Vendéglátóipari és gasztronómiai szakképző iskolát végzett 1994-ben, majd azt követően többek között mesterszakácsként, illetve turizmus-menedzsment, valamint hotelmenedzsment és gasztronómia szakon végzett. A különféle étrendekhez kapcsolható szakácsismeretekkel, valamint sajtsommelier-végzettséggel is rendelkezik.
2009-től jelenleg is a salzburgi Klessheim Turisztikai Iskola (Tourismusschule Salzburg Klessheim) ételkészítés- és élelmianyagismeret-tanára. 2002-től a Salzburgi Kereskedelmi Kamara Gazdaságfejlesztési Intézete mesterszakács tanfolyamának előadója, 2003-tól jelenleg is a záróvizsga-bizottság tagja.
Korábban számos hotelnél látott el konyhafőnöki teendőket: Hotel Weisses Rössl, Harisch Hotel, Kitzbühel, Ausztria; Aqua Dome –Tirol Therme Längenfeld, Ausztria; Biohotel Stanglwirt, Going / Tirol, Ausztria; Golfclub Gut Altentann, Henndorf, Ausztria; Hotel Traube, Lienz, Ausztria. Több Michelin-csillagos, valamint a Gault & Millau által minősített étterem konyháján is dolgozott.
A EuroSkills/WorldSkills szakács szakértője és zsűritagja volt 2008-2017 között Abu Dhabiban, Göteborgban, Sao Paulóban, Lille-ben, Lipcsében, Londonban, Innsbruckban, Lisszabonban, Calgaryban, valamint Rotterdamban, melyeken az osztrák csapat többször is aranyérmet nyert. Nemzetközi konyhaművészeti kiállításokon is részt vett korábban.
Egyéb díjai, elismerései