BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

KVIK

  • Rólunk
      • Rólunk
      • Képzési portfólió
      • Értékeink
      • Történetünk
      • Szolgáltatások és projektek
      • Alkotmány utcai térkép
  • Közösség
      • Vezetés
      • A Kar vezetése
      • Oktatási szervezeti egységek
      • Kereskedelem Tanszék
      • Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék
      • Pedagógia Tanszék
      • Turizmus Tanszék
      • Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék
      • Vendéglátás Tanszék
      • Szaknyelvi Iroda – KVIK
      • Sport Iroda kihelyezett részleg
      • Szolgáltató szervezeti egységek
      • Dékáni Hivatal
      • Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport
      • Kollégium
      • Könyvtár
      • Hallgatói érdekképviselet
      • KVIK HÖK
  • Tudományos élet
      • Tudományos élet
      • Kutatási portfólió
      • Kutatócsoportok a KVIK-en
      • Elismerések és lehetőségek
      • Kiadványok és folyóiratok
  • Partnerségek
      • Partnerségek
      • Üzleti kapcsolatok
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Tudományos kapcsolatok
      • Vendégoktatóink
      • Duális képzés
      • Pro Gastronomia díj
      • A BGE söre
  • Hallgatói élet
      • Szervezetek és közösségek
      • KVIK HÖK
      • Diákjóléti Bizottság
      • Kollégiumi Bizottság
      • Gundel Károly Szakkollégium
      • AIESEC
      • Tourism Club of BGE
      • BEE Mentorship programme
      • Versenyek és tehetséggondozás
      • Tudományos Diákkör (TDK)
      • Gundel Károly Szakkollégium eredményei
      • Hallgatóinknak szervezett versenyek
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Programok és pályázatok
      • Kultúra és sport
      • Kulturális élet
      • Sportélet
Nyitólap >
Bicsár Attila
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
KVIK
KVIK
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Bicsár Attila
Bicsár Attila

Szakmai pályafutását a Hotel Flamencóban kezdte. Az első három évet mint tanuló, majd ezt követően két évet mint szakács dolgozott ott Lusztig Tamás séf úr keze alatt. Majd a budai Alabárdos étterembe került, először szakácsként, később mint konyhafőnök vezette a konyhát. Közben tett egy kis kitérőt: Ausztriában dolgozott egy szezont, majd az Ambassador Catering, azon belül is a budapesti Bank Center konyháját vezette három éven keresztül.

Azután ismét az Alabárdos következett: összesen közel 20 évet töltött ott. Ez idő alatt több elismerést is kapott a hely:

  • Gault & Millau 16 pont és az év étterme
  • Michelin Guide által ajánlott étterem
  • Diningguide Top 10 étterme


Részt vett több versenyen, többek közt:

  • Chaine des Rotisseurs magyarországi döntő, első helyezés
  • megnyerte az első Hagyomány és evolúció versenyt
  • Attila készítette fel a 3. Czifray-versenykurzus győztesét

Zsűriként részt vett az összes, magyar gasztronómiai szervezetek által rendezett szakácsversenyen, többek között a Bocuse d’Or magyarországi döntőjén, a Chaine des Rotisseurs világbajnoki döntőjén.

Tagja a chicagói Les Amis d’Escoffier Society of Chicago séfklubnak. Tartott előadást és főzőbemutatót a magyar ételekről a New York-i French Culinary Institute séfiskolában. Dolgozott Londonban, az egy Michelin-csillagos Wild Honey étteremben, valamint részt vett a Floridában, Sarasotán lévő The Coolinary étterem megnyitásában.

Jelenleg a villányi Sauska48 étterem kreatív séfje, Budapesten pedig a Traktor farmfood-étterem vezetésében vesz részt mint séf/tulajdonos. Ezen felül elindította a Falusi Gourmet brandet és egy főzős Youtube-csatornát is.

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette