BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Alexander Stockl
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Alexander Stockl
Alexander Stockl

Vendéglátóipari és gasztronómiai szakképző iskolát végzett 1994-ben, majd azt követően többek között mesterszakácsként, illetve turizmus-menedzsment, valamint hotelmenedzsment és gasztronómia szakon végzett. A különféle étrendekhez kapcsolható szakácsismeretekkel, valamint sajtsommelier-végzettséggel is rendelkezik.

2009-től jelenleg is a salzburgi Klessheim Turisztikai Iskola (Tourismusschule Salzburg Klessheim) ételkészítés- és élelmianyagismeret-tanára. 2002-től a Salzburgi Kereskedelmi Kamara Gazdaságfejlesztési Intézete mesterszakács tanfolyamának előadója, 2003-tól jelenleg is a záróvizsga-bizottság tagja.

Korábban számos hotelnél látott el konyhafőnöki teendőket: Hotel Weisses Rössl, Harisch Hotel, Kitzbühel, Ausztria; Aqua Dome –Tirol Therme Längenfeld, Ausztria; Biohotel Stanglwirt, Going / Tirol, Ausztria; Golfclub Gut Altentann, Henndorf, Ausztria; Hotel Traube, Lienz, Ausztria. Több Michelin-csillagos, valamint a Gault & Millau által minősített étterem konyháján is dolgozott.

A EuroSkills/WorldSkills szakács szakértője és zsűritagja volt 2008-2017 között Abu Dhabiban, Göteborgban, Sao Paulóban, Lille-ben, Lipcsében, Londonban, Innsbruckban, Lisszabonban, Calgaryban, valamint Rotterdamban, melyeken az osztrák csapat többször is aranyérmet nyert. Nemzetközi konyhaművészeti kiállításokon is részt vett korábban.

 

Egyéb díjai, elismerései

  • Pro Gastronomia díj – Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem (2018)
  • Szakácsok Szakácsa 2015 Osztrák Szakácsszövetség
  • neveléstani és módszertani tanulmányok és tanítási gyakorlat díja, 1. helyezés (2012)
  • Lousiana Taste of Gold – 1. helyezés (2001)
  • WorldSkills St. Gallen (Svájc) – 3. helyezés (1997)
  • Európa-bajnokság Utrecht (Hollandia) – 1. helyezés (1996)
  • 1996. évi berlini olimpia – ezüstérmes (ifjúsági válogatott)
  • 1996-ban Európa-bajnok Innsbruckban (ifjúsági válogatott)
  • országos bajnokság Altmünster – 1. helyezés (1996)
  • országos bajnokság Klagenfurt – 2. helyezés (1995)
  • országos tanulóversenyek Bécsben: A Nap Győztese, első díj (1993)


2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette