HU - Magyar
  • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
Dékáni köszöntő

Tisztelt látogató!

Köszöntöm Önt a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara nevében!

Egy ízig-vérig régi-új intézményt mutathatok be Önnek.

A múlt és a jelen kettőssége áthatja a Kar történelmét és egyben a mindennapjainkat is. Régi az intézmény, mert a Karon az 1857-ben alakult Kassai Kereskedelmi Akadémiát, majd Pesti Kereskedelmi Iskolát tartjuk elődünknek. Új, mert közvetlen jogelődünk, a Pénzügyi és Számviteli Főiskola 1970-es alapításával, felsőoktatási mércével mérve fiatal.

A Budapesti Gazdasági Egyetem meghatározó karaként a tudományos munka igényességét a gyakorlatias képzés nélkülözhetetlen alapjának tekintjük. Szeretnénk, ha hallgatóink tudásában is megjelenne ez a szemlélet, vagyis a különböző tudományterületek eredményeinek együttes és tudatos használata a vállalati problémák megoldására.

Célunk olyan felelős, gondolkodni képes és akaró szakemberek képzése, akik alkalmasak környezetük problémáira reflektálni és ezekkel kapcsolatban megoldási javaslatokat kidolgozni öt, tíz vagy akár húsz év múlva is.

Karunk négy területen ajánl alapképzési programokat: a Kar hírnevét megalapozó pénzügy és számvitel szakon kívül gazdálkodási és menedzsment, emberi erőforrások és gazdaságinformatikus képzést is nyújtunk. Négy mesterszakunk (pénzügy, számvitel, vállalkozásfejlesztés illetve vezetés és szervezés), számos szakirányú továbbképzés és posztgraduális képzés mellett 2019-től már doktori képzésre is várjuk a magyar és külföldi jelentkezőket. Rövid ciklusú, diplomát nem adó felsőoktatási szakképzéseinket alapképzési szakjainkhoz igazodva hirdetjük meg pénzügy és számvitel (vállalkozási, pénzintézeti és államháztartási szakirányon), gazdálkodási és menedzsment, valamint gazdaságinformatikus szakon.

A legnagyobb magyar Business School részeként fontos számunkra a folyamatos fejlesztés, a jövőorientáltság és a közösségépítés. Oktatási és kutatási tevékenységünkben egyaránt törekszünk a magas minőségre, amelyet az üzleti szférával ápolt szoros kapcsolatunk is támogat. Hiszünk abban, hogy egyetemként, oktatóként és kutatóként a jelen kor igényei mellett reflektálnunk kell a jövő kihívásaira is.

Emellett az is kiemelt célunk, hogy a hallgatók, kollégák azt érezzék, mind szakmailag, mind emberileg jó helyen vannak. Hiszünk ugyanis abban, hogy kiváló eredmények csak akkor és ott születhetnek, ahol az egyént inspiratív, támogató környezet veszi körbe. Egy közösség, ahol az ember szakmai munka mellett végső soron jól is érzi magát. Többek között ez teszi a BGE Pénzügyi és Számviteli Karát Magyarország egyik meghatározó felsőoktatási intézményévé.

Remélem, hogy a jövőben Önt is e közösség, egyetemi polgárságunk tagjaként köszönthetem!


Üdvözlettel:

dr. Csillag Sára

dékán, egyetemi docens