Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) PSZK Ifjúsági Szervezete
Az 1894-ben alakult Magyar Közgazdasági Társaság karunkon működő diákszervezete 2012 óta nyújt lehetőséget a PSZK diákjainak tudásuk, ismereteik, tapasztalataik bővítésére és egyetemen túli céljainak megalapozására. 


A szervezeten keresztül lendíthetsz egyet életeden és karriereden egyaránt. Bővítsd ki egyetemi éveidet, alapozd meg későbbi érvényesülésed, és légy tagja közösségünknek! A diákszervezet tagjaként az egyetemen is előnyökhöz juthatsz, aktív tagként nagyobb eséllyel pályázhatsz sikeresen az egyetem különböző ösztöndíjaira is.


A szervezet célja, hogy diáktársainkkal együtt, közösen fejlesszük kompetenciáinkat, készségeinket, hogy elsajátítsunk egy olyan gondolkodásmódot, mellyel megalapozzuk későbbi karrierünk, érvényesülésünk. A közgazdaságtan diskurzusa mellett jelentős szerepet tulajdonítunk az önismeretnek, a készségfejlesztésnek, hogy minél több eszközzel rendelkezzünk, és kiaknázzuk a bennünk rejlő lehetőségeket. Rendszeres belső programjaink, neves előadóink, kapcsolati és szervezeti hátterünk, céges kapcsolataink által a haladás, fejlődés és valós siker felé vezető utat szegélyezzük.


Tagjaink szervezetben gyűjtött tapasztalatai referenciaként szolgálnak későbbi elhelyezkedésüknél – friss diplomásként már rendelkezni fogsz szervezeti múlttal, illetve az MKT kapcsolatrendszere is segítségedre válhat, mivel sok neves közgazdász is a Magyar Közgazdasági Társaság oszlopos tagja. Tevékenységünk során számos olyan helyzettel találkozhatsz, melyek hasznosak lesznek számodra későbbi munkavállalásod, vállalkozásod során, és már úgy pályázhatod meg vágyott pozíciód, hogy szervezeti tapasztalattal rendelkezel, és kipróbáltad magad a rendezvényszervezés, fejlesztés, toborzás, kiválasztás, kapcsolatépítés, marketing, kommunikáció, tárgyalás területein.


Szervezetünk három fő divízióra oszlik:

  • Vállalati Kapcsolatok Divízió
  • Szervezés és Fejlesztés Divízió
  • Kommunikáció és Marketing Divízió
  • kiegészülve a HR csapattal


Vállalati Kapcsolatok Divízió: Ismerd meg az MKT kapcsolatait, neves tagjait! Szervezeti hátszéllel, álmaid munkahelyeivel, cégeivel, példaképeiddel veheted fel a kapcsolatot, amit magánemberként nehezebben tudnál elérni. Közvetlenül is találkozhatsz velük tréningek, konferenciák által, megalapozhatod karriered egy emlékezetes kapcsolatfelvétellel. Szervezz tréninget egy neves szakmabelivel, tárgyalj velük, gyakorlatban is fejleszd, mutasd meg tudásod!


Szervezés és Fejlesztés Divízió: Vajon milyen lehet egy nagy csapattal egy jelentős, nagy volumenű eseményt megszervezni? Hogyan jutunk el az ötlettől a megvalósításig? A divízió csapatának tagjaként aktívan alakíthatod a szervezeti életet, és olyan belsős-külsős események lebonyolításából veheted ki a részed, amely nem csak a résztvevőknek lesz emlékezetes, hanem referenciaként szolgálhat majd a munkakeresésben is, hisz már gyakorlati tapasztalattal fogsz rendelkezni szervezés terén. Hogyan fejleszthetjük tagjainkat, a belső működést, hogyan lehet mindezeket menedzselni? A fejlesztési csoport tagjai kritikus gondolkodásukkal még a „gordiuszi csomó” problémáját is képesek megoldani, és minden váratlan helyzetre találnak megoldást, melyekhez elengedhetetlen a körülmények, és a folyamatok ismerete. 


Kommunikáció és Marketing Divízió: A divízió azoknak a lelkes tagoknak nyújt teret, akikben forr az alkotás és önkifejezés vágya, és az egész szervezet imázsáért, marketingstratégiájáért felelnek. Ha nem csak vizuális esztéta vagy, hanem a szavakkal is kiválóan bánsz, fejlesztenéd és megcsillogtatnád kommunikációs készségeid, itt biztosan megtalálod a helyed. Kreatív tagjaink a belső, és külső kommunikációért, az informálásért, tájékoztatásért is kezeskednek, megtanulnak egyénileg és csapatban is dolgozni. Ők tudják igazán, hogy nem csak a mondandó számít, hanem az előadásmód is.


HR-Szupervízor: Látjuk az ember cselekedeteit, de vajon értjük is? Ha a szervezet humán háttere áll hozzád a legközelebb, kiválasztott HR tagokként belefolyhattok a toborzás, kiválasztás rejtelmeibe, és a szervezeti élet és kultúra fenntartásába, működtetésébe. Elemezd a dinamikákat, használd az empátiád, és a megfelelő kommunikációval alakítsd a helyzetet!


Szervezeti élet: Hogyan alakul ki egy olyan közösség, akiknek tagjaival még egyetem után is tartani fogod a kapcsolatot? Programjaink közt jelentős szerepet kapnak a szabadidős tevékenységek, szórakozási lehetőségek, kirándulások, különböző estek, versenyek, csapatépítők – az értékes kapcsolatok mellett értékes tárgyakat is nyerhetsz, melyeket szponzoraink támogatnak. Ezekre az eseményekre, jelképekre az egyetem után is szívesen fogsz visszaemlékezni.

Szervezeti struktúránk alapot ad a szervezeten belüli ranglétrán való egyre feljebb lépésekre, kitartásod és rátermettséged nem marad viszonzatlanul, lehetőséged nyílik átvenni a stafétát.


Ismerd meg az MKT hagyományait, élj a lehetőségekkel, és légy tagja egy olyan közösségnek, akik a kezükbe veszik életüket és karrierük alakulását, hogy a lehetetlent nem ismerve valósítsd meg azokat a céljaidat, amikre mindig is vágytál!

Minőség. Közösség. Tudás. - Gyakorlatban.