Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Külkereskedelmi Kar

KKK

Külkereskedelmi Kar
KKK
KKK
Kollégium

A Mátyásföldi Kollégium a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának nappali tagozatos hallgatóit fogadja a XVI. kerület szívében, Mátyásföldön. Kertvárosi zöldövezetben a belváros zajától távol, a BGE Külkereskedelmi Karának épületétől mindössze két perc sétára található, ami nagyon népszerűvé teszi a hallgatók körében. A barátságos, négyemeletes épületben összesen 242 hallgató talál minden tanévben második otthonára.


 • szociális helyzet, 
 • tanulmányi eredmény (tanulmányi átlag, felvételi pontszám), 
 • kiemelkedő sportteljesítmény (helyi, országos egyesület), 
 • közösségi tevékenység,  
 • kiemelkedő szakmai teljesítmény. 

Felvételi tájékoztatók, dokumentumok »

Kérelmek »

Szabályzatok »

Adatkezelési tájékoztató általános »

Adatkezelési tájékoztató vendégeknek »


Kollégiumi Bizottság KOB

Fő feladatai közé tartozik a kollégiumi felvételi, valamint a be- és kiköltözés folyamatának koordinálása, a szobabeosztás, és a szobaellenőrzés is.

KOB tagok:

Antal Katinka KOB elnök Antal.Katinka.84@unibge.hu

Drávucz Klaudia Ágnes Dravucz.Klaudia.40@unibge.hu

Stadler Bence Stadler.Bence.54@unibge.hu

Sidó-Tahin Sarolta Sarolta.Sido-Tahin.51@unibge.hu

Kötél Enikő Flóra Kotel.Flora.82@unibge.hu

Lengyel Inez Adrienn Inez.Lengyel.13@unibge.hu

Csonka Anasztázia Nikolett Anasztazia.Csonka.76@unibge.hu

A Mátyásföldi Kollégium épülete, szobái

A Mátyásföldi Kollégium jól karbantartott négyemeletes épületében 24 órás porta-és biztonsági szolgálat működik térfigyelő kamerarendszerrel kiegészítve. Az épület körül ingyenes parkolási lehetőség van.

Az épületben öt szinten összesen 116 szoba található.

Legtöbb szobánk kétszemélyes. Minden szobához egy kis előtér tartozik, ahol mosdó, nagy beépített szekrény rengeteg polccal, és hűtőszekrény mélyhűtőrésszel található. Ezekben a szobákban két ágy, két íróasztal, székek, és falipolcok szolgálják a kényelmes elhelyezkedést.

Minden szinten található egy női és egy férfi fürdőszoba: illemhelyek, mosdók, zuhanyozók.

Ha valaki külön fürdőszobát szeretne, akkor választhat apartmant is, ami négy fő részére két egybenyíló kétszemélyes szobából áll, a szobák között fürdőszobával. Ilyen négyszemélyes apartmanból azonban csak három található az első emeleten. Van két darab háromágyas, akadálymentesített szobánk is a földszinten, ahová kerekesszékkel használható rámpa vezet. Abban az esetben, ha nem jelentkezik mozgáskorlátozott hallgató az adott tanévben, ezekben a szobákban is kérheted az elhelyezésedet.


2 ágyas szobák

 • magyar és EU-s államilag támogatott hallgatók 11.650 Ft/hó
 • magyar és EU-s önköltséges hallgatók 23.300 Ft/hó
 • nem EU-s külföldi hallgatók 39.000 Ft/hó


3 ágyas szobák

 • magyar és EU-s államilag támogatott hallgatók 9.320 Ft/hó
 • magyar és EU-s önköltséges hallgatók 20.970 Ft/hó
 • nem EU-s külföldi hallgatók 34.340 Ft/hó


apartman

 • magyar és EU-s államilag támogatott hallgatók 17.475 Ft/hó
 • magyar és EU-s önköltséges hallgatók 29.125 Ft/hó
 • nem EU-s külföldi hallgatók 50.650 Ft/hóA Kollégium a BGE szabályzataival összhangban a 2021/2022-es tanévre történő kollégiumi felvétel rendjét a következőkben határozza meg: A kollégiumi felvételi eljárás rendjét az érvényben lévő „Budapesti Gazdasági Egyetem Hallgatói Követelményrendszere” határozza meg.

A kollégiumi elhelyezés pályázat útján nyerhető el, amelyet kérhet mindenki, aki nappali munkarendű, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, ill. szeptembertől aktív lesz. A kollégiumi felvétel egy tanévre szól. A második félév elején nincs jelentkezési időszak.

A kollégiumi jelentkezés kizárólag elektronikus úton, Neptun kóddal, a Modulo rendszeren keresztül lehetséges, amelyben két különböző űrlapot, a szociális helyzetfelmérőt és kollégiumi felvételi kérelmet kell benyújtani. A szociális helyzetfelmérőt nem kötelező csatolni, de a lakóhely távolságára adható pont miatt érdemes. Figyelem! A szociális helyzetfelmérő beadási időszaka korábban zárul! (Lásd ütemterv.)

A szociális helyzetfelmérőt a Diákjóléti Bizottság (DJB) bírálja el. 

A kollégiumi felvételi kérelmet a Kollégiumi Felvételi Bizottság (KFB) bírálja el.

Tanulmányi pontszám: 2019/20/2 és a 2020/21/1 korrigált kreditindexe alapján kerül kiszámításra. (A 2020/21/2 félév hivatalos lezárt eredménye csak július elejére várható, ezért nem számolhatunk a 2. féléves átlagokkal.)

Az online jelentkezéshez segítséget nyújtó tájékoztatók az alábbi linken érhetők el.

Felhívom figyelmüket, hogy az űrlapok csak a megjelölt időintervallumban aktívak!

Aki a határidőről lemarad, az az egész évben működő várólistára jelentkezhet, amit szeptember elején nyitunk meg.

Felhívjuk a figyelmet, hogy hiánypótlásra a HKR II. fejezet 29. §. (3) bekezdése szerint NINCS lehetőség!

Az elsőfokú döntés eredményéről a jelentkezők a Modulo rendszeren keresztül kapnak határozatot.

A fellebbezés a Felülbírálati Bizottság hatásköre, beadása a Modulo rendszeren keresztül a „Felülbírálati kérelem” beadásával.

A kollégiumi felvételi eljárással kapcsolatban a fentieken kívül az alábbi elérhetőségeken kaphatnak segítséget:

Szociális helyzettel kapcsolatos kérdések:

Diákjóléti Bizottság Djb.kkk@unibge.hu

Kollégiumi űrlap beadásával kapcsolatos kérdések:

Mátyásföldi Kollégium KOB kob.kkk@unibge.hu

Antal Katinka, KOB elnök Antal.Katinka.84@unibge.hu

Pásztorné Felföldi Ágnes, Kollégiumvezető PasztorneFelfoldi.Agnes@uni-bge.hu

A kollégiumi felvételi eljárás ütemterve a felsőéves hallgatók részére: 

A felvételi eljáráshoz csatolandó dokumentumok/igazolások listáját az alábbi linken találják, ahol útmutatók is segítik a kérelem megírását.

A szociális helyzetfelmérőre és a kollégiumi adatlapra kapott pontszámok összegének alapján történik a pályázók rangsorolása.

A felvételi döntésről értesítést küldünk elektronikus úton a Modulo rendszeren keresztül. 

A Kollégiumban a szobákon kívül egyéb az életet kényelmessé tevő helyiségek is találhatók.

A Kollégium minden szintjén van konyha beépített konyhabútorral, villanytűzhellyel, mikrohullámú sütővel, mosogatóval, és mosogatógéppel felszerelve.

Minden emeleten található egy közös helyiség, ami a vidám kollégiumi rendezvényeknek éppúgy helyszínt nyújt, mint vizsgaidőszakban a közös tanulásnak.

Mosni a földszinten található mosó –és szárítógépek segítségével tudsz, vasalni a szintén itt található vasalóval. Takarításhoz a portán kölcsönözhetsz porszívót. Minden emeleten rendelkezésedre állnak takarítóeszközök, de a rendet és a tisztaságot állandó takarítószolgálat is segít fenntartani. A Mátyásföldi Kollégium környezetbarát módon, a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve működik. A szemetet szelektíven gyűjtjük a folyosókon található szelektív gyűjtők segítségével. A szerves hulladékot komposztáljuk, a használt olajat gyűjtjük.

A Kollégium kéthetente tiszta ágyneműt biztosít minden lakójának, de természetesen használhatod a sajátodat is.

A behozni kívánt kisebb elektromos eszközökről a beköltözéskor nyilatkoznod kell, de azt jó, ha tudod, hogy tűz-és balesetbiztonsági okokból nem hozhatsz be közvetlen hőtermelő eszközt, pl. vasalót, hősugárzót, stb.

A kisebb konyhai eszközöket értelemszerűen a konyhában használhatod.

A kollégiumban van egy kis számítógép-terem, valamint minden szoba rendelkezik szélessávú internet-hozzáféréssel és az egész épület wifi lefedettséggel.

A kollégisták sportolási lehetőségei igen sokrétűek: az Egyetem épületében ingyenesen használható egy modern kondigépekkel felszerelt edzőterem, valamint több kisebb tornaterem.

A Kollégium épülete mellett az Egyetem tornacsarnokában labdajátékokra van lehetőség. Az Erzsébet-ligeti uszodába, ami szintén a Kollégium közelében található, kedvezményes jeggyel juthatsz be.

Beköltözéskor minden lakónak alá kell írni, hogy ismeri és betartja a Házirendet, ezt kérjük, vedd komolyan, annak érdekében, hogy megkönnyítsd az együttélést saját magad és társaid részére.

Ezeken kívül még két szabályzatot fontos ismerned: a BGE Hallgató Követelményrendszerét (HKR), valamint a Kollégium Működési Szabályzatát (KMSZ).

https://uni-bge.hu/kkk/Szervezeti-egysegeink/KKK_SZOLG/KOLLEGIUM/dokumentumok/Szabalyzatok

Kollégiumunk életét a Kollégiumi Bizottság (KOB) a Kollégiumvezetővel szorosan együttműködve irányítja és segíti, megkönnyítve a lakók számára a mindennapos ügyekben való eligazodást.

A KOB nyolc kollégistából áll, tagjait a kollégium lakói választják. Feladatuk nagyon sokrétű, többek között a kollégiumi felvételiben való közreműködés, a ki-és beköltöztetés, szobabeosztás készítése, valamint a Házirend betartatása. A hivatalos feladatokon kívül a kollégiumi rendezvényeket is ők szervezik meg. Minden szintnek van egy felelőse, hozzájuk mindig bátran fordulhattok egyéni kérdéseitekkel, kéréseitekkel, ötleteitekkel, javaslataitokkal is.

Kollégiumunkban hagyományosan megtartunk népszerű rendezvényeket, úgymint a Kollégiumi Gólyaavatót, a Nemzetközi Estet (a Kollégiumban lakó külföldi hallgatók bevonásával), a Rapid Randit, a Mikulás- estet, a Kollégiumi Farsangot, a Tavaszköszöntőt, Kollégiumi Búcsúztatót. Minden évben elsétálunk Budapest egyik legszebb és legnagyobb természetvédelmi látványosságához, a Naplás-tóhoz, ami mindössze 5 kilométerre van tőlünk. Ezen kívül részt veszünk az Egyetem által szervezett egyéb programokon is. 

https://uni-bge.hu/kkk/Szervezeti-gysegeink/KKK_SZOLG/KOLLEGIUM/Kollegiumi-Bizottsag-(KOB)

Kollégiumunk tanulmányi időszakban a BGE Külkereskedelmi Karának hallgatóit fogadja (szeptembertől júniusig).

Július és augusztus hónapban viszont más oktatási intézmények hallgatói is jó színvonalú, mégis mérsékelt árú lakhatási lehetőséget találhatnak nálunk.

Áraink:

Áraink 2020. július 1-től:


 • elhelyezés kétágyas szobában:        3100 FT/fő/éj + IFA
 • elhelyezés háromágyas szobában:  3600 FT/fő/éj + IFA
 • elhelyezés apartmanban:                 4100 FT/fő/éj + IFA

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák. A kereskedelmi szálláshely idegenforgalmi adó (IFA) köteles, ami alól a 18 év alattiak, illetve diákigazolvánnyal rendelkezők mentesülnek. 

Szeretettel várunk a Mátyásföldi Kollégiumban, ahol nemcsak megfelelő szállásra, de egy nagyszerű közösségre és felejthetetlen élményekre is találsz!

Cím: 1165 Budapest, Diósy Lajos utca 22-24.

Telefonszám: +361 467-7800/382, 385


Munkatársak

kollégiumvezető

műszaki szolgáltató
 • Iroda: 1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24.
 • Iroda: 9.
 • Telefon: +36 1 467-7381
 • Belső mellék: 381
 • Email: skrabak.zoltan@uni-bge.hu