Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Külkereskedelmi Kar

KKK

Külkereskedelmi Kar
KKK
KKK
2021. november 19.
Tudományos elismerések a Központ tagjainak

2021. november 11-én a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából kerültek átadásra a BGE tudományos díjai, több kategóriában is. Az idei díjazottak között több munkatársunk is szerepel.

A BGE Tudományos Díját a Tudományos szakcikk - kutató kategóriában 2021-ben ugyanis két, munkatársaink által írt publikáció is elnyerte.

Gáspár Tamás és Koppány Krisztián a Statisztikai Szemlében megjelent "A globális értékláncok mérése nemzetközi ÁKM-ek alapján" c. cikkükkel érdemelték ki a díjat. A tanulmány komplex rálátást biztosít a globális értékláncok elemzésének módszertani oldalára, s alapvetően kapcsolódik a JÉKK makrogazdasági kutatási irányzatának tevékenységéhez. A teljes cikk itt elérhető.

A másik díjat Juhász Tímea kapta az Economics & Sociology-ban megjelent „Impact of Informal Knowledge Sharing (Workplace Gossip) on Organisational Trust” című, Bencsik Andreával közös cikkéért. A publikáció rámutat arra, hogy a szervezeti bizalom és a tudásmegosztás között korábban felismert pozitív kapcsolat nem feltétlenül igaz az informális tudásátadásra (pletykára), amely inkább negatívan hat a szervezet működésére. A teljes cikk itt olvasható.