Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Külkereskedelmi Kar

A több mint hat évtizedes múlttal bíró Külkereskedelmi Kar mottója: „We train for International Business”. Innováció, kreatív oktatási módszerek és inspiráló oktatási környezet várja a hallgatókat és oktatókat a Karon. A több mint 3500 hallgató mintegy 10 százaléka nemzetközi hallgató, a hallgatók 15 százaléka pedig idegen nyelvű képzéseken tanul. Az idegen nyelvű, többek között kettős diplomát adó képzések és a több mint 120 nemzetközi partneregyetem kínálta lehetőségek igazi nemzetközi tanulási és kutatási környezetet biztosítanak.

A hallgatók négy alap- (kereskedelem és marketing, kommunikáció és médiatudomány, nemzetközi gazdálkodás, nemzetközi tanulmányok), három mesterképzés (marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, nemzetközi tanulmányok), két felsőoktatási szakképzés (gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing (marketingkommunikáció), valamint szakirányú továbbképzések és executive képzések közül választhatnak, tanulmányaikat angol vagy francia nyelven is végezhetik, a képzést követően pedig a nemzetközi gazdasági, üzleti és diplomáciai kapcsolatok aktív részesei, alakítói lehetnek.

A Külkereskedelmi Karon 7 tanszék, 2 vállalati tanszék, valamint 4 idegen nyelvű képzés működik. A hét hagyományos tanszék az alapoktól a specializált ismeretekig közvetít információkat a hallgatóknak. A Kar vállalati szférával való szoros együttműködésének megfelelően a világ két, vezető, globális szinten is meghatározó nagyvállalatával (Bosch, Citi) közösen alapított vállalati tanszék segíti a hallgatókat abban, hogy a világ élvonalával személyes kapcsolatba léphessenek.

Vállalati felső- és középvezetők vesznek részt az oktatásban, valamint a kutatásban, ezzel a legfrissebb, élő üzemi tapasztalatokat osztják meg a hallgatókkal és gyakorlati lehetőségeket is biztosítanak. A duális képzés keretében a Kar tizenöt vállalattal, szervezettel együtt biztosítja, hogy a hallgatók az elméleti tudás mellett az operatív vállalati munkában is jártasságra tudjanak szert tenni.

Az intézmény 1997-ben költözött a XVI. kerület ómátyásföldi, szecessziós nyaralóvillák által határolt zöldövezeti részébe, a történelmi jelentőséggel bíró épület közvetlen közelében helyezkedik el az ötszintes kollégium, továbbá számos egyetemi és kerületi sport- és szabadidős létesítmény.

A KKK-ról bővebben a kar oldalán tájékozódhatsz.