BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Fókuszban
      • Fókuszban
      • Portfólió áttekintés
      • Gazdasági & társadalmi hatás
      • Díjak & elismerések
      • Rendezvények & tudásmegosztás
  • Portfólió
      • Kutatási portfólió
      • Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola
      • BGE Tudástérkép
      • Kiválósági Központok
      • Prosperitas
      • Tématerületi Kiválóság Projekt
  • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • TDK
      • Szakkollégiumok
      • Kutatási Iroda
      • Könyvtár
  • Kiválósági Központok
      • Kiválósági Központok
      • Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ
      • Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ
      • Jövő Értékláncai Kiválósági Központ
      • A Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ
      • Látogatógazdaság Kiválósági Központ
Nyitólap >
Egyetemisták táplálkozásának és fizikai aktivitásának felmérése a COVID-19 járvány idején
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Egyetemisták táplálkozásának és fizikai aktivitásának felmérése a COVID-19 járvány idején
2023. június 29.
Egyetemisták táplálkozásának és fizikai aktivitásának felmérése a COVID-19 járvány idején
# Tudomány
# Kutatás

Egyetemisták táplálkozásának és fizikai aktivitásának felmérése a COVID-19 járvány idején szemikvantitatív élelmiszerfogyasztási gyakorisági (SQFFQ) és fizikai aktivitás (IPAQ) kérdőívek segítségével címmel jelent meg Lugasi Andrea, Gódor-Kacsándi Anna, Biró Lajos publikációja a Tanulmánykötet 2023 a Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlésén c. kiadványban.

Absztrakt:

A kutatás célja a biotermékek fogyasztói magatartásának felmérése, különös tekintettel a fogyasztási gyakoriságra, a preferált értékesítési csatornákra, valamint a fogyasztói motivációkra. Az online kérdőíves felmérés adatait SPSS program segítségével, leíró statisztikai és kapcsolatvizsgálati módszerekkel elemeztük. A rendszeres vásárlók elsősorban középkorú felnőtt, magas iskolai végzettséggel bíró, magasabb jövedelemből élő nők, akik leginkább zöldség- és gyümölcsféléket vásárolnak, elsősorban diszkontokban. Felmérésünkben viszonylag kis gyakorisággal vásárolnak a válaszadók közvetlenül biotermelőtől, ugyanakkor a közvetlen értékesítés és rövid ellátási láncok használata is egy jelentős árcsökkentő tényező lehetne.

Gratulálunk a szerzőknek!

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette