Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Külkereskedelmi Kar

KKK

Külkereskedelmi Kar
KKK
KKK
Dr. Horváth Annamária
Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék
főiskolai docens
PhD
Dr. Horváth Annamária
Elérhetőségek
 • Iroda:1165 Budapest, Diósy Lajos utca 22-24.
 • Épület:E épület, II. emelet, 16-os szoba
 • Telefon:+36 1 467-7800
 • Belső mellék:994
 • Email:Horvath.Annamaria@uni-bge.hu

Bemutatkozás

Dr. Horváth Annamária, Tanszékvezető főiskolai docens (Budapesti Gazdasági Egyetem, Külkereskedelmi Kar – Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék), 1994-ben szerzett közgazdász diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Gazdálkodási Karán, majd 2004-ben “A logisztika és a vevői elégedettség kapcsolata“ című értekezésért PhD fokozatot kapott a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Gazdálkodástani Doktori Iskolájában. Pályáját logisztikai szakértőként kezdte a Logisztikai Fejlesztési Központban (1994-2003), majd 2005-ig vezető tanácsadó (Navigátor Kft.), 2006-2010 között osztályvezető-helyettes/osztályvezető a Richter Gedeon Nyrt. különböző logisztikai területein. 2010-től a Budapesti Gazdasági Egyetem, Külkereskedelmi Karának oktatója, alapszakon (Bsc), mesterképzésben (Msc) szakirányú továbbképzésben, valamint felsőoktatási szakképzésben oktat különböző logisztikai, ellátási lánc menedzsment, valamint szállítmányozás-fuvarozás tantárgyakat. 2014-től a Nemzetközi Gazdálkodás Szak Szállítmányozás – Logisztika, majd Digitális Ellátásilánc-menedzsment specializációjának vezetője. 2017-től a Nemzetközi Ügyletek és Logisztika Intézeti Tanszék megbízott tanszékvezetője, majd 2018-tól a Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika kinevezett tanszékvezetője. 2016-2018 között a Külkereskedelmi Kar, Tanulmányi Bizottság elnöke, majd azóta tagja. 2017-től a BGE Bosch Lean Menedzsment Vállalati Tanszék és Külkereskedelmi Kar közötti együttműködés operatív koordinátora. 2019-től a BGE Szenátusában a Külkereskedelmi Kar oktató, kutató közalkalmazottainak képviselője. 2020-tól a Nemzetközi Gazdálkodás alapképzési szak Tantervi Bizottságának tagja. 2003-tól tagja a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaságnak, majd 2012-2016 között az Oktatói Tagozat vezetője. 2010-től a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja (IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya, Gazdálkodástudományi Bizottság, jelenleg a Logisztikai Osztályközi Állandó Bizottság szavazati jogú tagja). 2017-ben az OTDK Vállalatgazdaságtan Bizottság Zsűritagja (Győr), 2019-ben a Termelés- és szolgáltatásmenedzsment, logisztika, ellátási lánc menedzsment Bizottság Zsűrielnöke (Pécs). Oktatási és kutatási tevékenységének fókuszában a logisztika disztribúciós területe, a logisztikai szolgáltatások és az árutovábbításhoz (szállítmányozás és fuvarozás) kapcsolódó stratégiai és operatív kérdések állnak. Ehhez kapcsolódóan számos hazai publikációja jelent meg. Dr. Horváth Annamáriának jelentős ismerete van a korábbi pályafutása révén a versenyszféra (for profit) működésében, tapasztalattal rendelkezik az egyetemi és vállalati együttműködésben, valamint a vállalati gyakorlat egyetemi implementálásában, illetve a projektmunkák megvalósításában. Számos helyen meghívott előadóként és oktatóként van jelen a logisztika szakmai életben.

Fogadóóra

HelyeE.II.16.
Idejecsütörtök/Thursday 17:15-18:45
MegjegyzésOnline konzultációra is van lehetőség, ebben az esetben, előzetesen e-mail-n kell egyeztetni. A kiírt fogadóóra időpont 2022/23/1. félévének szorgalmi idejében él! The office hours will last until the end of the study period of the semester 2022/23/1!

Oktatott tantárgy(ak)

 • Értékteremtő folyamatok menedzsmentje (magyar nyelven)
 • Fuvarozás és szállítmányozás (magyar nyelven)
 • Globális infrastrukturális hálózatok és logisztikájuk (magyar nyelven)
 • Logisztikai szolgáltatók (magyar nyelven)
 • Nemzetközi ellátásilánc-menedzsment (magyar nyelven)
 • Szállítmányozási szakismeretek (magyar nyelven)
 • Vállalati logisztikai folyamatok (magyar nyelven)

Szakmai életút

 • 2000Tanulmányút (3 hónap) a University of Nottingham-n, Department of Manufacturing Engineering and Operations Management
 • 2012-2016Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság Oktatói Tagozat vezetője
 • 2016-2018Külkereskedelmi Kar, Tanulmányi Bizottság elnöke
 • 2017OTDK Vállalatgazdaságtan Bizottság Zsűritag
 • 2019OTDK Termelés- és szolgáltatásmenedzsment, logisztika, ellátási lánc menedzsment Bizottság Zsűrielnök

Kutatási területek

 • Oktatási és kutatási tevékenységének fókuszában a logisztika disztribúciós területe, a logisztikai szolgáltatások és az árutovábbításhoz (szállítmányozás és fuvarozás) kapcsolódó stratégiai és operatív kérdések állnak.