Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Vendégoktatóink

Kereskedelem Tanszék

 • Arató Márk, kommunikációs vezető – Siemens Zrt.

Vendégelőadások témái, címei: Nézőpontok találkozása


 • Balatoni Judit, főtitkár Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége

Elismerések, kitüntetések: Klauzál Gábor Elismerő Oklevél (ITM)

Rövid szakmai bemutatkozás:
A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára 2001 óta, azt megelőzően a Duna Plaza Bevásárló- és Szórakoztató Központ bérbeadási csapatában dolgozott. Feladatai közé tartozik a szövetség napi működésének koordinációja, az operatív feladatok elvégzése a kommunikáció, a rendezvények és az érdekképviseleti tevékenység területén. Emellett az éves statisztikai kiadvány készítéséért, a külföldi és hazai tanulmányutak szervezéséért és a pénzügyi, gazdálkodási tevékenységek koordinálásáért is ő felel. Tevékenységével segített megteremteni a szövetség stabil szakmai és anyagi működését. A törvényi háttér folyamatos változásának köszönhetően az évek során nagy tapasztalatra tett szert az érdekképviselet terén, amihez kapcsolódóan a piackutatásra is nagy hangsúly helyeződött, így az információk és adatok gyűjtésében és feldolgozásában is jelentős gyakorlati tapasztalatot szerzett. A jövőben továbbra is a stabil működés feltételeinek a biztosítását tartja fontosnak, emellett azonban az elmúlt évek tapasztalatainak birtokában a folyamatos megújulás és innováció is fontos szerepet kap. 2016-ban szakmai munkájának elismeréseként Klauzál Gábor-díjat kapott.


 • Bödör András, szenior márkaszakértő – Magyar Telekom

Rövid szakmai bemutatkozás:
1998 óta foglalkozik márkakommunikációval. A Westel0660, a „harmincas” Westel és a T-Mobile marketingkommunikációs menedzsere, részt vesz Magyarország legnagyobb re-branding projektjének – Westelből T-Mobile – lebonyolításában, majd 2007-től 4 éven át a T-Mobile és a T-Home márka- és marketingkommunikációs osztályvezetője. Vezetésével a T-Mobile márka Magyarország legerősebb telko márkájává válik, olyan nagysikerű kampányok fűződnek a nevéhez, mint Katy Perry budapesti klipjének forgatása. 2011-ben hagyja el a Magyar Telekomot, hogy szabadúszó kommunikációs és márkaszakértőként olyan márkákat segítsen, mint a Toyota vagy az Invitel. 2016-ban csatlakozott ismét a Magyar Telekomhoz márkaszakértőként, hogy a Telekom márka brand purpose-nak megfogalmazására indított projektet vezesse, majd a purpose életre keltésén dolgozzon.

Vendégelőadások témái, címei: Purpose-driven Brands (célvezérelt márka)


 • Ézsiás-Nagy Szimonetta, Senior Media Analyst – Synetiq

Vendégelőadások témái, címei: Neuromarketing


 • Fay Borbála, Head of Marketing – Mobilfox

Vendégelőadások témái, címei: OOH-reklámok (közterületi reklámok)


 • Gyalay-Korpos Gyula, elnök Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége

Elismerések, kitüntetések: Klauzál Gábor Elismerő Oklevél (ITM)

