Élelmiszer-allergia menedzsment témában nyert Erasmus+ partnerségi pályázatot a BGE KVIK Kereskedelem Tanszék
Egy szlovák, egy török és egy portugál egyetemmel közösen partnerségi pályázatot nyert az egyetem. A projekt célja, hogy felmérjük a HoReCa szektorban jelenleg alkalmazott allergén-menedzsment gyakorlatokat, a vonatkozó közös és az adott országra jellemző jogrendet és közösen egy rövid ciklusú képzést dolgozunk ki, mellyel hallgatóinkat készítjük fel a leendő munkájuk során az élelmiszer allergia (és intolerancia) kezelésére. Képzésünket - amely hagyományos és elektronikus formában is elérhető lesz - külső szereplők (szállodai, éttermi vezetők, munkatársak és egyéb érdeklődők számára is elérhetővé tesszük. Célunk továbbá egy olyan szakmai hálózat felépítése, amely a gyakorlati szakemberek, hatóságok, civil szervezetek közreműködésével még hatékonyabbá teszi oktatási és kutatási munkánkat ebben a témában. A 26 hónapos projekt támogatási összege 250 000 euró.
A projekt segíti a kollégák kutatási tevékenységét, lehetőséget biztosít külföldi partnerintézmények meglátogatására, a kurzusfejlesztés a korszerű ismeretek átadását célozza, míg a hálózatépítés egyéni, csoportos és intézményi érdekeket is szolgál.