Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
Üzleti kapcsolatok

Üzleti partnerségek: értékajánlatunk vállalkozások számára

A Budapesti Gazdasági Egyetem évtizedek óta aktív és szoros kapcsolatokat ápol a hazai gazdaság meghatározó szereplőivel. Stratégiánkban az üzleti partnerségek építése kiemelt pillér, hiszen ezek a kooperációk az oktatási, a kutatási és a fenntarthatósági stratégiai céljainkat is támogatják. Az Egyetemmel való együttműködési lehetőségek szerteágazóak: iparágtól és mérettől függetlenül minden vállalkozás találhat köztük számára érdekeset, hasznosat. Az együttműködés elsősorban a következő területekre vonatkozik.

Partnerség az oktatásban

Gyakorlati tapasztalatok, ismeretek megosztása a következő formákban: vendégelőadások, részvétel a StartLAB Vállalkozói Klubban, közös kurzusfejlesztés, üzleti projekt együttműködés, vállalati tanszék létrehozása, szakdolgozat konzultáció, részvétel záróvizsga bizottságban, esettanulmány fejlesztés, vállalati- és üzemlátogatások. A Karon jó példa az ilyen jellegű együttműködésre a BP, akik SSC kurzus tartásában vállalnak szerepet, vagy a CaseSolvers, akik az üzleti gondolkodás elsajátításában nyújtanak segítséget hallgatóinknak vendégelőadások és kurzusok tartásával.

Duális képzés

A képzés célja a jövő szakembereinek gyakorlatorientált képzésén keresztül a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A képzésben történő részvétel lehetőséget biztosít a vállalatok számára, hogy a képzés időtartama alatt (és megállapodástól függően akár azt követően is) a vállalatot és munkafolyamatait jól ismerő hallgató-munkavállalót foglalkoztassanak, valamint a szoros egyetemi együttműködésnek köszönhetően közvetlenül értesüljenek a szakmai újdonságokról. Jelenleg a Kar két alapképzési szakon (pénzügy és számvitel, gazdálkodási és menedzsment) folytat duális képzést, a 2019/2020 tanévben 12 vállalati partnerrel együttműködésben.

Továbbtanulás

Az Egyetem széles képzési palettával rendelkezik azok számára, akik felfrissíteni szeretnék tudásukat, vagy akár új területeken szeretnének korszerű tudáshoz jutni mesterszakokon, szakirányú továbbképzéseken vagy felnőttképzésen. Az Egyetem szívesen gondolkodik együtt a vállalkozások vezetőivel cégre szabott képzési programok kidolgozásáról is. A PSZK mesterszakjai közül a Vezetés és Szervezés mesterszak kifejezetten azzal a céllal is jött létre, hogy a leendő vagy jelenlegi vállalatvezetők ismereteinek elmélyítésével vagy felfrissítésével új lendületet kapjanak szakmai karrierjükben. A képzés sajátossága a csoportos együttgondolkodás és -tanulás, ezért egy dinamikus, változatos tanulási környezetet biztosít a jelentkezőknek. Míg a Controlling szakközgazdász posztgraduális képzést a digitális forradalom hatására átalakuló, de a CFO szervezetben egyre fontosabb controlling szakterület iránt érdeklődő vagy ezen a területen fejlődni vágyó controllereknek, addig a Business coach képzésünket a coach szakma iránt érdeklődőknek, vagy saját szakmájukban fejlődni vágyó coachoknak ajánljuk.

Kutatás

Kutatási projektjeinkben elsősorban olyan tudás létrehozására törekszünk, amely közvetlenül lefordítható szervezeti gyakorlatokká. Számos olyan kutatási projekten dolgozunk és dolgoztunk az elmúlt években, amelyek eredményei a partnereink számára is komoly relevanciával bírnak. Példaként említhetők az inkluzív HR gyakorlatokkal, a vállalati társadalmi felelősségvállalással vagy a szervezetek digitális átalakításával kapcsolatos vizsgálatok. Ezek során a vállalatok és egyéb szervezetek nem csupán a kutatás tárgyait képezik, hanem tényleges partnerek a tudományos tevékenységekben. Ezen túl számos oktatónk és kutatónk tanácsadóként is részt vesz szervezeti fejlesztésekben, közvetlenül hasznosítva a legújabb tudományos eredményeket.

