Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Nemzetközi lehetőségek

Karunk széles nemzetközi kapcsolatrendszerrel bír. A hallgatói mobilitás támogatása, a külföldi hallgatóink tanulmányi ügyeivel összefüggő segítségnyújtás kiemelt feladataink közé tartozik.

Lehetőségek a KVIK hallgatói számára


Érdekel más országok kultúrája? Szeretnéd fejleszteni a nyelvtudásod? Szeretnél ösztöndíjjal nemzetközi környezetben tanulni? Szeretnéd kettősdiploma programban részt venni? A szakmai gyakorlatodat külföldön végeznéd inkább? Szeretnél előnybe kerülni a munkaerőpiacon?

 

Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, tájékozódj a karunk nyújtotta nemzetközi lehetőségekről!

 

Karunk hallgatói részére számtalan nemzetközi lehetőség érhető el, melynek köszönhetően hallgatóink nagy része közvetlenül is megtapasztalja a külföldi partnerintézményeinkben folyó képzést, illetve külföldön végezheti szakmai gyakorlatát.  

Részképzés esetében hallgatóink körében legnépszerűbb az Erasmus+ hallgatói mobilitási program, amely keretében partnereink egyikénél egy vagy két féléves részképzésen vehetnek részt. A külföldi partnernél ily módon megszerzett kreditek beszámításra kerülnek.

 

Az Erasmus+ program segítségével lehetőség adódik egy külföldi felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytatni, illetve egy Erasmus+ programországban található vállalkozásnál, szervezetnél szakmai gyakorlatot teljesíteni, vagy akár a két tevékenységet kombinálni.

 

Jelentkezz az Erasmus+ mobilitási pályázatra

 • ha szeretnéd tanulmányaidat külföldi tapasztalatokkal kiegészíteni,
 • ha szakátlagot elérő vagy meghaladó tanulmányi átlagod van,
 • ha érdeklődsz valamely ország kultúrája, nyelve, történelme iránt, és a következő tanévben szeretnél egy félévet abban az országban tölteni,
 • ha tudod, hogy egy külföldi tanulmányi időszak mennyi pluszt jelent a későbbi elhelyezkedésed vagy tanulmányaid során!

 

Bővebb tájékoztatást az Erasmus programról és a pályázás menetéről ITT találsz.

Erasmus partnerintézményeink listája ITT található.

Erasmus+ partnereink mellett több, Európán kívüli egyetemmel is van olyan megállapodásunk, ahol hallgatóink részképzésen vehetnek részt, ezek az alábbiak:

 • Rajabhat Egyetemi Konzorcium, Thaiföld 
 • University of Economics and Finance (UEF), Ho Si Minh-város, Vietnám 
 • Universiti Sains Malaysia, Malajzia 
 • Woosong University, Tedzson, Koreai Köztársaság

A Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank együttműködésében létrejött Keleti Üzleti Akadémiai Központ (OBIC), a keleti nyelvtanfolyamok (japán, kínai, koreai, indonéz, vietnámi) és a távol-keleti interkulturális menedzsment tréning mellett egy féléves kelet-ázsiai mobilitási ösztöndíjat és kelet-ázsiai nyári egyetemi részvételi lehetőséget is kínál Neked!

 

Bővebb információ a Keleti Üzleti Akadémiai Központ (OBIC)-ról.

Néhány egyetemmel közösen kettősdiploma programot is hirdetünk, amelyre hallgatóink jelentkezhetnek. Ezek a partnerintézmények a következők:


Azok a hallgatók, akik részt vesznek kettősdiploma programban, képzési idejük végén, a tárgyaik teljesítése és a szakdolgozatuk megvédése után, megkapják mind a BGE, mind a partnerintézmény diplomáját.

A fenti, közvetlen intézményközi megállapodásokon túl hallgatóink számos további ösztöndíjas lehetőség révén utazhatnak külföldi részképzésre, tanulmányútra. Ezek közül külön említést érdemel:

A karon az angol, illetve német nyelvű képzéseken a hallgatók mindvégig idegen nyelven folyó oktatásban vesznek részt, így a külföldi hallgatókkal együtt, itthon is valódi nemzetközi környezetben tudják tanulmányaikat folytatni.

Lehetőségek külföldi hallgatók számára

A BGE nemzetköziesítésének egyik motorja a Stipendium Hungaricum (SH) ösztöndíjprogram.

A program keretében karunkra érkező hallgatóink számára teljes képzési idejük alatt kari mentorprogramot működtetünk, ennek keretében az oktató mentorkollégához az SH-s hallgatók a tanulmányaikkal összefüggő, illetve a tanulmányi ügyeik intézése során jelentkező kérdéseikkel, problémáikkal fordulhatnak, tanácsadói szolgáltatás vehetnek igénybe. A program keretében megismerhetik a hallgatók a tanulmányaikhoz kapcsolódó eljárási rendeket, határidőket, dokumentumokat is. A segítséget, tanácsadást a többi külföldi hallgatónk is igénybe veheti.

 

A Stipendium Hungaricum (SH) ösztöndíjprogramról bővebb információ ITT olvasható.

A program keretében évről évre mind bejövő (külföldi hallgatók), mind kimenő (magyar hallgatók) mobilitás megvalósul, ezzel erősítve karunk nemzetközi megjelenését.

 

Külföldi hallgatók számára széles és színes tárgyfelvételi lehetőséget kínálunk, továbbá külföldi hallgatóink bekapcsolódhatnak karunk nyüzsgő szakmai-tudományos és közösségi életébe is.

 

Az Erasmus+ ösztöndíjprogramról bővebb információ ITT olvasható.

Az őszi- és tavaszi félévre kiajánlott tárgyainkra vonatkozó információ ITT található.

 

A program keretében karunkra érkező hallgatóink a tanulmányaikkal összefüggő kérdéseikkel, problémáikkal Eramus koordinátorunkhoz fordulhatnak.

Az Erasmus+ programon kívül a Campus Mundi és a CEEPUS-programban is részt veszünk, segítve kiutazó és hozzánk érkező hallgatóink sikeres tanulmányait.

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása.

 

A Diaszpóra ösztöndíjprogramról bővebb információ ITT olvasható.

Az Ösztöndíjprogram célja, hogy lehetőséget biztosítson felsőfokú tanulmányok folytatására magyarországi képzési helyeken olyan, a világ válságrégióiban élő keresztény fiatalok számára, akik hazájában a keresztények vallási üldöztetésnek, fenyegetésnek vannak kitéve, vagy a szabad vallásgyakorlásban korlátozást szenvednek el, hogy ezáltal is hozzájáruljon a hazájukba visszatérő szakemberek társadalmi megbecsültségének növekedéséhez.

 

Az ösztöndíjprogramról bővebb információ ITT olvasható.

Kapcsolatkari nemzetközi vezető

kari nemzetközi vezető, egyetemi docens
 • Iroda: 1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
 • Iroda: II. emelet, 212-es szoba
 • Telefon: +36 1 374-6201
 • Belső mellék: 197
 • Email: pal.agnes@uni-bge.hu

SH mentor

adjunktus
 • Iroda: 1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
 • Iroda: II. emelet, 212-es szoba
 • Telefon: +36 1 374-6201
 • Email: demeny.tamas@uni-bge.hu

Erasmus koordinátor

dékáni hivatali munkatárs
 • Iroda: 1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
 • Iroda: földszint 32.
 • Telefon: +36 1 374-6200
 • Belső mellék: 528
 • Email: Farkas.Katalin@uni-bge.hu