Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
2023. március 14.
NIBS Wordwide Case Competition

Március 4‐én indult Amerikába Karunk delegált csapata az Ad Astra Advisory, amelynek tagjai:

- Estók Ágnes, III. éves pénzügy és számvitel szakos hallgató

- Csizmeg Olivér, II. éves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató

- Ilyés Gergő, II. éves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató

- Kocsis Rudolf, III. éves pénzügy és számvitel szakos hallgató

Karunk főiskolai docense, Dr. Ilyés Csaba kísérte a csapatot hosszú útjára, amelynek végállomása Ceder Falls volt, hiszen itt került megrendezésre a NIBS Wordwide Case Competition, a University of Northern Iowa szervezésében.

Az utazást követő napon a díszvacsora alkalmával a csapat megismerhette versenytársait (top 16 csapat), akik számos európai, észak-és dél-amerikai, valamint ázsiai országból érkeztek. Napirendre került a sorsolás is, ezek alapján a csapatnak az alábbi 3 egyetemmel kellett megküzdenie:

- Avans University of Applied Science (Hollandia) - Match 1 

- Babeş-Bolyai University (Románia) - Match 2

- LAB University of Applied Science (Finnország) - Match 3

Március 6-án a Match 1 alkalmával az esettanulmány középpontjában egy indiai vállalat (Fortum India) állt, amelynek a Covid-19 idején egyre nagyobb számú kilépésekkel kellett szembenéznie építési projektje kapcsán, a felelős vállalatvezetés és a terv időbeni teljesítése mind a kihívás része volt.

Március 7-én a Match 2 alkalmával az esettanulmány központjában egy japán textíliákkal foglalkozó cég (Uniqlo) állt, amelynek az ellátási lánca átláthatóságával kellett megbirkóznia, hogy nőjön a nemzetközi kereskedelme.

Március 8-án a Match 3 alkalmával egy kolumbiai ágyneműkkel foglalkozó vállalat (Indurtex) USA-ba való terjeszkedésének kérdésköre kapcsán kellett tanácsot adniuk a csapatnak, kitérve a direkt és indirekt eladások lehetőségeire.

 

A NIBS versenyen a világ legjobb egyetemei versenyeznek, többen több hónapos felkészítő tanfolyammal maguk mögött. A versenyen a 11. helyet értük el, amely 2018 óta az egyetemünk legjobb eredménye.

„Rengeteg tapasztalatot és élményt gyűjtöttünk, mind tanulmányi, mind kulturális szempontból, és reméljük, hogy egyetemünk a jövőben is részt tud majd venni hasonló nagyszabású megmérettetésen. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az élmény meghatározó lesz a karrierünk további részében, hiszen neves vezetőktől, illetve befektetőktől kaphattunk visszajelzést a munkánkról, miközben a világ számos pontjáról érkező csapattal kötöttünk ismertséget, sőt talán barátságot is. Jövőre a verseny Dublinban lesz, így csak annyit mondhatunk: Hajrá BGE!”

 

További információk a versenyről itt>>