Karrier szolgáltatások

Az Egyetem a hallgatók foglalkoztatásában érdekelt vállalatok számára karrier szolgáltatásokat nyújt a Karrier Irodán keresztül. A karrier szolgáltatások célja, hogy az Egyetem platformot teremtsen a hallgatók és a vállalatok összekötésére. A Karrier Iroda közreműködik a partnerek szakmai gyakorlati lehetőségeinek, gyakornoki programjainak, állásajánlatainak népszerűsítésében a rendelkezésre álló egyetemi felületeken (Karrierplatform) és fórumokon.

Szakmai/anyagi támogatások

A Budapesti Gazdasági Egyetem örömmel fogad és ajánl fel olyan szerződéses formájú együttműködési lehetőségeket, melyek a tudományos, oktatási, közösségi, kulturális és sport rendezvények szakmai, természetbeni vagy anyagi eszközökkel történő támogatására irányulnak. A korábbi években több alkalommal is sikeres együttműködést valósítottunk meg az OTP Bankkal az Országos Controlling Esettanulmányi Verseny támogatása tekintetében, amely az esettanulmány adás mellett szakmai, anyagi, helyszín és nyeremény szponzorációt is jelentett.

Az Egyetemen a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő és a közösségi tevékenységben aktív hallgatóinkat a Biztos jövő ösztöndíj program keretében támogatjuk. Az ösztöndíj programot saját forrásból, valamint vállalati támogatásokból tudjuk biztosítani. A programhoz csatlakozás ideális partnereink számára abban az esetben, ha nem tudják vállalni a kiválasztási folyamat teljes menedzselését, azonban fontosnak tartják és részt kívánnak venni a hallgatók támogatásában, valamint tervezik a kiválasztott, eredményes hallgatók esetleges jövőbeni alkalmazását vállalatuknál akár szakmai gyakorlat keretében.  

Lehetőség van vállalati ösztöndíj alapítására is. Ez a támogatási forma nemcsak anyagi támogatást jelent hallgatóink számára, hanem arra is lehetőséget biztosít üzleti partnereinknek, hogy a kiválasztott hallgatók szakmai gyakorlaton vegyenek részt a náluk.

Infrastruktúra-bérlés és -beruházás

Az intézmény infrastrukturális kínálatában műemléki épület és a fenntarthatóság jegyében kialakított modern létesítmény egyaránt megtalálható. Konferenciák, sajtótájékoztatók, tréningek helyszíneként is gondolhat ránk. Az utóbbi években a PSZK-n két előadóterem is megújult vállalati források bevonásával: a III. előadó a Process Solutions, a IV. előadó átalakítása a FINTELLIGENCE pénzügyi képzéshelyek kialakításának részeként pedig A közgazdasági-módszertani képzés fejlesztéséért Alapítvány és az UNICREDIT Bank anyagi támogatásával valósult meg. Emellett a Deloitte adományaként intelligens sarkot is berendeztünk hallgatóink számára, ahol együtt tanulhatnak és készülhetnek üzleti prezentációik elkészítésére. A PSZK Berzsenyi utcai SMART Campusa 21. századi, jól alakítható, inspiratív teret kínál workshopok, tréningek, minikonferenciák lebonyolítására, melynek kiváló szakmai hátteret kínál az épületben működő Team Academy Budapest, a BudapestLAB valamint a Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola.

Pályázatok

A BGE sikeres hazai, uniós és nemzetközi pályázati tevékenységet folytat, számos olyan területen, amely valamilyen módon kapcsolódik a hazai vállalkozásokhoz, azon belül kiemelten a kkv-szektorhoz. Az utóbbi években számos olyan oktatásfejlesztési projekt is megvalósult, amely célja megoldást találni valamilyen vállalati problémára, például iskolarendszeren belüli és kívüli komplett képzésekkel, oktatási anyagokkal, valamint üzleti mentorok készségfejlesztésével. Az Egyetem célja, hogy a jövőben szorosabban együttműködjön magyarországi vállalkozásokkal, akár hazai, akár nemzetközi pályázatok megvalósításán keresztül is.

Kérdéseivel, javaslataival keressen minket és mi segítünk abban, hogy megtalálja a Karon belül a legmegfelelőbb partnert az ön vállalkozása számára.

Kapcsolattartó

Kapcsolattartó

főiskolai docens
  • Iroda: 1149 Budapest, Buzogány utca 10-12.
  • Iroda: A épület, II. emelet, 220-as szoba
  • Telefon: +36 1 469-6600
  • Belső mellék: 6899
  • Email: nemeth.szilard@uni-bge.hu