Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdasági Egyetem
2021. április 30.
Nemzetközi Fenntarthatósági Hallgatói konferencia

A BGE 4. alkalommal rendezte meg az International Sustainability Student Conference angol nyelvű, hallgatói konferenciáját április 29-én, ezúton online formában, mely az ISSUE nemzetközi projekt és az ESSSR fenntarthatósági hálózat közreműködésével valósult meg.

A plenáris rész alkalmával rálátást nyerhettünk a fenntartható turizmus aktuális kérdéseire Ali Bagdadi, a BGE PhD hallgatójának előadása keretében, továbbá Jancsár Gergely (Mol Group) ismertette a fenntarthatóság gazdasági aspektusait és Márta Irén (BCSDH) számolt be a karbonsemleges jövő lehetőségeiről. A plenáris rész végén Nagy Andrea a Fenntarthatósági központunk vezetője buzdított mindenkit a felelősségvállalásra

Az ezt követő hat párhuzamos szekciók során, lelkes alap-mesterképzéses, és PhD hallgatók mutatták be mini-kutatásaikat.

A konferencia moderátora dr. Németh Tamás segítségével játékos visszacsatolást kaptunk a résztvevők véleményéről és az is kiderült, milyen témákat hallanának szívesen a jövőbeli fenntarthatósági rendezvényeinken.

A rendezvények mintegy 100 érdeklődő vett részt.

Kövesse a BGE tudományos oldalát, így semmiről nem marad le!