Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
2021. szeptember 15.
Magyar Közgazdasági Társaság az egyetemi életben – Interjú Iván Dávid elnökkel

„Tettvágy, értékteremtés, amiért élni kell és érdemes. Számomra ez az MKT.”MKT, avagy Magyar Közgazdasági Társaság. Beszédes név, beszédes közösség. A Magyar Közgazdasági Társaság elnökét, Iván Dávidot kértük meg, hogy meséljen szervezetéről és annak közösségéről.

 

Milyen érzés volt az elmúlt másfél év rendkívüli körülményei között a diákszervezeted tagja lenni? Mik voltak a legnagyobb nehézségek?

Váratlanul tört szervezetünkre a járvány, mint mindannyiunkra, de szembe néztünk vele és ebből az élethelyzetből is tapasztalatokkal gazdagodhattunk. Megtanultunk online is projekteket megvalósítani, együtt dolgozni, kitartani és nem feladni a céljainkat, így a változás hozta térrel, már csak alkotni és gyümölcsözni a feladatunk.

 

Hogyan kerültél a szervezeted élére? Hogyan zajlik a választás?

Számomra nem volt kérdés gólyaként, hogy szeretnék egy szervezet aktív, élénk tagja lenni, viszont aggódtam, hogyan tudnám összeegyeztetni a tanulmányaimmal a szervezeti elfoglaltságokat. Az MKT PSZK gyökeres, alapjait érintő szervezeti innováción ment keresztül, ahol a megfelelő korszellem jegyében reformáltuk át a működési struktúránkat, így összhangba hozva a munka, magánélet és tanulás dimenzióival. Vállalati Kapcsolatok alelnökként kezdtem, ott az előző vezetőség kért fel az akkori szekció menedzselésére, miután lejárt az egy éves mandátumom, a szervezet belső, aktív tagjai Elnöknek választottak, így már a harmadik évemet kezdhetem a szervezetben.

 

Mit érdemes tudni erről a diákszervezetről? 

Diákszervezetünk fókuszában az egyén, mint individuum áll, ingerek formálta működés, amely mozgásba hozza a szervezet egészét. Itt az egyén céljaira fókuszálunk, kiindulási pontunkat alkotja. Alapvető célunk, a közgazdaság diskurzusával, egy olyan szellemi műhely megteremtése, ahol az egyén a támogató szakmai közösség környezetében, skilljeit fejlesztheti, tudását kiegészíti, amely által a piacon magabiztosan, a megfelelő készségek és kompetenciák birtokában helytállhat, értéket teremthet. Tere ennek az előadások, továbbképző tréningek, workshopok, konferenciák szervezése, előzőek minőségét a több mint 100 esztendős MKT szakmai brandje szavatolja, illetve több Titeket is tanító oktató tagsága.

 

Milyen programjaitok vannak? 

Programjaink belső, illetve külső részekre bontható. Külső, az olyan vendégelőadók meghívása, amely talán az egyetemi polgárság minden egyes tagját érdekelheti, így nem zárva ki őket a szabad gondolkodásból. Belsős, amely inkább a szubközösségünket, azaz tréningek, workshopok, „gyertyafényes vendégelések” szervezésével történik, továbbá belsős kulturális programjaink, amely az egyetemi életünk színesítésére rendeződnek, kezdve egy laza beszélgetéstől, egy szervezett vetélkedőkön át.

 

Kérlek mutasd be a szervezet felépítését!

Szervezetünk három divízióra oszlik, illetve egy csapatra:

·        Vállalati Kapcsolatok Divízió

·        Szervezés és Fejlesztési Divízió

·        Kommunikáció és Marketing Divízió

·        HR csapat

A fenti divíziók harmonikusan együtt dolgoznak, láncként épülnek egymásra, ahol a csapatmunka garantált.

 

Milyen terveitek vannak a jövőre? 

Számunkra a jövő az egyénben rejlik, célunk annak kibontakoztatása, karrierjének beindítása, valóban olyan eszközök nyújtása, beszerzése, amelyre szüksége van, felhasználva az anyaszervezet stabil hátszelét. Minél több cél találkozik szervezetünk alatt, annál gazdagabbá, és magasztosabbá válik az. Legyen szó előadásszervezésről, tréningek, workshopokról, szabad bölcselkedésről, szellemi igények kielégítéséről egyaránt. Jövőnket együtt alakítjuk, irányát együtt formáljuk.

 

Kiknek ajánlanád, hogy csatlakozzanak hozzátok?

Szervezetünk nem szab cenzust, bárki csatlakozhat hozzánk. A bárki lehet, alap, illetve mesterképzéses hallgató is, illetve nappalis, esti vagy levelezős is egyaránt, mivel itt nem hátrány a különbség. Előnyünk, mint majd az üzleti világban is tapasztalthatjuk, a heterogenitás, különböző generációk találkoznak a szervezetben, ahol megtanulnak a generációs akadályokon felülkerekedni, illetve tanulni egymástól.

 

Mit jelent számodra a szervezeted tagjának lenni?

Folyamatos, véget nem érő fejlődést. Tagadhatatlan, hogy olyan szituációkba kevert az MKT, amelyek a későbbi karrieremben is előfordulhatnak, megnyugtat az a biztonság, amely az itt szerzett tapasztalatok birtokában, bárhova is sodor Engem az élet, alkalmazható alapként segíthet. Számomra, nagy megtiszteltetés, hogy ennek a szervezetnek lehetek aktív tagja, nem bántam meg döntésem, illetve innen is köszönöm, minden MKT tagtársunk munkáját, amit egymásért folytathattunk.