Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Külkereskedelmi Kar

KKK

Külkereskedelmi Kar
KKK
KKK
Tudományos kapcsolatok

A Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának Tanszékei, Kutatócsoportjai, Kibergazdaság Kiválósági Központja, oktatói számos nemzetközi és hazai kutatási projekteket valósítanak meg partnereikkel. A következőkben az utóbbi évek és a jelen néhány fontosabb projektjének partnerhálózatát mutatja be.


Kibergazdaság Kiválósági Központ Ipar 4.0 és mesterséges intelligencia kutatásai során az Alpine Electronics Manufacturing of Europe, Ltd-vel, a Sanoh Magyar Ipari Gyártó Kft-vel, valamint a Microsoft Magyarország Kft-vel alakított ki tudományos együttműködést. 

A Jövő Értékláncai Kiválósági Központ (JÉKK) azzal a céllal jött létre, hogy kutatásokat végezzen a globális értékláncok és beszállítói hálózatok jellemzőiről és jövőbeli fejlődési irányukról a hazai gazdaság fejlődése érdekében. A munkában a BGE mindhárom karának munkatársai részt vesznek, külsős munkatársakkal, doktorandusz és egyetemi hallgatókkal együtt.

Az Európai Bizottság, Horizont2020 kutatási és innovációs keretprogramja támogatásával megvalósult (2017-2019) Reminder H2020 projekt középpontjában azoknak a gazdasági, társadalmi, intézményes és politikai tényezőknek a feltárása állt, amelyek a munkaerő Európai unión belüli és kívüli szabad mozgását és az arról szóló nyilvános vitát formálják. 
A konzorciumot az Oxfordi Egyetem vezette, a kutatásban a BGE Külkereskedelmi Kara mellett a Barcelonai Egyetem, a Bécsi Egyetem, a Göteborgi Egyetem, a Johannes Gutenberg Egyetem (Mainz), a Maastrichti Egyetem, az Uppsalai Egyetem, a Rey Juan Carlos Egyetem (Madrid), az European Journalism Center, az International Center for Migration Policy Development, a Kantar Public, A Migration Policy Development, a Kantar Public, a Migration Policy Center at the European University Institute és a Migration Policy Institute vett részt. 

A Kar kutatási portfóliójának részletei »