Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Külkereskedelmi Kar

KKK

Külkereskedelmi Kar
KKK
KKK
Nemzetközi lehetőségek

Szeretnéd kettős diploma program keretében egy külföldi egyetem oklevelét is megszerezni Külkeres tanulmányaid alatt? Szívesen eltöltenél egy-két félévet a Kar európai vagy ázsiai partnerintézményében? A szakmai gyakorlatodat külföldön végeznéd inkább? Szeretnél évfolyamtársaiddal külföldi tanulmányúton részt venni? A Külkeren nemzetközi lehetőségek egész sora vár Rád!


A nemzetközi gazdálkodás alapképzési szak nappali angol és francia nyelvű képzésében kettős diplomaprogram keretében is folytathatod a tanulmányaidat, így a 8 félév alatt két oklevelet (diplomát) is szerezhetsz. Az angol nyelvű képzésben négy külföldi partneregyetem közül választhatsz: 

Frankfurt University of Applied Sciences (Frankfurt am Main, Németország); 

Shih Chien University (Taipei, Tajvan); 

Thomas More University (Mechelen, Belgium); 

Avans School of International Studies (Breda, Hollandia). 

A francia nyelvű képzésben az Amiens-i Université de Picardie Jules Verne a partnerintézményünk. 


Külkeres hallgatóként 22 ország 110 egyeteme közül választhatsz, ha szívesen tanulnál Erasmus-ösztöndíjjal egy vagy két féléven keresztül külföldön! 

Az Erasmus+ az Európai Bizottság programja, amely az oktatást és képzést, az ifjúsági szférát és a sportot támogatja. Az Erasmus hallgatói mobilitás külföldi tanulmányokra és szakmai gyakorlatra irányul. 

külföldi tanulmányok pályázat célja, hogy lehetővé tegye a hallgatók számára, hogy szakmai, nyelvi és kulturális tapasztalatokat szerezzenek egy másik ország felsőoktatási intézményben. 

szakmai gyakorlat pályázat célja, hogy támogassa a szakmai gyakorlat eltöltését egy másik európai ország vállalkozásánál/szervezeténél, hogy ez által segítséget nyújtson a munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának megértéséhez. A fogadó intézmény lehet vállalat, képző intézmény, kutatóközpont és egyéb szervezet is. 

A következő tanévben folytatandó külföldi tanulmányokra februárban pályázhattok, szakmai gyakorlatra pedig áprilisban. Erasmus-partnereink listáját alábbi oldalon találjátok »»»

A Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank együttműködésében létrejött Keleti Üzleti Akadémiai Központ (OBIC) a keleti nyelvtanfolyamok (japán, kínai, koreai, indonéz, vietnámi) és a távol-keleti interkulturális menedzsment tréning mellett egy féléves kelet-ázsiai mobilitási ösztöndíjat és kelet-ázsiai nyári egyetemi részvételi lehetőséget is kínál Neked! 

Bővebb információ: https://www.obic-bbs.hu/ 


A Külker idegen nyelvű képzéseire (nemzetközi gazdálkodás alapképzés angol és francia nyelven, nemzetközi tanulmányok mesterképzés angol) nyelven nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzés angol nyelven) több mint 300 hallgató érkezik európai, ázsiai, amerikai és afrikai országokból. Tanulj Te is nemzetközi környezetben, fejleszd nyelvtudásod, ismerj meg más kultúrákat és szerezz barátokat! 

A Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájával együttműködésben az Európai Parlament támogatásával rendszeresen szervez külföldi tanulmányutakat, amelyekre a nemzetközi tanulmányok alap- és mesterképzéses, valamint a nemzetközi gazdálkodás szak gazdaságdiplomácia specializációs hallgatók pályázhatnak. 2015 és 2018 decemberében Strasbourgban, 2016-ban Bécsben, míg 2019 decemberében Brüsszelben és Luxemburgban jártunk, hogy a helyszínen több európai uniós intézmény, illetve nemzetközi szervezet működésével is megismerkedjünk.

 

Olvasd el Te is a brüsszeli-luxemburgi, vagy a strasbourgi tanulmányutunk  hallgatói élménybeszámolóit:

https://www.külker.hu/parlament-es-birosag-brusszel-es-luxemburg-avagy-egy-negy-napos-tanulmanyi-ut-a-nemzetkozi-tanulmanyok-szakos-hallgatoknak/  

http://www.külker.hu/strasbourgi-tanulmanyuton-vettek-reszt-a-nemzetkozi-tanulmanyok-szak-hallgatoi/ 

A BGE Külkereskedelmi Kara és a Josai Egyetem közötti cserekapcsolat keretében a Külkeres és a japán hallgatók évről évre más témákat kutatnak közösen, kollaborációs módszerrel. A felkészülés már 3 hónappal a japán kutatócsoport hazánkba érkezése előtt megkezdődik interneten keresztül, majd a hallgatók videokonferencián tehetnek fel kérdéseket egymásnak. A tíznapos magyarországi programon a magyar és japán hallgatói csoport szakmai előadásokat hallgat, múzeum-, intézmény- és vállalatlátogatást szervez, majd közös záróprezentáción, közönség előtt mutatja be a kutatási eredményeket.