Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdasági Egyetem
2021. október 28.
Prosperitas - Special Issue felhívás

A Prosperitas különszámot jelentet meg vállalkozáskutatás témában. A felhívás az oldal aljára görgetve, ezen a linken érhető el (Journal News fül alatt): https://uni-bge.hu/en/prosperitas

Szeretnénk, ha a különszámban minél több BGE-s kolléga írása jelenne meg! Ennek támogatása érdekében a BGE-n oktató és kutató kollégák számára hozzáférést biztosítunk a GEM (Global Entrepreneurship Monitor, https://www.gemconsortium.org/) vállalkozáskutatás felnőtt lakosság körében végzett 2000 fős, reprezentatív, 2021-ben felvett adatbázisához, a különszámban történő megjelenés céljából. 

A kérdőívben a vállalkozói hajlandóságra, motivációkra, az alkalmazottként dolgozók munkaviszonyuk keretében végzett vállalkozói tevékenységére, a fenntarthatóságra és a COVID 19 világjárvány hatásaira vonatkozó kérdések is szerepelnek.  

A különszámba nem elvárás, azonban előnyt jelent, hogy a GEM adatokból, vagyok azok felhasználásával, készüljön publikáció, ha bármilyen vállalkozás témájú anyagotok van, ami ide illeszkedik örömmel vesszük!  

Az adatbázis átadásával, a cikk beadásával kapcsolatban határidők és a folyamat a következő:  

2021. november közepe: kapcsolódó dokumentáció kitöltése, adatbázis átadása (amint megkaptuk a végleges változatot a GEM központi team-től)  

2022. március 31.: cikk leadása  

2022. vége: Prosperitas különszám megjelenése