Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdasági Egyetem
2022. május 26.
Ilyen volt 2022-ben a Kutatói Nap és KUSZA

Május 19-én lezajlott a BGE tavaszi tudományos konferenciája, a Kutatói Nap és KUSZA 2022.

A rendezvény remek lehetőséget nyújtott arra, hogy új ismeretekkel gazdagodjunk, és ismét megbizonyosodhattunk arról, milyen sokszínű közösség vagyunk tudomány terén is. Délelőtt dr. Egedy Tamás tartott előadást A kreatív gazdaság fejlődése és városföldrajzi hatásai Magyarországon címmel.

Ezt követően két kerekasztal-beszélgetés következett, a Szovjetunió felbomlásának hatását elemezve az Antall József vezette kormányra, illetve az esetversenyek szerepéről a tehetséggondozásban és oktatásban, előbbi dr. habil. Sáringer János, utóbbi dr. Géring Zsuzsanna moderálásával.

A plenáris program végén megismerkedhettünk a BGE 3 szakkollégiumával, részletes áttekintést nyerve tevékenységükről.

Az esemény keretén belül átadásra kerültek a Kiváló Mentori Díjak is, a videóban megnézhetjük, idén kiknek járt az elismerés.

play button
01:05
BGE Kiváló Mentori elismerés 2022
2017-től külön elismerésben részesítjük azon kiváló kollégáinkat, akik a TDK tevékenység eredményei alapján élen járnak a tehetséggondozásban és ezzel stratégiai célkitűzéseink megvalósításában is meghatározó szerepet vállalnak. Nézzük meg együtt az idei díjazottakat! Köszönjük kollégáink munkáját...

Délután 8 párhuzamos és színes szekcióval folytatódtak az előadások - gazdasági és pénzügyi kihívások, egészség és jólét, kultúra gazdasági és társadalmi szerepe, vállalkozáskutatás és vállalkozásfejlesztés, globális értékláncok és dilemmák, válsághatások és üzleti bizalom, valamint ÚNKP intézményi kutatások témákban - ahol kutató és oktató kollégának, illetve hallgatóknak egyaránt lehetőségük nyílt bemutatni érdeklődési területüket és kutatási eredményeiket.

Az egész napos rendezvényen több, mint 70 előadás hangzott el, 130 érdeklődőt vonzva.

Ezúton is köszönjük minden kedves résztvevőnek az előadást és jelenlétet, díjazott kollégáinknak pedig gratulálunk!

Reméljük, jövőre is találkozunk!