Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Külkereskedelmi Kar

KKK

Külkereskedelmi Kar
KKK
KKK
Szolgáltatások és projektek

A Külkereskedelmi Kar szolgáltatásai és projektjei segítséget nyújtanak hallgatóinknak és partnereinknek:

Könyvtárunk célja minden olyan nyomatott vagy elektronikus szakirodalmat, adatbázist megszerezni és szolgáltatni, amelyre hallgatóinknak, oktatóinknak a tanuláshoz, az oktatáshoz, a kutatáshoz, a tudományos munkához szüksége van. Közel 100.000 dokumentum, 50.000 idegen nyelvű e-book, 70 különféle napilap és folyóirat, a vezető nemzetközi és magyar adatbázisok (pl.: MERSZ, ScienceDirect, SpringerLink) várnak a hallgatókra és oktatókra. Hétköznaponként reggel 8 és délután 4 óra között, szombatonként délelőtt 9 és délután 3 óra között 4 olvasóterem, 127 férőhely és 43 számítógép áll az olvasók rendelkezésre. A termek alkalmasak egyéni és elmélyült tanulásra éppúgy, mint egy kiscsoportos megbeszélésre. A Könyvtárban egy projektoros tanterem is rendelkezésre áll, ha például gyakorolnál vagy akár korrepetálást tartanál. Az otthonosságot számos apróság biztosítja: kanapék olvasólámpával; egy keleti hangulatú olvasóterem, egy jól felszerelt konyha, ha megéheznél a munkában; kisebb-nagyobb zugok az olvasáshoz, beszélgetéshez. Ha kikapcsolódásra vágysz, még társasjátékok közül is választhatsz.
Érezd Te is otthon Magad könyvtárunkban! 

A hallgatói mobilitás megvalósításában a kari nemzetközi mobilitási iroda nyújt segítséget Neked, többek között tájékoztatók, felkészítők szervezésével, valamint személyes tanácsadással. Kiemelt területként kezeljük az Erasmus+ program keretében megvalósítható külföldi szakmai gyakorlatot is. Az Erasmus+ ösztöndíjprogram mellett támogatjuk hallgatóink Campus Mundi ösztöndíjpályázatát is. 

A Külkereskedelmi Kar ad helyet a Keleti Üzleti Akadémiai Központnak, mely ösztöndíjaival a BGE-s hallgatók délkelet-ázsiai régióba irányuló mobilitási terveit támogatja, nyelvi és kulturális tanfolyamai segítségével pedig elkezdheted a kínai, japán, koreai, vietnami és indonéz nyelvet is tanulni. 

szakmai gyakorlati ügyintézésében és a szakmai gyakorlati hely keresésben a Karrier Iroda nyújt Neked segítséget. Az Iroda fő feladatának tekinti, hogy a hallgatók megtalálják a saját elképzelésükhöz és életútjukhoz legjobban illeszkedő gyakorlati helyet, ahol szakmai tapasztalatra tehetnek szert. Az Iroda tartja a kapcsolatot a szakmai gyakorlatot biztosító cégekkel, intézményekkel és szervezetekkel. A 2020/21. tanévben már elektronikusan is intézheted szakmai gyakorlati jelentkezésed a BGE új Karrier platform és online űrlapkitöltő rendszerével. A Karrier platform olyan virtuális színtér, ahol a cégek munkaerő-piaci ajánlatai és a hallgatók igényei egymásra találhatnak, és a vállalatok álláslehetőségeket, internship programokat, projektmunkát és szakmai gyakorlati lehetőségeket hirdethetnek a Kar hallgatói számára. A tavaszi félévben kari Állásbörze és Karriernapok segítenek Neked az érdeklődésednek megfelelő szakmai gyakorlati hely megtalálásában.

Amennyiben tanulási tanácsokra van szükséged, az Esély Központunkhoz fordulhatsz, ami egy olyan egyetemi hálózat, mely tanulási tanácsadó rendszert működtet a tanulási és tanulmányi problémák leküzdésére A központ tanulássegítő, felzárkóztató kurzusokat szervez, tanulási tréningeket tart és felkészíti az oktatókat és oktatási szolgáltatást végzőket a problémák megoldási módjára. Amennyiben tanulási nehézségeid vannak (pl.: diszlexia miatt), akkor a Karon működő Diszpont Irodához fordulhatsz, ahol tanácsadáson és ingyenes speciális kurzusokon is részt vehetsz. 

Büszkék vagyunk arra, hogy „nemcsak” oktatjuk az európai uniós támogatások felhasználását és a projektmenedzsmentet, hanem folyamatosan sikeresen pályázunk és valósítunk meg különböző projekteket, beruházásokat. Ízelítőként íme néhány a közelmúlt projektjei közül:

  • Európai uniós támogatásból 2011-ben az energiahatékonyság növelése érdekében a teljes oktatási épület és a kollégium nyílászáróit kicseréltük. A Kollégium bejáratát akadálymentesítettük, és kialakítottunk két akadálymentes apartmant is. Annak érdekében, hogy tovább takarékoskodjunk az energiával, a kollégium tetejére napelemeket szereltettünk. 
  • A Nemzeti Média Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiaműhely programja keretében az NMHH-val együttműködésben két médialabort alakítottunk ki a legmodernebb eszközökkel, amelyek elsősorban a kommunikáció és médiatudomány szak oktatási és kutatási feltételeit javították. 
  • Hatvani képzési helyszínünkön, a Hatvani felsőoktatási közösségi képzési központban európai uniós támogatásból 2020-ban létrehoztuk az ún. Smart Shop Floor Logisztikai Labort, ahol hallgatóink az áruk (pl. smart phone vagy autóalkatrészek) szállításának megszervezésével együtt járó feladatokat, a vevői megrendelések felhő-alapú rendszerekben (SAP) való rögzítését és a modern logisztikai raktárak üzemeltetésének alapjait sajátíthatják el és tesztelhetik.
  • Az Európai Bizottság, Horizont2020 kutatási és innovációs keretprogramja keretében 2017 és 2019 között azt kutattuk, hogy milyen társadalmi, intézményi és politikai tényezők formálják a munkaerő Európai Unión belüli és kívüli mozgását és az erről szóló nyilvános vitákat. Ezzel is megpróbáltuk olyan intézkedések meghozatalában támogatni az európai döntéshozókat, amelyek építik a társadalmi bizalmat, biztosítják a szabad mozgás (munkaerő-áramlás) korrektségét és fenntarthatóságát, valamint csökkentik a kontinensen belüli egyenlőtlenségeket. 
  • A Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepével folytatott együttműködés eredményeképpen 2020-ban létrejött kampuszunkon a legújabb pihenőtér, közösségi tér, ahol olvashatsz, csoportmunkát szervezhetsz és a fontos határidőkről és egyetemi programokról is tájékozódhatsz.