Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Külkereskedelmi Kar

KKK

Külkereskedelmi Kar
KKK
KKK
2022. szeptember 19.
Rekord számú külföldi hallgató iratkozott be a Külkereskedelmi Karra

Rekord számú külföldi hallgató iratkozott be a Külkereskedelmi Karra a 2022-2023 tanév őszi félévében!

Beszámoló a 2022. szeptember 6-án tartott kari orientációs és beiratkozási napról.

 

Örömmel számolunk be arról, hogy rekordszámú, 306 új nemzetközi hallgatót üdvözölhettünk a félévkezdéskor, így a jelenleg karunkon tanuló külföldi hallgatók száma mindösszesen 591.

Nagyobb részben ösztöndíjas hallgatók nyertek felvételt, úgy mint Stipendium Hungaricum ösztöndíj a teljes képzésre, Erasmus, illetve Double degree cserehallgatók egy, vagy két féléves részképzésre, diaszpóra ösztöndíjas hallgatók, és természetesen jelentős számban tanulnak nálunk költségtérítéses hallgatók is a világ minden tájáról, összesen több, mint 25 országból.

Az orientációs napon Dr. Andrási Gábor kari nemzetközi vezető üdvözölte az új hallgatókat, információs prezentációt tartottak a hallgatói szervezetek: A BEE mentorprogram vezetői, az XChange hallgatói szervezet, és az Erasmus Life program képviselői is.

A tájékoztatók után a beiratkozással kapcsolatos adminisztratív teendőiket is megtették a hallgatók a Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport munkatársainak segítségével.

A félév folyamán hamarosan újabb beszámolóval jelentkezünk a kari nemzetközi élettel, és a kar nemzetköziesedési folyamataival kapcsolatban, kérjük, kísérjék figyelemmel kari nemzetközi weboldalunkat és social media felületeinket!