Rövid szakmai bemutatkozás:
A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán szerezte meg diplomáját és tervező építészként kezdte meg szakmai tevékenységét. Öt évet töltött a Budapesti Értéktőzsdén, ahol technikai fejlesztésekben vett részt mint projektmenedzser, majd a tőzsde üzemeltetésért felelős kft. ügyvezetője volt. Több mint 20 éve kezdett el kereskedelmi létesítmények fejlesztésével foglalkozni, közel hat évig volt a Plaza Centers Group fejlesztési igazgatója, majd közel egy évet töltött a Hajógyári Sziget gigaprojekt előkészítésével, mely egyéb okok miatt nem valósult meg. 2005-től 2015 őszéig a hamburgi központú ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezetője volt. (Az ECE az egyik legnagyobb kereskedelmi ingatlanfejlesztő és üzemeltető cég Európában.) Az elmúlt 20 év alatt 17 bevásárlóközpont és 1-1 irodaház és oktatási épület létrehozásában vett részt, illetve volt felelős a megvalósításáért. 2012 óta a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének az elnöke és jelenleg is több kereskedelmi projektben vesz részt mint konzulens. 2010-ben szakmai munkájának elismeréseként Klauzál Gábor-díjat kapott.


 • Habik Anna, Account Director – Doupla

Vendégelőadások témái, címei: TCR (társadalmi célú reklám)


 • Lőrincz Attila, CEODoupla

Elismerések, kitüntetések: Az év kereskedelmi marketing kampánya 2019

Vendégelőadások témái, címei: Kreatív reklámok, influencer-marketing


 • Nagy Viktória, E-commerce Manager – Samsonite

Vendégelőadások témái, címei: Online Marketing


 • Ónodi Lóránt, Head of Copy – Roxer

Vendégelőadások témái, címei: Szövegírás


 • Sipos Zoltán, stratégiai igazgató – Kreatív Kontroll

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: Magyar Marketing Szövetség tagja

Vendégelőadások témái, címei: Content Marketing


 • Szórádi Virág, Online Marketing Manager – Whirlpool

Vendégelőadások témái, címei: Online Marketing

 • Birinyi József, a Hungarikum Szövetség (HUSZ) elnöke

Vendégelőadások témái, címei: „Érték a mérték” kommunikáció – hungarikumok, márkahordozó magyar értékek, közösségmárkázás


 • Kerék-Bárczy Szabolcs, címzetes főiskolai docens, marketing- és üzletfejlesztési tanácsadó, korábbi vezető kormányzati tisztviselő, diplomata, volt politikus, önkormányzati képviselő

Rövid szakmai bemutatkozás:
Tükörkép című könyve 2019-ben jelent meg a Gondolat Kiadónál

Vendégelőadások témái, címei: Politikai kommunikáció / Political Communication


 • Kovacs Camelia Michaela, köztisztviselő, nagy infrastruktúra beruházások szakértője, környezetvédelmi menedzsment szakértő – Európai Bizottság, Regionális és Várospolitika

Elismerések, kitüntetések:
Magyarország volt Környezetvédelmi Minisztériuma által kiállított elismerő oklevél diplomamunka minőségének elismeréseként.

Magyarország volt Környezetvédelmi Minisztériuma által kiállított elismerő oklevél feladatkör elvégzésének elismeréseként.

Az Európai Bizottság, Regionális és Várospolitika Főigazgatósága által kiállított elismerő oklevél belső eljárási rendek minőségének továbbfejlesztésére adott javaslatok elismerésére.

Rövid szakmai bemutatkozás:
Az ELTE, TTK kémia-fizika szakon mesteri diploma megszerzése után, az Amszterdami Egyetem, EPCEM posztgraduális képzésben környezetvédelmi menedzsment mesteri diploma megszerzése.

2000-től jelenleg a környezetvédelmi területen főleg az EU által is a kohéziós szakpolitikán belül finanszírozott nagy projektek és az azokkal kapcsolatos  projekt ciklus összes szakaszával kapcsolatosan végzett munka. Szakmai hozzájárulás az Európai Bizottság által elkészített klímaváltozással és a fenntarthatósággal kapcsolatos útmutatókon dolgozó munkacsoport tagjaként.

Vendégelőadások témái, címei: Köztisztviselői feladatok az Európai Bizottságnál, az angol nyelvű kurzuson: Regional policy and major projects, a magyar nyelvű kurzuson: A regionális politika és a nagyprojektek.


 • Dr. Major Gyöngyi, elnök – Kortárs Női Reflexiók Fóruma

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: Magyar Közgazdasági Társaság Kultúragazdaság elnökség, MTA Köztestületi tag

Elismerések, kitüntetések: Újvidéki Egyetem legjobb hallgató, Tudomány- és Technológiaügyi Minisztérium: tehetségösztöndíj

Rövid szakmai bemutatkozás:
Major Gyöngyi közgazdász, egyetemi docens. Az Újvidéki Egyetem szabadkai közgazdasági szakán végzett, itt is doktorált, a budapesti Corvinus Egyetemen pedig egy Európa tanulmányok mesterképzést fejezett be. Első munkahelye a belgrádi Közgazdaságtudományi Intézet volt. Több egyetemen oktatott Szerbiában és Magyarországon. Számos nemzetközi projekten dolgozott, többek között, a University of South Carolina és az ENSZ Egyetem Creating Effective Partnerships for Sustainable Development közös projektjében, a Tel Aviv University Business School szervezésében a New Economy, Old Traditions: Caring Entrepreneurship projektben, az East-East Programban, a Global Visionig programban. Jelenleg a Kortárs Női Reflexiók Fórumának, s az általa működtetett kutatóintézetnek az elnöke. Általánosságban geoökonómiai vonatkozásban egy széleskörű társadalmi megújulás összetevőjeként vizsgálja az értékreprezentáció kérdéskörét. Szabadidő: művészettörténet, egyiptológia, keleti kultúra és „ismeretelmélet”.

Vendégelőadások témái, címei: Országimázs és szeretetmárkák a Globazizáció 4.0 korszakában


 • Stefano Trebbi, arculattervező, a MAVED Alapítvány alapítója

Vendégelőadások témái, címei: Non-profit szervezet kommunikációtervezése / Communication Planning of Non-profit Organisations

 • Dr. Farkas Gyula, vasúti kapcsolatok vezetője - Rail Cargo Hungaria

Rövid szakmai bemutatkozás:
Okleveles közlekedésmérnök-közgazdász, a Rail Cargo Hungaria vasúti kapcsolatokért felelős vezetője.

Vendégelőadások témái, címei: Logisztika


 • Kapitány István, globális kiskereskedelemért felelős alelnök - Shell

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: Menedzserszövetség, elnök

Elismerések, kitüntetések: "Év menedzsere", 2018

Rövid szakmai bemutatkozás:
1987 óta a Shell különböző pozícióban lévő vezetője. Dél-afrikai, közép-kelet-európai, észak-amerikai (USA) regionális vezető, a német piacért felelős kiskereskedelmi vezérigazgató, majd 2014-től a Shell globális kiskereskedelmi alelnöke.

Vendégelőadások témái, címei: Kereskedelmi trendek


 • Sótonyi Péter, Sales manager, Ragasztás Technológiák Üzletág - Henkel

Vendégelőadások témái, címei: Értékesítés ösztönzés


 • Vámos György, főtitkár - Országos Kereskedelmi Szövetség

Vendégelőadások témái, címei: Kereskedelemszabályozás

Pedagógia Tanszék

 • Borbáth András, rendezvényszervező Tárogató Úti Színpad (volt IBS Színpad)

Vendégelőadások témái, címei: Rendezvényszervezés a COVID-19 után


 • Csanda Gergely, ügyvezető igazgató, PlayIT főszervezője – MEEX Agent Kft.

