Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
Hallgatói kiválóság

Számos lehetőség adott a Karon, hogy egyetemi éveid alatt a mintatantervben előírtakon túlmenően további területeken is kipróbáld és fejleszd magad. Erre nyújt lehetőséget a szakkollégium, a Tudományos Diákköri Konferencia, a Budapest Business Club, az MKT és az AIESEC is.

Lámfalussy Sándor Szakkollégium

A Lámfalussy Sándor Szakkollégium 2010-ben alakult, mint a BGE Szakkollégiumának a Pénzügyi és Számviteli Karon működő szervezete és 2016-ban vette fel a Lámfalussy Sándor Szakkollégium nevet. A Szakkollégium megalapításának célja, hogy a hallgatóknak lehetőségük legyen mélyebb ismereteket szerezni a választott szakma tudományos és gyakorlati területein.

Fontos cél, hogy tagjaink azokat a kompetenciákat is fejleszteni tudják, amelyek az üzleti életben nélkülözhetetlenek, és a munkaadók elvárásai között szerepelnek. A Szakkollégium tagjai minden szemeszterben kurzusokat szerveznek, amelyek egy része a Szakkollégium tagjai, egy másik része a kar többi diákja számára is elérhető. Ezen kurzusokat olyan témakörökben hirdetjük meg, amelyekre a hallgatóság körében igény mutatkozik. A kurzusokon kívül a tagok különböző tréningeket, nyilvános szakmai előadásokat, esettanulmányi versenyeket (Országos Controlling Esettanulmányi Verseny, Lámfalussy Sándor Esettanulmányi Verseny), szakmai tanulmányutakat szerveznek.

Tagjaink közé várjuk mindazon - a kar bármely szakán tanuló - hallgatókat, akik vállalják, hogy aktívan részt vesznek a Szakkollégium tevékenységében, törekszenek céljai megvalósítására, valamint szeretnék képviselni a Kart és a Szakkollégiumot hazai és nemzetközi esettanulmányi és más szakmai versenyeken, illetve konferenciákon.

MKT Pénzügyi és Számviteli Kar Ifjúsági Szervezete

Mit is rejt a név?


A Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Szervezete, mely a Pénzügy és Számviteli Főiskolán 2012-ben alakult azért, hogy a több mint 100 éves múltra visszatekintő anyaszervezetünk tevékenységét közelebb hozzuk a jövő generációjához, és a közgazdász szakma szépségeibe bevezessük a hallgatókat.

Célunk – hasonlóan a neves budapesti és vidéki egyetemeken működő társszervezeteinkhez – hogy aktuális és népszerű témák feldolgozásával olyan előadásokat, szakmai programokat nyújtsunk a hallgatóknak, amelyek segítik őket abban, hogy tanulmányaikat átültethessék a gyakorlatba.

„Fókuszban a gyakorlati tudás!”

Az MKT PSZK tevékenységével segít tagjainak áthidalni a hallgatói lét és a szakemberré válás közötti megpróbáltatásokat. Tagjaink mind céltudatos és nyitott személyiségek, akik szeretnék kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket.

Szervezetünkben való ténykedésük kötetlen; ahol az „ötletgazdák” elképzeléseinek a megvalósításához lehet támogatóként csatlakozni, vagy akár ötletgazdaként megvalósítani egy jól kigondolt eseményt.

Szeretnénk, ha mindenki a saját területét megtalálva nyújthatna kiemelkedő teljesítményt. Folyamatosan fejlődve egy fiatal és dinamikus csapat részeként megtalálhatod azt, amiben igazán tehetséges vagy.

Nálunk lehetőséged van többek között a projektmenedzsment, rendezvényszervezés, szervezeti kommunikáció, marketingstratégia, humánerőforrás-menedzsment, CSR valamint a PR részleteibe is betekintést nyerni. Olyan vállalatokkal is személyes kapcsolatba kerülhetsz, mint például a Coca-Cola, a Fornetti, a KPMG, a Red-Bull, a Prezi.com, a Sziget Kft., és még sokan mások.

Az MKT PSZK megadja Neked a lehetőséget, hogy többet hozz ki a főiskolai éveidből!

Ha felkeltettük érdeklődésed, akkor ne habozz és csatlakozz a kar egyik legnépszerűbb és legfiatalabb diákszervezetéhez!

Cím: Budapest, 1149. Buzogány utca 10-12.

Email: mktpszk@gmail.com

Tudományos Diákkör (TDK)

A jövőben különösen szükség lesz olyan szakemberekre, akik összetett társadalmi, gazdasági és szervezeti problémákra képesek tudományosan is megalapozott megoldásokat kínálni. Emiatt – a kifejezetten szakmaspecifikus képzésen túl – a Kar számára kiemelt fontossággal bír a hallgatók tudományos gondolkodásának és kutatói kompetenciáinak fejlesztése.

Ennek elsődleges terepe a tudományos diákköri tevékenység. A hallgatók saját kutatási projekteken dolgoznak, konzulenseik iránymutatása mellett. A kutatási projektek eredményeit egy tudományos írásműben foglalják össze, valamint az intézményi TDK konferencián adják elő. A legjobb dolgozatok díjazásban részesülnek és bejuthatnak az Országos TDK Konferenciára. A következő ilyen országos esemény 2021-ben lesz Sopronban.

A kari és egyéb TDK eseményeket, híreket a következő módon követhetik az érdeklődő hallgatók:

Aktuális hírek

Facebook elérés

Munkatársak

A korábbi évek anyagai az alábbi linken érhetőek el.

AIESEC

Az AIESEC egy nemzetközi, a világ 110 országában működő non-profit, politikamentes, kizárólag diákok által vezetett szervezet. Tagjai a gazdaság különböző területei iránt érdeklődő, egyetemi és főiskolai hallgatók.

Az AIESEC alaptevékenysége a szakmai és az önkéntes gyakorlatcsere program, melyen keresztül ma már több mint 2.100 egyetem és főiskola hallgatójának van lehetősége külföldön szakmai tapasztalatszerzésre, vagy oktatási és kulturális programok keretében megismerkedni egy idegen ország hétköznapjaival, kultúrájával.

Az AIESEC Helyi Bizottsága a BGE Pénzügyi és Számviteli Karán

Karunkon (és korábban a PSZF-en) már 1976 óta működik az AIESEC.

Az egyetemen a szervezetünk tevékenységével lehetőséget biztosítunk arra, hogy a hallgatók tudásukat a gyakorlatban is kipróbálják. Lehetőségük van például céges rendezvényeket szervezni, tárgyalásokon részt venni vagy HR-es folyamatokba betekinteni. Mindeközben külföldi diákokkal találkozhatnak, folyamatos képzéseink pedig hozzájárulnak tanulmányaikhoz.

Mindezt egy csapatban tesszük, figyelmet fordítva az összetartásra, az alapok – elsősorban szakmai – megteremtésére, a jó hangulatra munka közben, és persze arra, hogy az alaptevékenységünkkel – a nemzetközi gyakorlatcsere programmal – minden diákot, beleértve a tagjainkat is megismertessünk. Ide tartoznak a különféle képzési táboraink, nemzeti és helyi szinten, délutáni összejövetelek, nemzetközi konferenciák, amelyeknek mindig más a témája, kapcsolódva a világ aktuális problémáihoz.

Cím: 1149 Budapest, Buzogány u. 10-12

Telefon: 1/469-6690

Email: aiesec@uni-bge.hu