Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Kulturális élet
Fontosnak tartjuk, hogy a szakmai programok mellett kulturális eseményekkel, programokkal is színesítsük nem csak hallgatónak, de oktatóinak, munkatársainak mindennapi életét. Ennek megfelelően karunkon rendszeresen szervezünk kulturális programokat, vetélkedőket, gálaestet, jótékonysági gyűjtést és vannak hagyományosan, minden évben megrendezett programjaink is, amelyeken a kar munkatársai és a hallgatók is szívesen vesznek részt.  


Büszkék vagyunk arra, hogy hallgatóink és oktatóink, valamint kari munkatársaink közül többen is kiválóan játszanak hangszeren, énekelnek, táncolnak, és többször felléptek már együtt programjainkon, ezáltal különböző rendezvényeinket – például a tanévnyitó-, és diplomaátadó ünnepséget vagy a kari karácsonyt – még szebbé tudják varázsolni. 

Június első vasárnapját megelőzően hagyományosan vetélkedőt szervezünk a pedagógusnaphoz kapcsolódóan, amelynek témája mindig valamilyen aktualitáshoz köthető. A kérdéseket rendszerint a Pedagógia Tanszék oktatói állítják össze, de az esemény szervezésében gyakran részt vesznek a Dékáni Hivatal és a Karrieriroda munkatársai is. A Hallgatói Önkormányzat évről-évre meglepetéssel készül erre a napra, tehetséges hallgatóink adnak elő prózai és zenés produkciókat. Ekkor kerül sor a dékáni dicséretek átadására is, az előző időszakban versenyeken, rendezvényeken kiváló eredményt elért hallgatók és a kiemelkedő munkát végző oktatók és kari munkatársak részére. 

A Nemzetközi Iroda és Karrieriroda munkatársai rendszeresen hirdetnek meg Magyarországról, Budapestről szóló vetélkedőket külföldi hallgatóinknak, melyek rendkívül népszerűek a fiatalok körében.  

A KVIK Kari és Elektronikus Könyvtára néhány éve hagyományt teremtett a nagy sikerű „Táblacsokis” kvízsorozata elindításával, amelynek témája szinte mindig az adott időszakhoz kötődő aktuális világnapokhoz, ünnepekhez kapcsolódik. A játék célja, hogy a kvízt kitöltők érdekes ismeretekre tegyenek szert, emellett jól is érezzék magukat. A kvíz igen népszerű a kar hallgatói, oktatói és munkatársai körében. A helyes választ beküldők közül sorsolással kerül ki a győztes, akinek jutalma nem más, mint egy tábla csoki.

A Gazdasági Szaknyelvek Tanszék évente szervez tanulmányutat, leggyakrabban német nyelvterületen, gazdag kulturális programmal, színház-, kiállítás- és múzeumi látogatásokkal. 

Tehetséges hallgatóink számára rendszeresen hirdetünk meg művészeti pályázatot több kategóriában is. Ennek menedzselését az Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék oktatói intézik. Sok tehetséges hallgatónk festményével, rajzával díszítjük a folyosót, több hallgatónk szeret novellát, verset írni, valamint fotó- és videókészítésben is jeleskednek. A MITO Klub keretében a hallgatók színjátszó köre, a Média Klub működik. A tanszék gyakran szervez eseményeket a fenntarthatóság témakörében is. Ilyenkor szakemberek, vendégelőadók tartanak előadásokat, a téma iránt érdeklődők tanulmányutakon vehetnek részt. Minden évben ellátogatunk együtt a Magyar Tudományos Akadémiára előadások, filmvetítések, kiállítások megtekintésére. Népszerű téma a körforgásos gazdaság aspektusai, a zero waste, de volt már tematikus kurzus Japánról is, teaceremóniával, kimonó- és ikebana-bemutatóval.