Vendégelőadások témái, címei: Nagyrendezvények szervezése a COVID-19 után


 • Erlitz János, közművelődési és marketingfőigazgató-helyettes – Petőfi Irodalmi Múzeum

Vendégelőadások témái, címei: Múzeumok élete a COVID-19 után


 • Laczi Sarolta, igazgató – Madách Imre Művelődési Központ, Vác

Vendégelőadások témái, címei: Művelődési házak élete a COVID-19 után


 • Márkus Zsolt László, osztályvezető – SZTAKI, eLearning Osztály

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: eLearning fórum, vezető szervező

Elismerések, kitüntetések: Hutter Ottó-díj, Zemplén Győző-emlékérem

Rövid szakmai bemutatkozás:
Márkus Zsolt László a SZTAKI eLearning Osztályának vezetője. Tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karon végezte, ahol 1996-ban középiskolai matematikatanár-diplomát szerzett. Tanulmányai befejezése után több hazai vállalatnál dolgozott, ahol elektronikus tananyagfejlesztéssel és kutatásokkal kapcsolatos hazai és nemzetközi projektben vett részt projektvezetőként és módszertani szakértőként. A SZTAKI eLearning Osztályán ez bővült okostelefonos fejlesztési projektekkel (GUIDE@HAND), amely Magyar Termék Nagydíj elismerést kapott. Kollégáival az alkalmazásokban elérhető tartalmak előkészítéséhez és ezután további alkalmazások implementálásához saját fejlesztésű, folyamatosan bővülő Multiplatformos Tartalomfejlesztési Módszertant, moduláris Tartalomkezelő és Megjelenítő Rendszert készítettek, amely 2018-ban bekerült a 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadványba. Az aktuális fejlesztések széleskörű bemutatása érdekében előadóként rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi szakmai rendezvényeken és konferenciákon. Kiemelt érdeklődési körei a következők: új infokommunikációs technológiák, rendszerek tervezése és fejlesztése, valamint ezek alkalmazása különböző szintű és tematikájú oktatási projektekben; panorámafényképezés. Munkáját több elismeréssel is jutalmazták.

Vendégelőadások témái, címei: A GUIDE@HAND okostelefonos alkalmazáscsalád szolgáltatásainak és kiemelt tartalomfejlesztéseinek bemutatása, interaktív, virtuális barangolások szolgáltatásrendszer- és tartalomfejlesztése elméletben és gyakorlatban.


 • Tóth Gábor, programszervező – A38 Hajó

Vendégelőadások témái, címei: Könnyűzenei koncertek szervezése a COVID-19 után


 • Veres Miklós, projektvezető, elearning módszertani szakértő – SZTAKI, eLearning Osztály

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: eLearning fórum, vezető szervező

Elismerések, kitüntetések: Zemplén Győző-emlékérem

Rövid szakmai bemutatkozás:
Veres Miklós a SZTAKI eLearning Osztályának projektvezetője, eLearning-módszertani szakértő. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Főiskola Neumman János Informatikai Karán végezte, ahol 2003-ban mérnök informatikus diplomát szerzett. Tanulmányai befejezése utáni szakmai gyakorlaton került a SZTAKI eLearning Osztályára, ahol szakmai ismereteinek folyamatos fejlesztésével és bővítésével került projektvezetői beosztásba. Módszertani és multimédiafejlesztőként többek között részt vett és vesz az osztály okostelefonos fejlesztési projektjeiben (GUIDE@HAND), amely Magyar Termék Nagydíj elismerést kapott. Kollégáival együttműködve az alkalmazásokban elérhető tartalmak előkészítéséhez és ezután további alkalmazások implementálásához saját fejlesztésű, folyamatosan bővülő Multiplatformos Tartalomfejlesztési Módszertant, moduláris Tartalomkezelő és Megjelenítő Rendszert készítettek, amely 2018-ban bekerült a 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadványba. Az aktuális fejlesztések széleskörű bemutatása érdekében előadóként rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi szakmai és ismeretterjesztő rendezvényeken, konferenciákon. Kiemelt érdeklődési körei a következők: multimédia-fejlesztés; interaktív, többplatformú tartalomfejlesztés. Munkáját több elismeréssel is jutalmazták.

Vendégelőadások témái, címei: A GUIDE@HAND okostelefonos alkalmazáscsalád szolgáltatásainak és kiemelt tartalomfejlesztéseinek bemutatása, tematikus, GPS-alapú GUIDE@HAND-séta fejlesztése elméletben és gyakorlatban.

