Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
Történetünk
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) története 1857-ben, a Pesti Kereskedelmi Akadémia alapításakor indult. Mai formájában a BGE Magyarország legnagyobb alkalmazott tudományok egyeteme. A cím viselésére olyan hazai intézmény jogosult, amely hallgatóinak kiváló, gyakorlatorientált, a munkaerő-piaci elvárásokhoz igazodó, jól használható képzést nyújt, valamint kutatási tevékenységet folytat az alkalmazott tudományok területén, illetve széles körű nemzetközi együttműködést alakított ki más oktatási intézményekkel. 


A PSZK karán 4 alapképzés, 4 mesterképzés, 5 felsőfokú szakképzés, számos posztgraduális és felnőttképzés folyik, nappali és levelező tagozaton, magyar és angol nyelven.

Múlt

A PSZK története az 1857-ben alapított Pesti Kereskedelmi Akadémia, majd a Keleti Kereskedelmi Akadémia létrejöttekor kezdődött. Az oktatás 1959 és 1962 között szünetelt, majd Felsőfokú Pénzügyi és Számviteli Szakiskola név alatt indult újra. A 1970/1971-es tanévtől a Pénzügyi és Számviteli Főiskola (PSZF) nevet viselte. Székhelye ekkor került át jelenlegi helyére, a XIV. kerületi, zuglói Buzogány utcába. Az 1971/1972-es tanévben a Főiskolának Zalaegerszegen, a következő tanévben pedig Salgótarjánban nyílt területi intézete.  

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) 2000-ben jött létre három, korábban különálló főiskolából, amelyekből ezután karok lettek: Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar; Külkereskedelmi Főiskolai Kar és Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar. 2009-ben a mesterképzési szakok indítása után a karok egyetemi karokká váltak. 2011-ben a Zalaegerszegi Intézetből született meg a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (GKZ), amely 2020-ig az Egyetem negyedik kara volt.

Jelen

2016. január 1-jétől a főiskola Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) néven működik tovább. A Buzogány utcai épületben a hallgatókat 24 szemináriumi terem, 12 számítógépes gépterem, 3 nyelvi tanterem, 2 közepes- (100 és 200 fő közötti) és 3 nagy (200 és 500 fő közötti befogadóképességű), korszerű felszereltségű előadóterem, 1 tornaterem, valamint egy 50.000 kötetes könyvtár szolgálja ki.