BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Fókuszban
      • Fókuszban
      • Portfólió áttekintés
      • Gazdasági & társadalmi hatás
      • Díjak & elismerések
      • Rendezvények & tudásmegosztás
  • Portfólió
      • Kutatási portfólió
      • Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola
      • BGE Tudástérkép
      • Kiválósági Központok
      • Prosperitas
  • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • Tehetséggondozás & szolgáltatások
      • TDK
      • Szakkollégiumok
      • Kutatási Iroda
      • Könyvtár
  • Kiválósági Központok
      • Kiválósági Központok
      • Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ
      • Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ
      • Jövő Értékláncai Kiválósági Központ
      • A Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ
      • Látogatógazdaság Kiválósági Központ
Nyitólap >
Nutrient content of single-dose ready-to-eat meals delivered by catering industry in Hungary
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Nutrient content of single-dose ready-to-eat meals delivered by catering industry in Hungary
2022. június 28.
Nutrient content of single-dose ready-to-eat meals delivered by catering industry in Hungary
# Tudomány
# Kutatás
# ENG

Mohannad AlOudat, Magyar Norbert, Simon Sarkadi Lívia, Ayaz Mukarram Shaikh és Lugasi Andrea cikke jelent meg a Journal of Culinary Science & Technology folyóiratban, Nutrient Content of Single-Dose Ready-To-Eat Meals Delivered by Catering Industry in Hungary címmel.

Absztrakt:

We compared the nutritional value of 1017 ready-to-eat meals offered by single-dose food delivery services in Hungary with the dietary guidelines published by the World Health Organization, relying on the nutritional information on the companies’ websites, and classified them based on gastronomy to traditional Hungarian and innovative meals. No ready-to-eat meals fully complied with the WHO recommendations. However, ready-to-eat meals tend to be high in energy, fat, protein, sodium, low carbohydrate, and fiber, and acceptable in sugar and saturated fatty acid contents.

Gratulálunk a szerzőknek!

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette