Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Külkereskedelmi Kar

KKK

Külkereskedelmi Kar
KKK
KKK
Sport Iroda kihelyezett részleg

A BGE Sport Iroda testnevelő tanárainak célja, hogy az éppen aktuális feltételek mellett (járvány helyzet) a lehető legtöbb aktivitásra sarkalják a hallgatókat.

A mátyásföldi campuson egy 280 m2-es küzdőtérrel rendelkező tornacsarnok található, amelyet a Kar hallgatói és munkatársai használnak kosárlabda, röplabda, labdarúgás, asztalitenisz, aerobic tevékenységre. A Kar épületének alagsorában négy sportolásra kialakított terem van, ahol aerobic, fitnesz, asztalitenisz és harcművészeti edzés és oktatás folyik, cardio- és kondicionáló gépeken is. 

Hallgatóink kedvezményesen vehetik igénybe a Kar épületétől 100 méterre lévő Erzsébet-ligetben működő uszodát, teniszpályát, műfüves focipályát, valamint térítésmentesen használhatják a korszerű futópályát is. 

testnevelő tanár
  • Iroda: 1165 Budapest, Diósy Lajos utca 22-24.
  • Iroda: D épület, földszint, 24-es szoba
  • Telefon: +36 1 467-7800
  • Belső mellék: 996
  • Email: sajgal.tamasjanos@uni-bge.hu

2021/2022 második félév BGE KÜLKER testnevelés tantárgy teljesítési feltételei

A BGE Sport Iroda testnevelő tanárainak célja, hogy az éppen aktuális feltételek mellett (járvány helyzet) a lehető legtöbb aktivitásra sarkaljuk a hallgatókat. Az aktív részvételt, mely az aláírás feltétele, egy 100 pontos követelmény rendszerrel ellenőrizzük. A hallgató a saját kurzusán kívül, pontot szerezhet az egyéni aktivitásokkal, az egyetemi (házi, BEFS és MEFS) bajnokságokon való részvétellel és a túrákon való részvétellel, valamint az Eurofit tesztfelméréssel. Az egészség kultúra támogatása okán, a véradást is pontokkal jutalmazzuk. Tehát a plusz lehetőségekkel mindenképpen érdemes élni, mert pótolni és előre dolgozni is lehet. Természetesen a fakultatív lehetőségekkel is élhetnek, a hallgatok, még akkor is, ha már összegyűlt a 100 pont. A teljesítés feltételei és lehetőségei változhatnak attól függően, hogy jelenléti, vegyes vagy távolléti oktatást engedélyeznek éppen.

 

Elengedhetetlenül fontos az első órán való megjelenés, azok számára is, akik majd valamilyen mentességet élveznek, mert a részletek pontosítása az igazolások átvétele ekkor történik! Az első hét minden órája a tornacsarnok előtti parkban kezdődik!


Pontokat az alábbiak szerint lehet kapni:

1.     az élsportolóknak 2022.02.17. kell a sportági igazolást bemutatni, a 100 pont teljesítéséhez szükséges lehet az egyetemi bajnokságon indulni;

2.     a kurzusokon való aktív részvétel 5 pontot jelent alkalmanként, ha valaki a túrákon vesz részt (tömbösített óra) akkor például a Normafa túrán 15 pontot kap, mert 4.5 órás a túra;

3.     a tesztfelmérésen való részvétel 5-116 pont megszerzését teszi lehetővé, 5 pontot az kap, aki megpróbálja, de nem éri el a minimum szintet, az Eurofit egyetemre adaptált 4 feladatos rendszerét alkalmazzuk évtizedek óta, így a gimnáziumból is ismerős lehet. Az 50 ponthoz elég egy 40%-s teljesítmény.

4.     a tömbösített kurzusokon (túrákon) való részvétel 10-100 pont megszerzését teszi lehetővé, a legrövidebb 10 km-s gyalogtúra ér 10 pontot, a legnehezebb kerékpártúra pedig 30 pontot ér. Összesen 13 különböző távú és idejű túra lesz, 6 féle sportágban (sup, kerékpár, wakeboard, gyalog, sí és snowboard) mindig az adott hét hétfőjén hirdetjük meg. Az egyhetes sítábor önmagában jelent 100 pontot (13 kurzus oktatás);

5.     távolléti pontszerzési lehetőségek (egyéni aktivitás), hibrid oktatási rend esetén, a teljesítés bizonyítása telefonos applikációk (samsung health, addidas run stb.) segítségével történnek, csak az edzés programok számítanak, a lépés számláló nem. Képernyőfotó küldéssel, havi rendszerességgel, a kurzust vezető tanár email címére kell küldeni, valamint van lehetőség személyi edző által hitelesített edzésnapló beszámítására is;

-         futás 1 km 1 pont,

-         gyaloglás 2 km 1 pont,

-         kerékpározás 4 km 1 pont,

-         úszás 300 m 1 pont,

-         görkorcsolya, gördeszka, roller 3 km 1 pont,

-         a kalóriával mérhető teljesítések esetén 100 kalória 1 pont;

-         véradás és plazmaadás alkalmanként 5 pont.

Az órákat lehetőleg a szabadban fogjuk megtartani, így az időjárást mindig be kell kalkulálni. Az első szorgalmi héten a testnevelés órákon további részletekkel szolgálunk és a kérdéseket is megválaszoljuk.

 

Budapest, 2022. 02. 25.                                                         

Testnevelők nevében: Sajgál Tamás