Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem
Tudomány
Budapesti Gazdasági Egyetem
2021. február 23.
Tudományos életünkből - 2021. február
Elindult a Külkereskedelmi Kar Tudományos Vlog sorozata

A Vlog sorozat keretében a Külkereskedelmi Kar oktatóinak és kutatóinak tudományos eredményeit, publikációit ismertetjük rövid videókon keresztül. A vlogsorozat célja, hogy a szakmai közösségen túlmenően, az érdeklődők szélesebb körének is bemutassuk eredményeinket. A Vlogok elérhetőek a Külkereskedelmi Kar internetes oldalán.

Dr. Andrási Gábor előadása az MTA online műhelybeszélgetésén

2021. február 18-án, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézet online műhelybeszélgetést tartott jogi karok és jogi hivatásrendek képviselőivel a szakmai etika oktatásának lehetséges céljairól, módszereiről, nemzetközi és hazai gyakorlatáról. A vitaindítóra kollégánkat, Dr. Andrási Gábort kérték fel, aki elsőként vizsgálta a jogászi etika hazai oktatását az amerikai és angol megoldásokkal összevetésben.

A Szakmai etika a jogoktatási "kontinuumban" - amerikai és angol példák, valamint hazai megoldások c. rendezvényről IDE kattintva olvashatnak bővebben.

Bosnyák János Emlékkonferencia (BCE)

Az oktatás szekcióban volt hallható a Z generáció - az oktatás új kihívásai c.előadás, Frányó Zsófiától.

Az előadás (és az egész szekció) az oktatás lehetőségeivel foglalkozott, amely téma sosem kerülhet le a napirendről, hiszen folyamatosan új igényekkel kell szembenéznünk a tanulási feltételeket tekintve. A konklúziót illetően, nézőpontváltás szükségszerűsége: a tanuló- és tanulásközpontú személet, amely egységes folyamatként kezeli a tanulást. További kutatás zajlik a témában.

Jelentős projektszakasz tárult le eredményesen a BrandY nemzetközi projektben a BGE KVIK szakmai irányításával

A DUKENET felsőoktatási hálózat szakmai vezetésével és koordinálásával folytatott BandY projekttel jelentős mérföldkőhöz érkezett. A nemzetközi projekten belül a BGE-KVIK feladata volt, hogy elkészítse az Európai Uniós, International Brand Management tankönyv Brand Positioning fejezetét, ami Papp Judit, a Kereskedelem Tanszék oktatójának szakmai vezetésével elkészült és jóváhagyásra került.

Harmadik helyezést ért el a BGE Pénzügyi és Számviteli Karának csapata a XIX. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen

A XIX. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen a szokásos módon zajlott. A megnyitót követően a csapatok azonnal megkezdték az esettanulmány megoldását, a munkára este 22 óráig volt lehetőségük. A beadott megoldásokat az előzsűri a másnap délelőtt értékelte, így kialakult a délutáni döntők mezőnye. Az „A” döntőben az 1-6., a „B” döntőben a 7-10. helyekért versenyeztek a csapatok. A döntőkben a résztvevőknek 20 perc állt rendelkezésre, hogy prezentálják a megoldásukat. Ezt követően a vállalati szakemberekből álló zsűri tette fel kérdéseit. Este lett, mire az utolsóként előadó csapat is megtartotta a prezentációját és a zsűri visszavonult tanácskozni. Ezután megszületett a végeredmény, amely szerint az idei verseny képzeletbeli dobogójának harmadik helyét a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának csapata, az Aranycikesz foglalhatta el. 

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar csapatának sikerét nagy örömmel és büszkeséggel fogadta a Pénzügyi és Számviteli Kar vezetése, amelynek nevében elsőként gratulált a csapat sikeres szerepléshez dr. Csillag Sára dékán és dr. Németh Szilárd a Lámfalussy Sándor Szakkollégium szakmai vezetője.

További információk a BGE PSZK oldalán.