A BGE KVIK Pedagógia Tanszéke a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével Közművelődési és alkalmazott pedagógiai konferencia címen tudományos rendezvényt szerveznek 2024 szeptember 17-én délután.

A rendezvény két szimpóziumból (Közművelődési és kulturális kutatások valamint Alkalmazott pedagógiai-pszichológiai kutatások) és egy kerekasztal beszélgetésből áll.

A szimpóziumok célja, hogy betekintést nyújtson a tanszéki kutatásokba és a meghívott előadók révén a szakmai hálózatunk kutatási tevékenységébe, amely a tanszék által gondozott egyetemi szakok (Közösségszervezés BA, Szakoktató BA, Közgazdásztanár mesterképzés MA és Munkahelyi mentálhigiéné szakirányú továbbképzés) oktatási anyagához kötődik.

A program újdonsága, hogy a szekciókban nem csupán egyetemi oktatók és kutatók, hanem sikerrel védett, kiemelkedő minőségű munkát végzett szakdolgozóink is bemutatják kutatási tevékenységeiket.

A kerekasztal beszélgetés célja, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet meghívott szakértői egy interaktív panelbeszélgetés keretében bemutassák a közművelődés sokszínűségét és a karrierlehetőségeket a közművelődés területén.

A rendezvényre a meghívott vendégeinken felül minden érdeklődőt, egyetemi hallgatót szívesen látunk.

Program

Alkotmány utca, Színes közösségi tér és I. előadó

13.15. A konferencia plenáris megnyitása (SZÍNES)

13:30-15:00: A két párhuzamos szekció előadásai (SZÍNES és I. előadó)

15:00-15:30. Kávészünet pogácsával (SZÍNES)

15:30-16:55. Kerekasztal beszélgetés (plenáris) (SZÍNES)

16:55-17:00. A konferencia lezárása (SZÍNES)