Chosen language
  HU - Magyar
  When you switch, the information available in that language is displayed.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Kiadványok és folyóiratok

A folyóirat előzménye a 2012 óta rendszeresen megjelenő Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok című tanulmánykötet volt. 2018-ban a tanulmánykötet folyóirattá alakult át, mely évről évre számos változáson megy keresztül. A tartalmilag és formájában is megújuló folyóiratunkba a gazdaság- és társadalomtudomány területével foglalkozó tanulmányokat várjuk, melyek épülhetnek empirikus kutatásra, szakirodalom szisztematikus feldolgozására, módszertani fejlesztések bemutatására vagy valamilyen újszerű, kritikai megközelítésre.

A módszertani megalapozottság minden tanulmány esetében minimális elvárás.

A folyóirat 2020/1. számától a következő rovatokat tartalmazza:

 • Tanulmány (Tudományos – empirikus és/vagy elméleti – kutatási eredményeket tartalmazó, máshol még meg nem jelent írás.)
 • Műhely/jó gyakorlat (Kreatív és innovatív megoldásokat tartalmazó írás/esettanulmány.)
 • Szemle (Egy adott terület szakmai összefoglalója, összegzése, továbbgondolása.)
 • Könyvismertető (Hazai és külföldi könyvek és tanulmánykötetek bemutatása, amelyek széles körű érdeklődésre tarthatnak számot a gazdaság- és társadalomtudomány területén.)

A szakma jeles képviselőit felsorakoztató szerkesztőbizottságunk jelentős hangsúlyt fektet a nemzetközi színtéren történő megjelenésre. Kiadványunk szakmai és tudományos színvonalát a nemzetközi tudományos tanácsadó testület garantálja.

Online folyóiratunkban megjelenő valamennyi publikáció magyar és angol nyelvű absztrakttal, kulcsszavakkal, illetve jelkóddal rendelkezik.

A köteteinkben megjelenő cikkeket/tanulmányokat dupla vak lektorálásnak vetjük alá.

Kiadványunk Open Access.

A témák kiírása folyamatosan történik. 2020-tól évente 4 lapszámunk jelenik meg.


A folyóiratot jelenleg indexálják:

 • MTMT (Magyar Tudományos Művek Tára)
 • MATARKA (Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshető adatbázisa)
 • EHM (EPA-HUMANUS-MATARKA közös keresője)
 • CrossRef (folyóiratunk és cikkeink DOI-számmal rendelkeznek, így bekerülnek a CrossRef adatbázisába)
 • ProQuest
 • UlrichsWeb


A folyóiratot archiválják:

 • Budapesti Gazdasági Egyetem Repozitóriuma (BORY),
 • Országos Széchényi Könyvtár Elektronikus Periodika Archívuma (EPA)
 • Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának Repozitóriuma (REAL, REAL-J)
 • Research Papers in Economics (RePEc)


A folyóiratról további információ ezen a linken érhető el.

A folyóirat az MTAK folyóirat-szerkesztő rendszerében itt található.

NyelvVilág a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGF KVIK) Idegen Nyelvi Tanszékének szakmai kiadványaként született meg 2004-ben. 2006-tól, azaz a negyedik számtól kezdve a BGF, majd BGE karain – Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Külkereskedelmi Kar, Pénzügyi és Számviteli Kar, Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (2011-2020) – működő Idegen Nyelvi és Kommunikációs Intézetének közös folyóirataként jelenik meg. 

A NyelvVilág célja az, hogy a szorosan vett szakmai munka mellett – igen széles spektrumot felölelve – bemutassa az Intézet oktatóinak sokrétű tevékenységét. Fontosabb rovataink: Módszertan, Nyelvészet, Pedagógia-pszichológia, Civilizáció, Irodalom, Világjárók, továbbá közlünk versfordításokat, könyvismertetéseket és aktuális szakmai eseményekről, konferenciákról szóló beszámolókat. 

Időszaki kiadványunk évente egyszer, szeptemberben jelenik meg nyomtatásban és elektronikus formában. Az elmúlt években több tematikus és idegen nyelvű szám is megjelent: Asztúria–Asturias (magyar és spanyol nyelven, 2006); Mexikó: indiánok (2007); angol nyelvű különszám (2010); német és spanyol nyelvű különszám (2013); Asztúria – 25 – Asturias (magyar és spanyol nyelven, 2016); interkulturális kommunikáció (angol nyelvű különszám, 2017). 2014-ben, lapunk alapításának tizedik évfordulóján repertóriumot állítottunk össze az addig megjelent cikkekből. 

A NyelvVilág kereskedelmi forgalomba nem kerül. Egyes példányok korlátozott számban könyvtárak, oktatási intézmények számára rendelkezésre állnak. 

Alapító-főszerkesztő: Dr. Kéri András (KVIK) 

Szerkesztőbizottság: Barthalos Judit (PSZK), Dr. Hegedüs Gyula (KVIK), Hukné dr. Kiss Szilvia (KKK), Karl Nikoletta (KVIK), Szendrői Ildikó (KVIK) 

ISSN: 1786-0636 

Elérhetőségünk: 1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11., e-mail: deak.gabriella@uni-bge.hu  

A NyelvVilág kötetei a lap alján található mappában érhetők el.

