Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
BGE által előfizetett adatbázisok (jellemzőik, elérhetőségük, Open Access megállapodások)

Előfizetett adatbázisok – az Egyetem IP címein, vagy VPN hozzáféréssel használhatók

LINK

88 folyóirat teljes szövegű elérése. Az előfizetés alapján Open Access publikálásra van lehetőség 46 lapban: A következő webhelyen találhatók részletek: https://akjournals.com/page/authors

LINK

Jelenleg 781 szakkönyvet tartalmaz, folyamatosan bővül. Elsősorban a felsőoktatásban szereplő kötelező és ajánlott irodalmak szerepelnek benne, jelentős a közgazdaság, marketing, turizmus témakör. Az e-könyvek a felületen használhatók, letöltésük nem lehetséges.

LINK

A kiadó kétnyelvű és egynyelvű szótárai mellett középfokú nyelvvizsgára felkészítő teszteket is tartalmaz, amihez külön regisztráció szükséges.

LINK

A Wolters Kluwer céginformációkat tartalmazó szolgáltatása. Bemutatja a keresett cég pontos adatait, működéséről elemzést nyújt.

LINK

Clarivate Analytics hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésre alkalmas.

LINK

Multidiszciplináris adatbázis, több mint 8800 teljes szövegű folyóirattal és magazinnal (7650 belőle lektorált). A folyóiratok mellett előfizetett könyveket is találhatók benne. A nemzetközi szakfolyóiratok mellett egyetemi folyóiratokat is tartalmaz (pl. a Vezetéstudományt).

LINK

Az adatbázisban több mint 2500 teljes szöveggel elérhető szakfolyóirat található, közel 16 millió rekorddal. Körülbelül 18.000 indexelés teszi könnyebbé az eligazodást a folyóiratok között, melyek a tudományos élet minden területét lefedik. A folyóirat cikkek száma folyamatosan bővül. A folyóiratok túlnyomó része a Scimago Rangsorban szerepel, sok köztük a Q minősítésű. Open Access publikálási lehetőség van az EISZ honlapján megjelent folyóiratokhoz 2021.12.31-ig.
http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/open-access/open-access-megallapodasok.html#resztvevo-intezmenyek-2021-ben-5

LINK

Az Elsevier kiadó hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és -intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója.

LINK

Az Emerald Kiadó adatbázisa, ami elsősorban gazdasági témaköröket fed le. Jelenleg 322 folyóirat több mint 300ezer cikke, több mint 725 ebook és 250 esettanulmány érhető el benne teljes szöveggel.

LINK

A nemzetközi gazdasági-pénzügyi adatbázis 2000 globális és helyi forrásból gyűjt össze céges-, ágazati- és országadatokat és elemzéseket, továbbá naponta 50 ezer hírt szemléz és archivál. Több magyar heti és napilapon végez sajtófigyelést.
Az elemzések és céges adatok letöltéséhez az Egyetem munkatársai számára ingyenes regisztráció szükséges.

LINK

Elektronikus referensz könyvek közgazdasági témájú adatbázisa, amely egy 11 kötetes üzleti terv kézikönyvet, menedzsment, kereskedelem, PR témájú enciklopédiákat, életrajzokat tartalmaz.

LINK

Több mint 750 elsősorban társadalomtudományi témájú e-könyvet tartalmaz. A könyvek 50 oldalanként, vagy fejezetenként menthetők le, vagy nyomtathatók.

LINK

A használat intézményi email címmel való regisztrációhoz kötött.
A Jogtár online elérhetővé felhasználói számára a jogi adatbázis tartalmát, melyet különböző, ún. kényelmi funkciókkal egészít ki,  biztosítja a személyre szabhatóságot. Lényegesen professzionálisabb a kiadó közismert, ingyenes szolgáltatásánál (net.jogtar.hu), egyrészt a sokkal bővebb normaanyag, másrészt a gazdagabb keresési, szövegkezelési lehetőségek miatt (pl. szövegváltozások pontos követése, kapcsolódó joggyakorlat, magyarázatok megjelenítése stb.).

LINK

Elsősorban társadalomtudományi, történelmi és művészeti témájú archív tartalmakat szolgáltat.

LINK

Az adatbázis a Kossuth Kiadói Csoport mintegy 250 szakkönyvét tartalmazza. A kötetek nagyrészt a történelem, politikatudomány, filozófia, lélektan és szociálpszichológia témakörében jelentek meg. A könyvek PDF formátumban jelennek meg, letölthetőek.

LINK

L’Harmattan Kiadó szak- és tankönyveit, valamint szépirodalmi műveket tartalmaz. A rendszer korlátlan számú egyidejű elérést, teljes szövegű keresést, kijelölést-másolást, valamint könyvenként 50 tetszőlegesen kiválasztott oldal letöltését teszi lehetővé.

LINK

Az adatbázisban 360 kötet található a legújabb kori történelemtudomány, valamint társadalomtudomány témakörben. A könyvek 50 oldalanként menthetők le, vagy nyomtathatók.

LINK

Az adatbázis az Osiris Kiadó könyveit tartalmazza, elsősorban humán- és társadalomtudományi területen. A könyvek 50 oldalanként menthetők le, vagy nyomtathatók.

LINK

A ProQuest Central adatbázis 30, önállóan is használható adatbázis anyagának gyűjteményéből áll. Összességében 175 témakört fed le. Közel 18.000 tudományos folyóirat és 600 e-könyv teljes hozzáférése lehetséges. Egyetemek konferenciakötetei és folyóiratai is kereshetők benne, többek között a Kar Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok és az Egyetem Prosperitas kiadványa.

LINK

A Springer Nature kiadó teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa közel 3500 lektorált tudományos folyóiratot, 10.000 könyvet és konferenciakiadványt tartalmaz. Elsősorban természet- és orvostudományi területen kiemelkedő, de a társadalomtudományok és más tudományterületek is képviselve vannak benne. A kiadványok szabadon letölthetőek.
A szerződés szerint lehetőség van Open Access publikálásra a kiadó 2073 db folyóiratában 2022. december 31-ig. A szerződés és a folyóiratlista megtalálható:

http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/open-access/open-access-megallapodasok.html#springer-nature

LINK

Jelenleg a kiadó 326 szakkönyvét tartalmazza, a könyvek 50 oldalanként menthetők le, vagy nyomtathatók.

LINK

Az adatbázisban a Typotex Kiadó több mint 600 magyar nyelvű kiadványa érhető el: felsőoktatási tankönyvek, jegyzetek és szakkönyvek a természet- és társadalomtudományok köréből.  A könyvek online e-könyvként megtekinthetők, a letöltés, nyomtatás ingyenes regisztrációhoz kötött.

LINK

Az Elibrary a Word Tourism Organization online szolgáltatása, amely a statisztikai adatbázis mellett a nemzetközi szervezet által kiadott könyveket és konferencia kiadványokat is tartalmazza. A kiadványok szabadon letölthetők.

Letölthető verzió

Mappa, dokumentum neve
Utolsó módosítás

BGE által előfizetett adatbázisok_2021 (jellemzőik, elérhetőségük, Open Access megállapodások)

pdf (205.23 KB)
Frissítve:
2021. szeptember 17.