Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Külkereskedelmi Kar

KKK

Külkereskedelmi Kar
KKK
KKK
2022. október 22.
Szorosabb együttműködés a BGE és a Stirlingi Egyetem között

A hét folyamán Dr. Peter Flett, a Stirlingi Egyetem (University of Stirling, UoS) üzleti mesterszakjainak igazgatója és Donna McKendrick, a posztgraduális programok vezető adminisztrátora érkezett a BGE-re. Látogatásuk a Külkereskedelmi Kar vezetőivel tartott megbeszéléssel kezdődött: Dr. Csekő Katalin dékán, Dr. Forgács Anna oktatási dékánhelyettes, Dr. Andrási Gábor kari nemzetközi vezető és David Parker, a kettős diploma programok vezetője vettek részt a találkozón. A megbeszélés a meglévő kettős diploma együttműködéssel kapcsolatos ügyekkel kezdődött: a BGE Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakának öt hallgatója a tavaszi szemeszter során Stirlingben fog tanulni, majd a szakdolgozatukat stirlingi és BGE-s konzulensek segítségével írják, lehetőséget kapva arra, hogy  két mesterfokozatot szerezzenek további tandíj megfizetése nélkül. Jövő ősszel várhatóan az UoS-től is érkeznek MSc hallgatók, ugyanilyen lehetőséggel. A résztvevők ezután az együttműködés elmélyítéséről is beszélgettek, különös tekintettel egyes tantárgyakra, valamint a kettős diploma-program kiterjesztéséről a Kar további szakjaival kapcsolatban is.


A megbeszélés után Dr. Flett továbbképzést tartott a nemzetközi gazdálkodás alap- és mesterszak vezető oktatói számára, amely során az AACSB-akkreditációval kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg. A tréning a tantárgyak fejlesztésekre és a hallgatói számonkérésekre irányult. A szakmai beszélgetések során nemcsak a vonatkozó AACSB szabványokról, hanem a digitalizációról, a számonkérési megoldásokról és a vállalatok bevonásáról is szó esett.

Dr. Peter Flett a Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak hallgatói számára is tartott vendégelőadást. A rendkívül interaktív óra témája a projektmenedzsment legújabb megoldásai voltak, videókkal és a résztvevők személyes tapasztalataival gazdagítva. A hallgatóknak lehetőségük volt továbbá a kettős diploma lehetőségről is részleteket megtudni.


A látogatók a BBS három karának nemzetköziesítésért felelős vezetőivel is találkoztak és megvitatták az együttműködési lehetőségeket. Már folynak a tárgyalások a kettős diploma-program kiterjesztéséről a BGE több szakjával kapcsolatban, valamint tantárgyi szintű együttműködésekről, a hallgatók, oktatók és adminisztratív munkatársak kölcsönös mobilitási lehetőségeiről, valamint közös tudományos projektekről is.

A digitalizációra és a 21. századi munkahelyekre való felkészülés fontos téma volt minden megbeszélés során. Az UoS munkatársai ellátogathattak a hatvani Smart Shop Floor laborba, amely a legmodernebb technológiával támogatja a logisztika oktatását, valamint a Külkereskedelmi Karon lévő a Room of the Future-be, azaz a Jövő Tantermébe is, ahol a hallgatók a kiterjesztett és a virtuális valóság, a mesterséges intelligencia és üzleti szimulációs játékok használatával tanulhatnak. Az infrastruktúra adta lehetőségek révén sor kerülhet majd rövid intenzív programokra és nyári egyetemi kurzusokra is.

Kísérje figyelemmel híreinket, ha további részleteket szeretne megtudni arról, hogyan mélyítjük el együttműködésünket a Stirlingi Egyetemmel a közeljövőben!