Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdasági Egyetem
2022. április 28.
Pályázati és konferencia felhívások - 2022. április

Pályázati felhívások

Nemzetközi Pályázati Iroda felhívásai

A pályázási szándékot mielőbb jelezni szíveskedjenek Hangyál Zsófiának a hangyal.zsofia@UNI-BGE.HU email-címen a kitöltött pályázati kísérőlap megküldésével.

Interreg Europe pályázati felhívás:

Célja: a fenntarthatóbb gazdasági, társadalmi és környezeti hatásokhoz vezető regionális projektek támogatása, a támogatott témakörök 6 európai prioritáshoz kapcsolódnak (Smart, Green, Connected, Social, Citizens, Governance). A finanszírozás mértéke projektenként 1-2 millió EUR, az EU tagállami partnerei a projekttevékenységek költségvetésének 80%-át kapják meg.

o  Pályázat benyújtási határideje: 2022. május 31.

o  Bővebb információ a program honlapján  található.

A Visegrádi Alap pályázati felhívása:

Célja: Innovatív ötletek felkutatása, amelyek a magas szintű regionális együttműködési projektekkel közös kihívásokat kezelnek. Szervezetek keresése, amelyek célja a tudásmegosztás, az innováció fokozása és a polgárok bevonása a Visegrádi Régióban, valamint Közép- és Kelet-Európában. Partnerekkel való együttműködés, akik pozitív változást tudnak hozni.

o   Pályázat benyújtási határideje: 2022. június 1.

o   Bővebb információ IDE KATTINTVA található.

Erasmus+ Program 2022:

A program keretében az alábbi pályázattípusokra nyújt támogatást az Európai Bizottság:

- Kiválósági partnerségek (szakképzési kiválósági központok, Erasmus+ tanárképző akadémiák) – 2022. szeptember 7.

- Innovációs partnerségek – 2022. szeptember 15.

- Partnerségi együttműködések – 2022. október 4.

o   Bővebb információ IDE és IDE kattintva található.

UNESCO közzétette a „Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj"

Az UNESCO közzétette a „Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj – Fiatal kutatók kapacitásának és hozzájárulásának megerősítése a Selyemutakhoz” elnevezésű kezdeményezés második pályázati felhívását.

A jelentkezés határideje: 2022. május 31.

Részletek

NI4OS-Europe Open Call

A felhívás olyan kutatók jelentkezését várja, akik az EU-tagállamok és társult országok akadémiai és kutatóintézeteiben dolgoznak. Különös tekintettel az élettudományok, éghajlattudomány és a digitális kulturális örökség és a számítógépes fizika területén tudományos munkát végző kutatókra.

A felhívás célja, hogy az európai kutatók hozzáférést nyerjenek olyan magas szintű szolgáltatásokhoz, amelyek a projekt támogatásának köszönhetően már megtalálhatóak az EOSC katalógusában.

Elsősorban számítási erőforrások (HPC, felhőszolgáltatás), tárolási és adatszolgáltatások, szoftverek és tudományos kéziratok válnak elérhetővé.

Pályázat benyújtási határideje: 2022. május 11.

Részletek:

Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központjának publikációra ösztönző felhívása

A Központ várja az érdeklődők angol nyelvű tanulmányait Changing Chinese Travel Trends, Digital Transformation and Management témához kapcsolódóan.

A téma iránt érdeklődők 2022. május 15-ig tudják beküldeni absztraktjukat a felhívásban megadott címre.

A legjobb 16 absztrakt szerzői felkérést kapnak tanulmányaik megírására és eredményeik prezentálására egy online konferencián. A legjobb tanulmányokat és prezentációkat pontozás alapján díjazni fogják a konferencián.

Teljes felhívás

Konferencia felhívások

Közgazdász Klub - Keynes vs. Hayek rap – Közgazdaságtan egy kicsit másképp

Miközben Nicholas Wappshott egy könyvet írt Keynes és Hayek nézetkülönbségeiről, melynek címe "Az összecsapás, amely meghatározta a modern közgazdaságtant", addig mások könnyedebb formában mutatták be a két közgazdász eltérő gondolatait. Ez a más forma egy rap-csata. Ehhez nyújt kiegészítő magyarázatot dr. Hamar Farkas a KVIK Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék docense.

Dátum és időpont: 2022.05.12. 18:00 óra

Helyszín: Teams

Commerce Marketing Management 2022

The mission of the CMM International Conference is to promote partnerships between research communities and strengthen the contribution of research in economic growth by providing an international platform for strategic dialogue among stakeholders.

The Conference encourages activities in Commerce, Marketing and Management monitors the progress made in the knowledge triangle – research, education and innovation – which are core factors all over the world.

Date: 15-16. June 2022.

Details

MELLearN - Felsőoktatási Lifelong Learning: Új kihívások és megoldások – A modellváltás és a COVID Pandémia hatásai

A MELLearN - Felsőoktatási Hálózat az Életen Át Tartó Tanulásért Egyesület 2022. június 8-án a Milton Friedman Egyetemmel közösen rendezi 18. Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciáját, melynek témája: Felsőoktatási Lifelong Learning: Új kihívások és megoldások – A modellváltás és a COVID Pandémia hatásai University Lifelong Learning: New Challenges and Solutions – Impacts of COVID-19 Pandemic and Model-shifts A tanácskozás témája rávilágít arra, hogy milyen irányokban változik és módosul a hazai felsőoktatási lifelong learning a fenntartói modellváltás és a globális kihívások közepette. Megjelennek a fenntarthatósági célokhoz kapcsolódó kérdések, csakúgy, mint az európai környezetben zajló felsőoktatási innovációkhoz kapcsolódó fejlesztések a digitalizáció, a mobilitás, a minőség, a hozzáférés és a felsőoktatás missziói kontextusában.

Részletek

A zöld átállás a felsőoktatási intézményekben – gyakorlati példák Ázsiából és Európából

2022. május 30-án kerül megrendezésre a „A zöld átállás a felsőoktatási intézményekben – gyakorlati példák Ázsiából és Európából” elnevezésű virtuális konferencia. 

Regisztráció

Részletek

10th Annual International Conference Agriculture and Food

10th Annual International Conference Agriculture and Food will be held between 16-19 August 2022 in Burgas, Bulgaria. Learn more and register.

The event is organized jointly by the Bulgarian Academy of Sciences, Union of Scientists in Bulgaria, Science & Education Foundation, and partners.

The papers presented will be published in open-access journals International Scientific Publications.

For more information on these and other conferences visit ISE Conferences Website.

5th International Conference on Social Science Research

5th ICONSR ( 5th International Conference on Social Science Research) will be held on 7-9 September 2022 in Budva / MONTENEGRO.
Hosted by the Fakultet za Biznis i Turizam (FBT-Budva), with the partnership of the Faculty of Transport, Communications and Logistics (FSKL), UBT (University of Business and Technology), Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Kolegji AAB, International Vision University, Suleyman Demirel University, Isparta University of Applied Sciences, University of Tuzla and Kolegji Heimerer.

ICONSR will allow attendees both PHYSICAL and ONLINE participation opportunities.

You can publish your selected qualified articles in partner journals (International Indexes) and International Book Chapters indexed WEB OF SCIENCE.

The Deadlines for Early Registration 30 JUNE, Late Registration 30 JULY.

For detailed information, please visit the official website.
​​​​​​For your questions and comments; info@iconsr.org