Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdasági Egyetem
2020. október 20.
LEZAJLOTT A MÁSODIK NEMZETKÖZI FENNTARTHATÓSÁGI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA

2019.

A tavalyi nagy érdeklődést követően 2019. április 8-án ismét megrendezésre került a Nemzetközi Fenntarthatósági Tudományos Konferencia a Külkereskedelmi kar és a YES (Youth Enrichment Society) szervezésében. Az idei évben az Egyetem mind a négy kara képviseltette magát az eseményen. Az előadók 30 országból, 11 (magyar és külföldi) egyetemről érkeztek, összesen 98 résztvevőt sikerült megmozgatni. A rendezvény során az előadók fenntarthatósági témákban készített izgalmas kutatásukat prezentálhatták.

Az eseményt Gulyásné Dr. Csekő Katalin dékán asszony nyitotta meg rövid köszöntővel, majd Dr. Radácsi László, Mark McCaffrey és Volom András megnyitó beszéde indította el a délelőtti plenáris ülést. Dr. Radácsi László, Mark McCaffrey és Volom András kerekasztal-beszélgetést folytatott a fenntarthatósághoz kapcsolódó témaköröket érintve, a moderátor Craig Johnson, a YES elnöke volt.

Lisányi Endréné dr. Beke Judit, a Fenntarthatósági Hálózat tagja, az esemény megálmodója és főszervezője a következő gondolatokkal foglalta össze az eseményt:

„Példás egyetemi összefogás volt. A hallgatók kutatásai színvonalasak voltak, a prezentációk többsége profi munka volt. Büszke vagyok rájuk! Nagy öröm látni, amikor saját érdeklődésből értelmesen töltik az idejüket, úgy tanulnak, hogy észre sem veszik. A hallgatói moderátorok szerepe is elismerésre méltó, nagyon jó látni, ahogy ilyen profi módon helyt tudtak állni ebben a szerepben. A nemzetközi szervezőcsapat is kitűnő munkát végzett.Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki valamely módon hozzájárult az esemény sikeres megvalósulásához. Felsorolni is nehéz lenne, hogy hány embernek tartozunk köszönettel. A jövő évi rendezvény előkészületei pedig már brain storming meg is kezdődtek.”

A konferencián való szereplés lehetőséget teremtett a tapasztalaton, gyakorlaton alapuló tanulás elősegítésére, a szakmai eszmecserére, a sokszínű gondolkodás, tudás bemutatására és megosztására. Fontos célunk, hogy hallgatóinkat a kutatásmódszertani ismeretek gyarapításán, a közszereplési és rendezvényszervezési készségek gyakorlásán túl arra tanítsuk, képezzük, hogy majdani vezetőkként fenntartható jövőt építsenek.