Az Agy-A-Lap a BGE-KVIK hallgatóinak kari újságja már 1990 óta. Az ingyenes kiadvány általában havonta jelenik meg, és online is elérhető, illetve nyomtatva megtalálható az Alkotmány és Markó utcai épületek portáján, a kari könyvtárban és a Lengyel Gyula Kollégiumban is. 

Mottónk: Informál és szórakoztat. 

Célunk, hogy a kar hallgatói hozzájussanak az aktuális információkhoz és lehetőleg mindennel kapcsolatban tájékozottak legyenek. Fontos számunkra, hogy a hallgatók a kiadvány segítségével új ismeretekre tegyenek szert, beszámolókat olvashassanak a karon zajló programokról, megismerjék a velük egy épületben tanuló társaikat. Emellett fontosnak tartjuk, hogy adjunk valami plusz élményt is az újság tartalmához: főként érdekességeket, új tudást, jó hangulatot; olyasmit, ami segíthet két előadás között egy kicsit kikapcsolni és felfrissülni. Visszatérő témánk a kultúra, tanulás, hallgatói lét, aktuális programok, egyetemi események, gasztronómia, utazás, az élet hallgatói szemmel. 

Célunk a hírcsatorna szerepének betöltése az egyetemen, szeretnénk kapocs lenni a hallgatói szervezetek és a hallgatók között. Ez az újság rólunk és nekünk szól. Nektek szól! 

Ha felkeltettük az érdeklődésed, lapozz bele korábbi számainkba: https://issuu.com/agyalap 

A szerkesztőség elérhetőségei: 

Alkotmány utcai épület: földszint 34. szoba 

agyalap@gmail.com 

Néhány év kihagyás után a kari hírlevél 2016 óta jelenik meg új, átstrukturált formában, Kari Hírek néven. Kiadványunkra büszkék vagyunk, hiszen jelenleg csak a KVIK oktatói kapnak havonta híreket a karon történt eseményekről saját kiadványunk révén. Hírlevelünk havonta jelenik meg elektronikus formában, a munkatársak, vezetők, e-mailben kapják meg, de mivel a honlapra is feltöltésre kerül, a kari oldalra belépő érdeklődők számára is elérhető.  A képekkel tarkított tartalomért a munkatársak a felelősek, a legtöbb szervezeti egység rendszeresen jelentet meg híreket a kiadványban. 

Ars poeticánk szerint hírlevelünk elsősorban nem az oktatásról szól, hanem azokról a történésekről, eseményekről, melyek küldetésünk teljesítését segítik azáltal, hogy oktatóink is tanulnak, fejlődnek, hallgatóinkat pedig olyan plusz élményekkel, szakmai tapasztalatokkal gazdagítjuk, melyek erősítik bennük a szakma iránti szeretetet és elkötelezettséget, valamint azt az érzést, hogy megéri a KVIK-re járni. Rovatok: 

 • Tudományos tevékenység – kutatások, konferenciák, oktatói mobilitás 
 • Együttműködések 
 • Nemzetközi kapcsolatok 
 • Fenntarthatóság 
 • Kari programok 
 • Szakmai rendezvények 
 • Szakmai rendezvények hallgatóknak, hallgatókkal 
 • Oktatóink sikerei 
 • Hallgatóink sikerei 
 • Tanszéki események, történések 
 • Hallgatói rendezvények, események 
 • Publikációk 
 • TDK-hírek 
 • Közgazdász Klub hírei 
 • Budapest Tourism Club hírei
 • Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium hírei 
 • Könyvtári hírek 
 • Karrier- és Alumniiroda hírei 
 • Munkaügyi hírek 
 • Programelőzetes 


Mindemellett továbbra is várjuk mindenkitől a híreket, akik úgy gondolják, tettek, tapasztaltak valamit, amit meg kell osztani a közösséggel, ami a közösség hasznára válhat, amiről érdemes beszélni. 

A Kari Hírek eddigi kiadványai az alábbi mappában érhetők el.

Az AGORA az Alma Mater folyóirat jogutódjaként jött létre mint a BGF KVIK kulturális-tudományos folyóirata. 2007-2011 között a főszerkesztői feladatokat Dr. Hamar Farkas látta el. Helyét 2011-2014 között Dr. Kovácsné Dr. Székely Ilona vette át azzal a feladattal, hogy azt teljes mértékben tudományos folyóirattá alakítsa, így az AGORA a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar tudományos folyóiratává vált.

Eredményeket közölt a közgazdaság-, a nevelés- és a nyelvtudomány területén végzett, elsősorban kereskedelmi, vendéglátóipari és/vagy turisztikai tárgyú kutatásokból, lektorált tudományos cikkek formájában magyar, angol és német nyelven.

Az Agora rendelkezett nemzetközi azonosítóval (ISSN:1789-2643), az itt közölt eredményeket több doktori iskola elfogadta publikációként. Egyes példányok korlátozott számban könyvtárak, oktatási intézmények számára napjainkban is rendelkezésre állnak.

A megjelent számok elérhetők az alábbi linken és a lap alján található mappában.

Letölthető kiadványok

Mappa, dokumentum neve
Utolsó módosítás

Agora

Frissítve:
2022. szeptember 20.

Hírlevél

Frissítve:
2022. szeptember 28.

MKSV aktuális szám

Frissítve:
2022. szeptember 20.

NyelvVilág kötetek

Frissítve:
2022. szeptember 28.