Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Pénzügyi és Számviteli Kar

PSZK

Pénzügyi és Számviteli Kar
PSZK
PSZK
2020. október 21.
Elkészült a Pénzügyi és Számviteli Kar új aulája

Átadták a BGE Pénzügyi és Számviteli Karának, Buzogány utca 10-12. szám alatti épületének Auláját. A felújítás célja az Aula egy modern belső tér kialakításával történő, a kor igényeinek megfelelő megújítása volt. Az átalakítással érintett épületrész 1964-es tervek alapján készült, az elmúlt évtizedekben több ütemben esett át mind korszerűsítésen, mind átépítésen egyaránt. 

 

A tervezési koncepció az építtetői szándék szerint komplex, több rétegű feladatként jelentkezett. A felújítás keretében az aula belsőépítészeti eszközökkel történő felöltöztetése mellett sor került, mind az egységes hűtés-, mind az aula hő- és füstelvezetésének kiépítésére egyaránt. Mind a Kar oktatói, mind annak hallgatói számára fontos volt, hogy a modern, letisztult, a XXI. század technológiai színvonalát tükröző belső terek lehetőség szerint, valamilyen formában jelenítsék meg a környezettudatosságot is. 

 

A képen beltéri, mennyezet, asztal, ablak látható

Automatikusan generált leírás 

 

A Pénzügyi és Számviteli Kar az Egyetem stratégiai célkitűzéseivel összhangban elkötelezett a felelős, környezettudatos látásmód minél szélesebb körű kiterjesztése mellett. Ennek keretében a Kar a tavalyi év során létesített, első emeleti zöldfal mellett immár a felújított Aulában is megjelent egy, az Egyetem nevét tartalmazó zuzmófal. 

 

A képen hegy, zöld, fa, kert látható

Automatikusan generált leírás 

 

A projekt megvalósítása során kiemelt figyelmet kapott mind a természetes fény minél kiterjedtebb felhasználása, mind az energiahatékonysági szempontok maximális érvényesítése egyaránt. A megújul épületrész funkciója komplex. Abban mind a hallgatói igényeket kiszolgáló front office tevékenységet ellátó Hallgatói Szolgáltatási Osztály, mind oktatói irodák egész sora kap helyet. Így a felújításnak egyszerre kellett figyelembe venni, hogy az átalakított Aulával egy a Kar, illetve az Egyetem szellemiségét tükröző, modern és letisztult, reprezentatív környezet létesüljön, valamint azt, hogy annak terei a mindennapok során is praktikusak, jól használhatóak legyenek. 

 

A képen beltéri, épület, asztal, ülő látható

Automatikusan generált leírás 

play button
03:50
Megújult a PSZK aulája. Készen állunk!
Készen állunk! Modern és letisztult külsőt kapott a PSZK megújult Aulája! Képzéseinkről és nyílt napjainkról tájékozódj itt: https://uni-bge.hu/felveteli A jövőd itt kezdődik! #unibge #pszk #zöldkörnyezet