálkozásának és fizikai aktivitásának felmérése a COVID-19 járvány idején szemikvantitatív élelmiszerfogyasztási gyakorisági (SQFFQ) és fizikai aktivitás (IPAQ) kérdőívek segítségével címmel jelent meg Lugasi Andrea, Gódor-Kacsándi Anna, Biró Lajos publikációja a Tanulmánykötet 2023 a Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlésén c. kiadványban.
Absztrakt:
A kutatás célja a biotermékek fogyasztói magatartásának felmérése, különös tekintettel a fogyasztási gyakoriságra, a preferált értékesítési csatornákra, valamint a fogyasztói motivációkra. Az online kérdőíves felmérés adatait SPSS program segítségével, leíró statisztikai és kapcsolatvizsgálati módszerekkel elemeztük. A rendszeres vásárlók elsősorban középkorú felnőtt, magas iskolai végzettséggel bíró, magasabb jövedelemből élő nők, akik leginkább zöldség- és gyümölcsféléket vásárolnak, elsősorban diszkontokban. Felmérésünkben viszonylag kis gyakorisággal vásárolnak a válaszadók közvetlenül biotermelőtől, ugyanakkor a közvetlen értékesítés és rövid ellátási láncok használata is egy jelentős árcsökkentő tényező lehetne.
Gratulálunk a szerzőknek!