Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
Dékáni köszöntő

Tisztelt látogató!

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara olyan intézmény, ahol a hallgatóorientált megközelítés együtt jár a teljesítményszemlélettel és a folyamatos fejlesztésekkel. Célunk, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik rendszerszinten képesek átlátni szervezeti és társadalmi folyamatokat, akiket a jelen és a jövő iránti felelősség jellemez, és akik értékteremtésre törekednek az életük minden területén.

Karunk négy területen ajánl alapképzési programokat: a Kar hírnevét megalapozó pénzügy és számvitel szakon kívül gazdálkodási és menedzsment, emberi erőforrások és gazdaságinformatikus képzést is nyújtunk. Négy mesterszakunk (pénzügy, számvitel, vállalkozásfejlesztés, illetve vezetés és szervezés), számos szakirányú továbbképzés és posztgraduális képzés mellett 2019-től már doktori képzésre is várjuk a magyar és külföldi jelentkezőket.

Rövid ciklusú, diplomát nem adó felsőoktatási szakképzéseinket alapképzési szakjainkhoz igazodva hirdetjük meg pénzügy és számvitel (vállalkozási, pénzintézeti és államháztartási szakirányon), gazdálkodási és menedzsment, valamint gazdaságinformatikus szakon.

Felsőoktatási intézményként különösen fontosnak látjuk a tágabb értelemben vett tudástermelést is. A hagyományos alapkutatásokra is alapozva, az intézmény jellegéből fakadóan előtérbe kerülnek az alkalmazott kutatások, amelyekben hallgatók is részt tudnak venni. A szakmai szervezetekkel és a vállalatokkal való kapcsolataink segítik, hogy a feldolgozott témák, a problémák, amelyekre megoldást keresünk, valóban hasznosíthatók legyenek a gyakorlati életben.

Hallgatói szervezeteinknek köszönhetően számos szakmai programon, közösségépítő tevékenységben és versenyeken vehetnek részt hallgatóink. Az elsőéves hallgatókat egy mentorprogram vezeti be az egyetemi életbe, amelynek keretében felsőéves mentorok tartanak csoportos foglalkozásokat és válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Remélem, hogy a jövőben Önt is e közösség, egyetemi polgárságunk tagjaként köszönthetem!

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Király Gábor

dékán