Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdasági Egyetem
2021. november 29.
Ilyen volt a Magyar Tudomány Ünnepe 2021-ben a BGE-n

Idén duplázott a BGE, ha tudományról van szó!

Rendhagyó módon, 2021-ben is színes programokkal csatlakozott Egyetemünk az országos rendezvénysorozathoz, a Magyar Tudomány Ünnepéhez, mely esemény a  „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz” mottó köré épült, több, mint 200 érdeklődővel.

November 11-én Tudomány, hasznosítás - alkalmazott kutatás, kkv-k és fenntarthatóság a BGE kiválósági programjában című konferencián láttuk vendégül érdeklődőinket, akik Prof. Dr. Heidrich Balázs rektori köszöntője után, együtt örülhettek a 2021-ben Tudományos Díjat nyert kollégáinknak. Ezt követően Dobos Balázs (Innovációs és Technológiai Minisztérium) gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár úr tartott előadást az aktuális vállalkozásfejlesztési lehetőségekről, majd Dr. Szepesi Balázs, (Mathias Corvinus Collegium) a Közgazdasági Iskola vezetője osztotta meg gondolatait a magyar vállalkozáskutatás kihívásairól. A plenáris előadásokat Dr. Radácsi László (BGE) stratégiai rektorhelyettes úr zárta, bemutatva a BGE kiválósági kutatásait a 2017-2021-es időszakra vonatkozóan. Egy rövid kávészünet után, Kutasi Judit (Trend FM) invitálta meg első körben a Budapest LAB kutatóit, Csákné Dr. Filep Juditot, Dr. Csizmadia Pétert és Timár Gigit egy kerekasztal-beszélgetésre, ahol az alkalmazott tudomány gyakorlatban történő hasznosításáról esett szó, majd Prof. Dr. Heidrich Balázs, Dr. Csillag Sára és Szennay Áron beszélt a fenntarthatóság szerepéről kutatási témájukra vonatkozóan.

Az MTÜ november 16-án folytatódott a Plan(t) your future! című rendezvényünkkel, ahol a kollégák és hallgatók a Corporate Knights által a világ legfenntarthatóbbnak ítélt vállalat munkatársaival, Schneider Electric Magyarország képviselőivel találkozhattak a Markó utcai épületben. Az eseményt az SE országigazgatója és a BGE stratégiai rektorhelyettese, Veres Zsolt és Dr. Radácsi László nyitotta. Ezt követően az újonnan megalakult Fenntarthatóság gazdasági és társadalmi hatásai Kiválósági Központ vezetője, Dr. Győri Zsuzsanna ismertette a BGE fenntarthatósági témájú kutatási eredményeit és törekvéseit. A Scneider Electric fenntarthatósági gyakorlatairól Seres Vanda és Csuman András, míg a szén-dioxid piacokról és a megújuló energia és energia-vásárlási megállapodásokról Ina Mancellari és Fadgyas Bence hoztak bővebb információt.

Ezúton is köszönjük minden szervezőnek, előadónak és résztvevőnek az értékteremtő programokat és az érdeklődést!