Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
Hallgatóinknak szervezett versenyek
Egyetemünk a gyakorlatorientált képzés elkötelezett híve, így megragad és támogat minden olyan alkalmat, amellyel a hallgatók gyakorlati tudásukat és tapasztalataikat bővíthetik. Ennek érdekében a Kar és a Karon működő tehetséggondozásban érintett szervezetek és szakmai közösségek több szakmai verseny, szervezésével és szervezésének támogatásával is lehetőséget biztosítanak hallgatóinknak, amelyek a versenyzés mellett jó lehetőséget teremtenek a hallgatók számára, hogy a verseny szervezésében támogatóként jelenlévő vállalati partnereinkkel is kapcsolatot építhessenek.
  • Országos Bérügyviteli Bajnokság
  • Számviteli Esettanulmányi Verseny

Lámfalussy Sándor Szakkollégium esettanulmányi versenyei

A Lámfalussy Sándor Szakkollégium esettanulmányi versenyek szervezésével is foglalkozik, amelyek keretében az egyetem és a kar üzleti partnereivel együttműködve teremtünk értéket egyetemünk és más felsőoktatási intézmények hallgatói számára.

Az esettanulmányi versenyek keretében az üzleti partnereknek lehetőségük van bekapcsolódni szakmai és anyagi támogatóként a verseny lebonyolításába – így kapcsolatot alakíthatnak ki a versenyen résztvevő tehetséges és motivált hallgatókkal.

A Lámfalussy Sándor Szakkollégium által szervezett versenyek:

Kiemelt és folyamatosan fejlődő versenyünk az Országos Controlling Esettanulmányi Verseny (OCEV), amelyet 2012 óta minden évben megrendezünk, eddig olyan nagyvállalatokkal együttműködve, mint a Szentkirályi, az IBM, a MASPED Logisztika, a UCMS (TMF), az EGIS, az ELMŰ, az MVM-MFGT, az OTP Bank és a Dreher Sörgyárak.

A versenyen a hazai és határon túli magyar nyelvű gazdasági képzőhelyek 4 fős csapatai versengenek egymással évről évre növekvő létszámban 2012-ben 4 csapat vett részt a versenyben – 2020-ban pedig 14 csapat.

A verseny szervezésében szakmai együttműködő partnereink a Menedzsment és Controlling Egyesület, valamint a Case Solvers. A verseny a Case Solvers által szervezett Év Esetoldója ligának ezüst kategóriás versenye.

A verseny során összetett stratégiai feladatot kell megoldaniuk és prezentálniuk a versenyzőknek az esettanulmányt adó és a támogató vállalatok vezetőiből álló zsűri előtt. A versenyen a vállalatok által felajánlott értékes díjak kerülnek kiadásra az elmúlt évek tapasztalatai alapján 1-2 millió forintos értékben.

Minden év februárjában a Lámfalussy Sándor Szakkollégium szervezi az EVK Szakkollégium által szervezett Országos Esettanulmányi Verseny (OEV BGE IS) – amely Magyarország legrégebb óta működő klasszikus esettanulmányi versenye – BGE intézményi selejtező fordulóját. Évről évre egyre több csapat (2020-ban már több mint 10 csapat vett részt) méretteti meg magát az intézményi fordulón, hogy továbbjuthassanak az országos döntőbe.

Jellemzően a tavaszi félév során a Pénzügy és Számviteli Kar hallgatói számára rendezzük meg a Lámfalussy Sándor Esettanulmányi Versenyt (LSEV), melynek elsődleges célja a kar hallgatóinak megismertetése az esettanulmányi versenyekkel, diákszervezetünkkel és nem utolsó sorban partnereinkkel, támogatóinkkal. 

Az esettanulmányi versenyen 20-40 közötti létszámban versenyeznek egymással a 3-4 fős hallgatói csapatok. A Lámfalussy Sándor Esettanulmányi Verseny esetadói között olyan vállalatokat láthattunk eddig, mint a Process Solutions, a Magyar Posta, a PwC, a Riport-IMA páros vagy az OTP Bank.