Turizmus Tanszék

 • Duca Andrea, ügyvezető partner – HD Group Kommunikációs Ügynökség

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: MaReSz ügynökségi tagozat vezetője, SOS Gyermekfalvak Alapítvány kuratóriumi tag

Rövid szakmai bemutatkozás: közgazdász-szociológus (IBS, Corvinus), 7 nyelven beszél. 

Vendégelőadások témái, címei: A rendezvény mint kommunikációs eszköz


 • Erdős Ákos, CEO, tulajdonos – Hello Agency 

Rövid szakmai bemutatkozás:
A Hello Agency ügyvezető igazgatója és tulajdonosa. Korábban az Index.hu fejlesztési vezetője, később megalapította az egyik első internetes utazási oldalt. Cégét 2007-ben értékesítette, azóta Magyarország egyik legnagyobb kommunikációs és rendezvényügynökségének, a Hello Agency-nek a vezetője. Tulajdonos a Larus Étterem és Rendezvényközpontban, és az Éber cukrászdában.

Vendégelőadások témái, címei: Vállalkozási ismeretek, Digitális kommunikáció, Rendezvényszervezés


 • Kádár Tamás, CEO, tulajdonos - Sziget KMI Zrt.

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: Music Hungary Szövetség - Társelnök


 • Ladányi Kovács Zoltán, ügyvezető – Lovas-Show Kft.; ügyvezető – Kecskeméti Turizmusfejlesztési és Marketing Kft.; ügyvezető – Mobil-Event Kft.

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: Bács-Kiskun Megyei Lovas Szövetség elnök

Elismerések, kitüntetések: Alföld Turizmusáért 2009, Dél-Alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság

Rövid szakmai bemutatkozás:
Hotel Forum (ma Intercontinental) recepció,
Spanyolország, telepített idegenvezető,
Idea Tours, Cityrama idegenvezető,
Thomson Tour Operations budapesti képviselő,
Novotel Kongresszusi Központ recepció,
Bugaci Karikás Csárda és Ménes értékesítési vezető,
Négyesfogathajtó VB 2004. projektigazgató,
Lovas Világkupa és Nemzeti Vágta ügyvezető,
Hírös7 Fesztivál fesztiváligazgató,
Hi Kecskemét programsorozat.

Vendégelőadások témái, címei: Nemzeti Vágta, Hírös7 Fesztivál, önkormányzati rendezvények


 • Landesz Katalin, vezető esküvőszervező – Creative Weddings by Landesz Kati

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: Hungarian Wedding Gala & Award társalapítója, egyik főszervezője

Rövid szakmai bemutatkozás:
A Creative Weddings by Landesz Kati alapítójaként több, mint 10 éve szervezek esküvőket. Hosszú évekig marketingtanácsadással és rendezvényszervezéssel foglalkoztam korábban, saját esküvőm szervezése során ragadott el végérvényesen az esküvők világa. Az esküvőszervezés során számomra a legfontosabb, hogy a párok egyéniségének, személyiségének megfelelő, hozzájuk legjobban illő egyedi, személyre szabott esküvőt szervezhessem számukra. Ahogy nincs két egyforma pár, nem lehet két egyforma esküvő sem. Specialitásunk a sátras esküvők szervezése Magyarországon, ebben nagy gyakorlattal és tapasztalattal rendelkezünk.

Vendégelőadások témái, címei: Esküvőszervezés a gyakorlatban; Tematikus, koncepcionális esküvők

Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék

 • Branyiczkiné Géczy Gabriella, osztályvezető - KSH

Rövid szakmai bemutatkozás:
A Központi Statisztikai Hivatal Népszámlálás és Népesedési Statisztikai Főosztály Népesedési Statisztikai Osztályának vezetője 2006 óta. Szakterülete a népességgel, valamint a népmozgalmi eseményekkel (születés, halálozás, házasságkötés, válás) kapcsolatos adatfelvételek szervezése, végrehajtása, feldolgozása, valamint az adatok közzététele, demográfiai elemzések készítése.


