Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Külkereskedelmi Kar

KKK

Külkereskedelmi Kar
KKK
KKK
Kulturális élet

Amennyiben érdeklődsz a különböző kultúrák iránt, akkor a Nemzetközi Üzletek Szaknyelvi Tanszék és a Keleti Üzleti Akadémiai Iroda rendezvényeit nem szabad kihagynod! 

BabelFest - Külker Nyelvi Fesztivál a Külkereskedelmi Kar egyik legnépszerűbb szakmai-kulturális rendezvénye. Az egésznapos programot plenáris előadások nyitják – például a digitális kor nyelvtanulási módszereiről, a nyelvtudás munkaerő-piaci hasznosíthatóságáról – ezt követően kilenc idegen nyelvi szekcióban (angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, japán, kínai, orosz) kínálunk szakmai és kulturális előadásokat külföldi és magyar vendégelőadókkal. A szekcióprogramokat hallgatói versenyek (Pitch prezentációs verseny, Ki mit tud, civilizációs vetélkedő a Külkeren oktatott 12 nyelv kultúrájához kapcsolódóan) és kulturális programok követik (divatbemutató, magyar és külföldi Erasmusos hallgatók élménybeszámolója, multi-kulti gasztro-kóstoló, könyvvásár, fotópályázatok kiállítása). A program kísérőrendezvénye egy HR Fórum Magyarországon működő külföldi vállalatok képviselőinek részvételével.

 

 

Keleti Üzleti Akadémiai Központ (OBIC) Dialogues with the Orient című, kulturális előadásokat, programokat is magába foglaló rendezvénysorozatának célja, hogy tematikus fókusszal körbejárja a Kelet-Ázsiát érintő, gazdasággal, nemzetközi kapcsolatokkal, politikával és kultúrával kapcsolatos, aktuális témákat kutatók, szakértők, diplomaták és az üzleti élet képviselői bevonásával. A rendezvényekre az Egyetem Markó utcai épületében kerül sor, jellemzően sok Külkeres hallgató és oktató részvételével.