 • dr. Kondor Bence Barnabás, alapító, partner - KONDOR Csoport

Rövid szakmai bemutatkozás:
2002-ben végzett jogászként. A PhD képzéssel párhuzamosan kezdte meg tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán (2002-2007). 2008 óta foglalkozik transzferárazással, valamint vállalkozás- és üzletfejlesztéssel. Rendszeres vendégoktató több hazai egyetemen, valamint a TRANSZ
FAIRÁR 2020 című könyv társszerzője. A TP GROUP, a KONDOR Csoport és a KONDOR Global alapítója.

Vendégelőadások témái, címei:

Esettanulmányok a vállalkozás (újra)építés, fejlesztés és vezetés gyakorlatából

 

 • Pásztor László, TP üzletágvezető, adószakértő, partner - KONDOR Csoport

Rövid szakmai bemutatkozás:
2005-ben végzett közgazdászként a Pécsi Tudományegyetemen, adótanácsadói bizonyítványát 2007-ben szerezte meg. 2011-ben a közvetlen adók területén nemzetközi adószakértő címet nyert el. Több, mint egy évtizede foglalkozik nemzetközi adózással és transzferárazási kérdésekkel. Rendszeres vendégoktató több hazai egyetemen, valamint a TRANSZ
FAIRÁR 2020 című könyv társszerzője. A TP GROUP társalapítója, szakmai vezetője. 2017-től a KONDOR Csoport Partnere.

Vendégelőadások témái, címei:

Esettanulmányok a vállalkozás (újra)építés, fejlesztés és vezetés gyakorlatából

Vendéglátás Tanszék

 • Fabók Mihály, ügyvezető, sommelier (borszakértő) – Bor-Gasztronómia Bt.

Elismerések, kitüntetések: háromszoros sommelier magyar bajnok

Rövid szakmai bemutatkozás:
A sommelier-szakmához köthető pályafutásom 1994-ben kezdődött Budapesten. A Magyar Sommelier Szövetség különböző tanfolyamainak elvégzése után több speciális nemzetközi képzésen is részt vettem. Munkám során 3 évig Amerikában luxus-óceánjáró hajókon dolgoztam, valamint 18 évig a Gundel Étterem fő pohárnoka voltam. A hazai szakmai versenyeken elért eredményeim révén lehetőségem volt Magyarországot képviselni Sommelier Világ- és Európa bajnokságokon. Jelenleg saját vállalkozásom révén tevékenykedem a bor (víz 🙂) és gasztronómia világában.

Vendégelőadások témái, címei: Borok a gasztronómiában, étel és bor párosítás; Alkalmi étrendek és hozzáillő italsorok tervezése, ajánlásának szabályai; Víz és gasztronómia


 • Horváth Tibor, General Manager – Park Inn by Zalakaros Hotel & Spa

Rövid szakmai bemutatkozás:
Director of Sales Kempinski,
Pre opening DOSM Racz Hotel & Thermal Spa,
GM Ramada Balaton,
Director of Sales Hunguest Hotel Heiligenblut és Landhotel Post,
Szállodaigazgató Hunguest Hotel Heiligenblut és Landhotel Post,
GM Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel & Spa.

Vendégelőadások témái, címei: Basics of Leadership – How to Lead a Hotel?; Theoretical Basics of International Hotel Management; Hotel Departments & Organigram


 • Kovács László, tulajdonos, ügyvezető igazgató – La Fiesta Party Service

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: Magyar Vendéglátók Ipartestülete – elnök

Elismerések, kitüntetések: Pro Turismo-díj 2016

Rövid szakmai bemutatkozás:
1998 óta vezeti saját vállalkozását; 2011 óta – immár 3. ciklusban – elnöke az MVI-nek. 

Végzettségét tekintve vendéglátóipari üzemgazdász és vendéglátóipari szaktanár, számos szakmai szervezet tagja, melyek munkájában fontos és aktív szerepet vállal. Véleményét sok vitás kérdésben kikérik, így gyakran ad interjút rádióban, televízióban. A vendéglátásban dolgozó szakemberek érdekeit képviseli a törvényhozással, a hatóságokkal és a kamarával együttműködve, mindig jobbító, előrevivő szándékkal. 

Célja egy élhetőbb vállalkozói környezet kialakítása és a vendéglátás oktatásának területén egy gyakorlatias, hatékony és magas színvonalú szakképzés és mesterképzés létrehozása, mely igazodik a mai kor követelményeihez. Fontosnak tartja a magyar vendéglátó szakma hírnevének megőrzését és a hagyományok ápolását. 

Az MVI elnökeként létrehozott egy rangos szakmai elismerést, a Gundel Károly-díjat, melyet eddig 6 alkalommal adtak át. Munkáját több díjjal is értékelték, amelyek közül legfontosabbnak a Pro Turismo-díjat tartja.

Vendégelőadások témái, címei: A KKV-k szerepe a turizmusban és a vendéglátásban; emellett rendezvényszervezés témaköre


 • Kovács Róbert, Szállodaigazgató – Accor-Pannonia Hotels Zrt. Novotel Budapest Danube

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: Mensa HungarIQa tag

Rövid szakmai bemutatkozás:
Lassan 20 éve dolgozom az Accor csoport különböző márkájú és méretű szállodáiban. Karrierem során alkalmam nyílt a front office, sales, rezerváció, revenue management, F&B területeket alaposan megismerni a 100 szobás méretű Novotel Székesfehérvár szállodától egészen a hatalmas Novotel Budapest City és Budapest Kongresszusi Központig. Számos munkacsoport tagja vagy vezetője voltam az elmúlt években cégszinten.

Vendégelőadások témái, címei: Revenue Management, Sales, Front Office, P&L, Gazdálkodás, F&B, Controlling stb.


 • Petzold Attila, sommelier-szaktanácsadó

Rövid szakmai bemutatkozás:
Okleveles élelmiszermérnök, Official Sherry Educator (WSET level 3), a Borkollégium, a Gourmet- és Borakadémia, illetve a BGE oktatója.

Több, mint tíz éve független sommelier és italszakértő.

Vendégelőadások témái, címei:

Sommelier alapismeretek;
Párlatok;
Szőlőfajták és borkészítés;
Borok és ételek párosítása;
Magyar borvidékek

 • Tischler Petra – TSCH – Private Dining Experience

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: BGE kari nagykövet

Elismerések, kitüntetések: Pro Gastronomia Ifjú Tehetség, sous-chef pozíció Michelin-csillag

Rövid szakmai bemutatkozás:
2010-ben egyetemi diplomám megszerzése után lehetőségem adódott az akkor nyíló Nobu étteremben elkezdeni szakmai pályafutásomat. Régi vágyam volt, hogy kamatoztathassam nyelvtudásomat, így az angol, francia és a japán ismereteim is nagyon hasznosak voltak mindegyik konyhán, ahol megfordultam. Később utam Londonba vezetett, ahol a The Arts Club magas presztízzsel rendelkező éttermében tanulhattam egy kiváló francia chef mellett. Innen az Egyesült Államokba mentem tovább, Joel Antunes mellé, ahol közel 3 évet töltöttem el, sous chef pozícióban. Ezután hazaköltöztem Magyarországra, ahol a Costes Downtown étteremben, sous chefként dolgoztam, itt 2016 márciusában elnyertük az ország 5. Michelin-csillagát, később az ország legnagyobb friss tengeri halkereskedelmi cégnél helyezkedtem el mint operatív vezető. Mellette elindítottam egyéni vállalkozásomat, ahol privát megkeresésekre tartok interaktív vacsoraesteket, rendezvényeket.

Vendégelőadások témái, címei: Nemzetek gasztronómiája; Diplomától a Michelin-csillagig


 • Segal Viktor

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: zsűriként rendszeresen részt vesz versenyeken: Hagyomány és evolúció szakácsversenyek, Czifray verseny-kurzus, szakácsverseny, WACS-szakácsverseny magyar döntője, a Chaine des Rotisseurs világszervezet Ifjúsági Szakács Versenye, Bocuse d’Or hazai összes döntőjének zsűritagja, utánpótlásverseny zsűritagja, 2019 Lyon Bocuse d’Or Világdöntőjén a magyar csapat coach-a.

Elismerések, kitüntetések: a Segal Étterem díjai: Magyarországon az elsők között kaptam másodmagammal a Michelin Guide ajánlását, a BIB Gourmand-t 2008-ban, amit abban az évben mindössze 152 étterem érdemelt ki. Dining Guide Top 10 éttermei között volt ugyanebben az éveben. Zagat Étterem katalógus-ajánlása, Egyesült Államok.

Rövid szakmai bemutatkozás:
1968-ban születtem Budapesten, többgenerációs jogász családban. A főzés és a gasztronómia iránti szenvedélyemet korán felfedeztem, így tanulmányaim után egyértelmű volt számomra, hogy ez lesz a választott hivatásom. Az alapképzést követően tizenhárom évig dolgoztam külföldön, többek között Tel Avivban, Lyonban és Amszterdamban (pl. Pierre Orsi, Lyon France 2* Michelin-csillagos étterem, La Rive 2* Michelin-csillagos étterem, Amsterdam, Hollandia), 2001-ben költöztem vissza a családommal Budapestre. 

Pályám során mindig olyan országokban, éttermekben és emberek mellett dolgoztam, akik és amelyek nagy hatással voltak mai gasztronómiai filozófiámra. A nemzetközi környezet és a kultúrák sokszínűsége ma is rendkívül fontosak számomra.

Szakmai pályafutásomat végigkíséri az oktatás. Meggyőződésem, hogy a kulináris nyitottság, fantázia és kísérletező kedv viszik előre a magyar konyhaművészetet.

Egyik legfontosabb küldetésemnek tartom a most kezdő és a már gyakorlott szakácsok továbbképzését, tanítását.


 • Semsei Rudolf, tulajdonos, ügyvezető – VakVarjú Éttermek / Budapest Party Service

Társadalmi tisztség, egyéb megbízás: Magyar Vendéglátók Ipartestülete alelnök

Elismerések, kitüntetések:
2020 Pro Gastronomia-díj
2019 BIX Legjobb ügyfélélmény-díj 
2018 Gránit Oroszlán döntőse-díj
2017 Újbuda vállalkozója
2016 Az Év Vendéglőse
2014 MaReSz-díj
2012 Az Év Rendezvényszolgáltatója

Rövid szakmai bemutatkozás:
Semsei Rudolf a most már hat egységből álló VakVarjú Étteremcsalád és az évente több, mint 800 rendezvény catering szolgáltatója, a piacvezető Budapest Party Service Kft. alapítójaként vált ismertté. Ezek mellett a gasztro-palettát színesítve több további izgalmas éttermet és rendezvényhelyszínt nyitott az elmúlt években. A pandémia előtt 430 fős csapattal, közel hatmilliárdnyi éves forgalmat realizáltak. Éttermi mester, a Magyar Vendéglátó Ipartestület alelnöke, a Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Gasztronómiai tagozatának vezetője, férj, négy gyermek szerető édesapja. Munkája a szenvedélye. Alapelve, hogy ezt a hivatást csak hittel, kitartással és teljes szenvedéllyel lehet végezni. A munka és a család mellett az általa vezetett egyesület fenntartásában működő Szent Gellért Óvodában 125 gyermek cseperedik.